[-]
جعبه پيام
» <BATMAN> سلام شارینگهام عزیز، با اجازه شما بله!
» <شارینگهام> سلام بتمن جان، گشت شبانه ات آغاز شده؟
» <BATMAN> شب بخیر https://s8.uupload.ir/files/the_batman_hpv2.jpg
» <اکتورز> مجیدی ، کیا رستمی ، پوراحمد و ... نقش بچەها در فیلمهایشان بسیار پررنگ بودە و این بیشتر بە دلیل دور زدن سانسور بودە
» <اکتورز> همەی وجودم درد گرفت
» <اکتورز> ویدیوای از صحبتهای جیم جارموش در مورد کیارستمی دیدم و نظر ایشان این بود کە کیارستمی برای دور زدن سانسور از کودکان در فیلمهایش بهرە میگرفتە
» <سروان رنو> تلگرام یا فروم ؟ مساله این است ! ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...4#pid45464
» <Dude> سلامت باشید. شده که ازعزیزانی با هم، کمی قدیمی تر از اینها را دیده بودیم، جز خودم همه دردیار باقی اند. خوشحالم هنوز هستند که از آن فیلمها خاطره دارند، با آرزوی سلامتی
» <دون دیه‌گو دلاوگا> سلام و سپاس فراوان "Dude" گرامی. آقا ممنون برای "Orions belte". با معرفی شما، خودم هم خاطره محوی از آن سراغ گرفتم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> پاینده باشید "رابرت" گرامی. سپاس از لطف و پُست‌های ارزشمندتان
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 12 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
افسانه زورو
نویسنده پیام
منصور آفلاین
آخرین تلالو شفق
*

ارسال ها: 501
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۸/۱۷
اعتبار: 77


تشکرها : 395
( 8061 تشکر در 307 ارسال )
شماره ارسال: #26
RE: افسانه زورو

در سال 1950 شخصی بنام میشل گرتز امتیاز تبدیل داستان زورو به فیلم را از جانستون مک کالی (خالق و نویسنده اثر) خرید. گرتز تلاش بسیاری برای تبدیل این داستان به یک سریال آبرومند انجام داد اما به این دلیل که پشتوانه مالی خوبی نداشت هرگز نتوانست حتی اولین گامها را در اینخصوص بردارد. 2 سال بعد والت دیزنی (موسس شرکت دیزنی یا دسنی) این امتیاز را از گرتز خرید. مدتها کشمکش بین او و حتی خود گرتز که علاقمند بود سریال برای یک شبکه خصوصی ساخته شود بوجود آمد اما در نهایت خود دیزنی دست بکار شد تا در اولین گام بهترین بازیگر را برای شخصیت زورو برگزیند.بیش از 20 نفر تست شدند (از جمله دیوی کراکت ، فس پارکر ، هیو اوبراین ، جان لافتون ، جک کلی ، دنیس ویور ، دیوید جانسن ). ذهن دیزنی بیشتر به تایرون پاور بود که پیش از او زورو را در یک فیلم سینمائی به شکلی حیرت انگیز به تصویر کشیده بود. در نهایت ، بازیگری گمنام به نام گای ویلیامز برگزیده شد.

گای ویلیامز با نام اصلی آرماندو کاتالانو در سال 1924 در نیویورک متولد شد. پس از دوران مدرسه ، ویلیامز بعنوان یک مدل کار میکرد و حتی بعدها در فیلمهای نه چندان مطرحی مانند بونزو ، قمارباز می سی سی پی و سپس در هفت مرد خشمگین و  مردی از آلامو  حضور داشت که در همگی آنها عمدتا در نقش سیاهی لشکر بود.

برای نقش برناردو ، جین شلدون انتخاب شد. شلدون یک پانتومیم کار حرفه ای بود. گاهی در رادیو شعر میخواند . فیلمهای چندان مطرحی بازی نکرده بود اما با استخدام او در پروژه زورو پای او به فیلمهای زیادی باز شد که از مهمترین آنها میتوان به توبی تایلر اشاره کرد. با موافقت مک کالی قرار شد شخصیت برناردو در زورو شخصیتی لال باشد که تظاهر به کر بودن هم میکند باشد.

یکی از نقشهای اصلی شخصیت گروهبان دیمیتریو لوپژ گارسیا (مشهور به گروهبان گارسیا) بود که باید بازیگری یافت میشد که روح کمدی و از سوی دیگر درشتی اندام را توام داشته باشد. در داستان اصلی اشاره میشود که گروهبان گارسیا خویشاوندی دوری با شخصیت زورو دارد و به همین دلیل تعمدا راه فرار را هماره بر او باز میگذارد که البته سادگی و بلاهت او هم در این فرارها بی تاثیر نیست. برای این شخصیت بازیگری با نام  هنری کالوین (با نام اصلی ویمبرلی کالوین گودمن) انتخاب شد. کالوین اهل دالاس بود. او در ابتدا 340 پوند وزن داشت که برای بازی در سریال اندکی از آن کاست. او هم مانند شلدون از گویندگان موفق رادیو در شبکه ان بی سی بود. دیزنی با او شرط کرد ریش اندک خود را در طول سریال دستکاری نکند چراکه این ریش کم پشت بر بلاهت او می افزاید.

شخصیت اصلی و دائمی دیگر ، پدر زورو ، سر الخاندرو دلاوگا بود. او که از ثروتمندان و سرشناسان لوس آنجلس بود پسر خود دون دیه گو را راهی اسپانیا میکند تا شخصیتی دانشمند از او بسازد اما این پسر در نهایت تبدیل به زورو میشود بی آنکه پدر بداند. بازیگر این شخصیت ، جورج جی لوئیس (از کهنه کاران سینما و تلویزیون و از بازماندگان نسل قدیم سینما) انتخاب شد. این شخصیت برادر خود را در جنگهای داخلی آمریکا از دست داده بود و خصومت خاصی با هرنوع ظلم داشت.

    

برای اسب زورو (تورنادو بمعنی طوفان یا گردباد) 3 اسب انتخاب شد که همگی شبیه هم و سیاه بودند (البته در سریهای میانی و پایانی زورو از اسب سفید هم استفاده شد). یکی از این اسبها برای سواری معمول ، دومی در زمان مبارزه و سومی برای بخشهائی که نیاز به سرعت بالای دوندگی اسب بود انتخاب شدند.

در سال 1955 عملیات ساخت دکورها آغاز شد. یک هزینه 100 هزار دلاری اولیه برای دکورها در نظر گرفته شد و تعدادی از دکورهای شهری و موانع ساخته شدند ازاین مبلغ 35000 دلار صرف مبلمان و 30000 دلار صرفا هزینه وسایل شد. سپس یک بودجه 208هزار دلاری دیگر دکورهای جا مانده را تکمیل تر کرد. هزینه هر قسمت از سریال که حدودا نیم ساعت میشد برای کمپانی دیزنی 50 تا 100 هزار دلار آب میخورد درحالیکه در آنزمان هزینه متوسط ساخت یک ساعتی هر سریال بیش از 15 هزار دلار نبود اما دیزنی بطور متوسط82 هزار دلار صرف هر قسمت کرد چنانکه هزینه کل 39 قسمت اول (اپیزود اول) بالغ بر 3198000 دلار شد. گفته میشود هزینه های جانبی دیگری هم بود که دیزنی هرگز رو نکرد

استودیوی دیزنی برای آموزش شمشیربازی به ویلیامز و سایر بازیگران فیلم ، کاونز را استخدام کرد که یکی از بهترین آموزگاران این رشته بود که حتی مربیگری کسانی چون داگلاس فربنکس و تایرون پاور (زوروهای قدیمی این داستان) را قبلا بر عهده داشت. حتی کلاس آموزش نواختن گیتار و آواز هم برای ویلیامز او تدارک دیده شد که آموخت اما هرگز در اینگونه کلاسها پیشرفتی نکرد.

آهنگ و آواز عنوان بندی سریال که توسط نورمن فاستر و جورج برانز نوشته و اجرا شد تبدیل به یکی از پرفروشترین قطعات موسیقی تلویزیونی در سرتاسر جهان شد چنانکه در طول 2 سال بیش از یک میلیون نسخه از آن فروخته شد. بازخوانی این آهنگ به زبانهای آلمانی و فرانسوی و حتی با ریتمهای تند و کندتر توسط اشخاصی دیگر انجام شد که هرگز بپای نسخه اصل نرسید. متن آواز را برخی از دوستان در صفحه قبلی این تاپیک درج کردند که نیازی به یادآوری مجدد ندارد

 

و اولین ضربه Z در آسمان سریال زورو زده شد و کودکان جهان با الهام از آن درودیوار و ماشین و کتاب و هرآنچه اطراف خود میدیدند را با این علامت مزین میکردند.  این آرم حتی روی اسباب بازیها، جورابها و لباسها،کمربندها، کراواتها،ساعتها و ... چاپ میشد و لباسها و شمشیر و نقاب زورو در همه فروشگاه ها عرضه میگردید . قرارداد ویلیامز صراحتا نشان میداد از فروش هر کالا که رنگی از شخصیت زورو روی آن باشد 5/2 درصد باید به او می رسید. بیش از 500 تولید کننده در اینخصوص با شرکت دیزنی قرارداد بستند که عمدتا اسباب بازی و البسه تولید میکردند اما ملاحظه نامهائی چون شرکت جنرال موتورز ،و شرکتهای مشهور تولید نوشابه و یا شرکت کرک که در کار تولید شلاق اسب بود و آنزمان بسیار مشهور بودند در این گیرودار جالب توجه بود . این شرکتها به نوعی اسپانسر تولید سریال هم بودند و شرکت دیزنی را یاری می رساندند.  حتی در آنزمان نشریه ای با نام زورو با تيراژ 10000 نسخه بصورت ماهیانه در آمریکا و در زمان پخش سریال به چاپ می رسید.

پخش سری اول زورو با استقبال خارق العاده ای مواجه شد. براساس یک آمار تحلیلی بیش از 36 درصد مردم جهان در همان سالها این سریال را دیدند و این آمار در کشور آمریکا به 35 میلیون نفر رسید که هر هفته و شبانگاهان شاهد پخش سریال بودند. کتابها شروع به چاپ شدند و مشهورترین کتاب که ملهم از 13 قسمت اول بود در سال 1960 از مرزهای آمریکا فراتر رفت و در سراسر جهان ترجمه و منتشر شد.

پخش موفق سری اول کمپیانی دیزنی را ترغیب به ادامه کار کرد و در سال دوم سری جدید آماده شد. تصمیم گرفته شد داستانها هریک در 3، 4 قسمت ارائه شود و این حیلت برای کسانی تدارک شده بود که جسته گریخته سریال را دنبال میکردند چنانکه مجبور شوند بیشتر با سریال ارتباط برقرار کنند.  با توجه به فرهنگ مردم ایالات متحده گروهی از بینندگان از شخصیت زورو انتقاد میکردند که چرا به جنس مخالف بی توجه است و روابط عاشقانه در سریال جایگاهی ندارد؟ برای جبران این نقیصه خانم  جولین برند برای نقش آنا ماریا ورگادو که از ثروتمندان شهر بود انتخاب شد. آنا ماریا در چند قسمت از 13 قسمت نخست حضور داشت اما حضور او در قسمتهای اول و نه بعد هرگز نتوانست چیزی بنام جذابیت عاشقانه به سریال به نحور بارزی اضافه کند. حتی اضافه شدن زنان دیگر نیز کمکی به این ماجرا نکرد . بینندگان سری دوم به 39 درصد ارتقا یافت و محبوبیت زورو هر روز رو به فزونی می رفت.

 

بخشهائی از این سریال بصورت تئاتر و با حضور همان بازیگران در اروپا روی صحنه رفت اما موفقیتی نداشت. خانواده گرتز از والت دیزنی شکایت کردند که حقوق آنها در خرید امتیاز فیلم از مک کالی را تمام و کمال نمی پردازد. کار به داگاه کشید و در نهایت دیزنی باید سالی 3500 دلار تا سال 1967 به خانواده گرتز می پرداخت که پرداخت.

مجموعه زوروی دیزنی با پخش اولین قسمت در دهم اکتبر 1957 آغاز و پس از پخش 3 فصل ( فصل و دوم هرکدام 39 قسمت و فصل سوم 4 قسمت) در نهایت در دوم آوریل 1961 با پخش قسمت هشتاد و دوم به پایان رسید. البته فصل سوم با عنوان " ساعات فوق العاده" در 4 قسمت که هریک یک ساعت زمان داشت پخش شد.

با پخش آخرین قسمتها شرکت دیزنی دیگر آن شور و نشاط اولیه را در تولید سریال زورو نداشت و کار را تعطیل کرد. گای ویلیامز بازیگر نقش زورو که از مزاحمتهای خبرنگاران و مردم به ستوه آمده بود به بوئنوس آیرس آرژانتین رفت و با خرید یک مزرعه به کار دامداری و کشاورزی مشغول شد.  چندین بار شرکت دیزنی (مخصوصا برای ساخت سریالها و فیلمهائی چون "نوه ی زورو "و یا " زورو و پسر " دعوت کرد اما او هرگز حاضر نشد قداست خود را در چنین پروژه های ضعیفی به خطر اندازد.

در سال 1989 همسایه های گای ویلیامز متوجه شدند چند روزی است خبری از او نیست. و در نهایت جسد او را در منزلش یافتند که غریبانه و در تنهائی و در سن 65 سالگی فوت شده بود. پلیس مرگ او را طبیعی اعلام  کرد و جنازه اش با تشریفات خاصی در آمریکا تشییع و بخاک سپرده شد.  در دهه 90  بموازات رنگی کردن فیلمهای برتر تاریخ سینما ، سریال زوروری دیزنی نیز (با بهره گیری از بهترین نسخه موجود در شرکت دیزنی) از حالت سیاه و سفید به یک سریال تمام رنگی تبدیل شد و نتیجه کار هرچه که بود بهتر از کالریزه کردن فیلمی چون کازابلانکا بود.

در ادامه به بخشهای سریال و بازیگران به تفصیل خواهیم پرداخت

مرحوم هنری کالوین(متوفی بسال 1975) در نمائی از یک فیلم (بغیر از گروهبان گارسیای مشهورش)

۱۳۹۰/۴/۱۵ صبح ۰۸:۳۷
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : سم اسپید, دزیره, بانو, اسکورپان شیردل, بهزاد ستوده, میثم, دن ویتو کورلئونه, واترلو, الیور, ژان والژان, کاپیتان اسکای, حمید هامون, علی بی غم, مارلنه, مگی گربه, اکتورز, BATMAN, کارآگاه علوی, سرهنگ آلن فاکنر, هایدی, گروهبان گارسیا, مکس دی وینتر
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۸/۱۲/۸, عصر ۰۸:۳۱
RE: افسانه زورو - soheil - ۱۳۸۸/۱۲/۹, صبح ۰۷:۱۹
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۸۸/۱۲/۹, عصر ۰۲:۵۵
RE: افسانه زورو - soheil - ۱۳۸۸/۱۲/۱۰, عصر ۰۲:۲۴
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳, عصر ۱۱:۴۰
RE: افسانه زورو - soheil - ۱۳۸۸/۱۲/۱۴, عصر ۰۷:۲۹
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۸/۱۲/۱۴, عصر ۱۱:۵۷
RE: افسانه زورو - Classic - ۱۳۸۸/۱۲/۹, عصر ۱۲:۱۶
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۸/۱۲/۱۰, عصر ۰۸:۱۱
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۸/۱۲/۱۳, عصر ۰۱:۲۵
RE: افسانه زورو - واترلو - ۱۳۸۸/۱۲/۱۴, عصر ۰۵:۴۴
RE: افسانه زورو - بچه رزماری - ۱۳۸۸/۱۲/۱۴, عصر ۰۹:۲۶
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۸۸/۱۲/۱۴, عصر ۱۱:۱۶
RE: افسانه زورو - رامین_جلیلوند - ۱۳۸۸/۱۲/۱۸, صبح ۱۲:۱۳
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۸۸/۱۲/۱۵, عصر ۱۱:۳۴
RE: افسانه زورو - دلشدگان - ۱۳۸۸/۱۲/۱۷, صبح ۱۱:۰۸
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۸/۱۲/۱۷, عصر ۱۱:۱۲
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۹/۱/۱۲, عصر ۰۶:۵۶
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۹/۱/۲۵, عصر ۰۸:۲۰
RE: افسانه زورو - admin - ۱۳۸۹/۱/۲۹, صبح ۱۱:۴۶
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۹/۲/۷, عصر ۰۷:۵۸
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۸۹/۲/۳۱, صبح ۱۱:۰۸
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۰/۴/۱۴, صبح ۰۷:۳۰
RE: افسانه زورو - برو بیکر - ۱۳۹۳/۱/۱۱, عصر ۰۴:۴۱
RE: افسانه زورو - زبل خان - ۱۳۹۰/۴/۱۵, صبح ۰۶:۲۶
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۰/۴/۱۵ صبح ۰۸:۳۷
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۰/۴/۲۳, صبح ۱۱:۰۷
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۰/۴/۳۰, صبح ۰۹:۳۶
RE:mark of Zorro - کاپیتان اسکای - ۱۳۹۰/۵/۱۷, عصر ۰۳:۳۸
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۰/۷/۲۱, عصر ۱۲:۵۳
RE: افسانه زورو - واترلو - ۱۳۹۰/۷/۲۲, صبح ۰۳:۴۲
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۹۰/۷/۲۲, عصر ۰۷:۱۷
RE: افسانه زورو - واترلو - ۱۳۹۲/۲/۲, صبح ۰۵:۴۲
RE: افسانه زورو - اسپونز - ۱۳۹۳/۱/۱۵, صبح ۱۱:۵۴
RE: افسانه زورو - دن ویتو کورلئونه - ۱۳۹۰/۷/۲۴, عصر ۰۴:۱۲
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۱/۵/۱۵, صبح ۱۱:۴۰
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۹۱/۶/۹, عصر ۰۷:۲۸
RE: افسانه زورو - dered - ۱۳۹۱/۶/۹, عصر ۱۰:۱۸
RE: افسانه زورو - BATMAN - ۱۳۹۱/۶/۱۰, صبح ۰۲:۳۹
RE: افسانه زورو - بهزاد ستوده - ۱۳۹۱/۶/۱۴, عصر ۱۱:۰۶
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۱/۶/۲۰, صبح ۱۱:۱۴
RE: افسانه زورو - BATMAN - ۱۳۹۲/۸/۱, صبح ۰۴:۳۵
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۲/۸/۳, صبح ۱۱:۴۴
RE: افسانه زورو - برو بیکر - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶, عصر ۰۶:۴۱
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶, عصر ۱۱:۲۰
RE: افسانه زورو - BATMAN - ۱۳۹۲/۱۲/۲۸, عصر ۰۷:۳۹
RE: افسانه زورو - برو بیکر - ۱۳۹۳/۳/۵, صبح ۱۱:۱۱
RE: افسانه زورو - منصور - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰, صبح ۰۹:۴۴
RE: افسانه زورو - هایدی - ۱۳۹۴/۵/۸, صبح ۱۱:۳۹
RE: افسانه زورو - بولیت - ۱۳۹۴/۵/۲۷, عصر ۰۶:۲۷
RE: افسانه زورو - دون دیه‌گو دلاوگا - ۱۳۹۶/۲/۱۴, صبح ۰۲:۱۷
RE: افسانه زورو - aminbrlee - ۱۳۹۶/۲/۱۵, عصر ۰۲:۲۱
RE: افسانه زورو - آناکین اسکای واکر - ۱۳۹۶/۲/۱۵, عصر ۰۲:۳۷