[-]
جعبه پيام
» <لوک مک گرگور> متشکرم دوست گرامی. منهم همیشه از خواندن مطالب جذاب و دلنشین تان کمال لذت را برده ام.
» <رابرت> بررسی جالب تأثیر فیلم "پاندورا و هلندی سرگردان" بر انیمیشن "عمو اسکروچ و هلندی سرگردان" https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...6#pid45456
» <رابرت> سپاس از دون دیه‌گو دلاوگا و لوک مک گرگور عزیز به خاطر مطالب تحقیقی، تحلیلی و زیبای اخیرشان
» <دون دیه‌گو دلاوگا> "بچه‌های کوه تاراک" : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...3#pid45453
» <مارک واتنی> ممنونم رابرت جوردن عزیز
» <رابرت جوردن> سپاس از مارک واتنی و بتمن
» <مارک واتنی> رابرت عزیز و گرامی ... این بزرگواری و حسن نیت شماست. دوستان بسیاری هم در کافه، قبلا کارتون و سریال های زیادی رو قرار داده اند که جا داره ازشون تشکر کنم.
» <مارک واتنی> دانلود کارتون جذاب " فردی مورچه سیاه " دوبله فارسی و کامل : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...7#pid45437
» <Kathy Day> جناب اﻟﻜﺘﺮﻭﭘﻴﺎﻧﻴﺴﺖ از شما بسیار ممنونم...
» <مارک واتنی> خواهش می کنم بتمن عزیز
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 7 رای - 3.86 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نجواها و فریادها... صداهایی ماندگار
نویسنده پیام
منصور آفلاین
آخرین تلالو شفق
*

ارسال ها: 501
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۸/۱۷
اعتبار: 77


تشکرها : 395
( 8061 تشکر در 307 ارسال )
شماره ارسال: #16
RE: نجواها و فریادها... صداهایی ماندگار

بهروز نوشته شده:استاد منصور سلام.اگر می توانید به خاطر یاد آوری از گویندگی ها و همینطوربرای احترام به مرحوم حسین باغی در تاپیکی که ایجاد کرده اید یعنی نجواها از آنمرحوم یاد کنید.تا از زحمات آنمرحوم هم یادی شود.

به دیده منت

مرحوم حسین باغی (که برخی اشتباها نام وی را به شکل باقی) می نویسند و نام کامل وی محمد حسین باغی است (که خدا نکند کسی چهره در خاک کشد تا نام کاملش معلوم شود مثل مرحوم علی حاتمی که پس از مرگش همگان دانستند نامش عباسعلی حاتمی بود) از گویندگان خوب عرصه دوبلاژ بود که از اواسط دهه 50 بشکل آماتوری وارد این عرصه شد و فعالیت خود را در اواخر دهه 50 و بويژه دهه 60 گسترده تر کرد . وی در اوایل دهه 60 در اکثریت سریالهای پخش شده خارجی در نقشهای دوم و سوم و عمدتا بجای چند نفر صحبت میکرد. سریالهائی چون کاراگاه کاستر (که شاید بتوان گفت اولین سریال کاراگاهی آلمانی پس از انقلاب بود که با صدای مرحوم عطالله کاملی بجای کاستر مشهور شد) ، سریال بوژست ، سریالهای ارتش سری ، راه قدس و ... گویندگی کرد. در سال 1362 به پیشنهاد آقایان دانائی و مسعود سرمدی بعنوان مجری یکی از پرطرفدارترین مسابقات تاریخ تلویزیون با عنوان "یک مسابقه و سی سوال" شرکت کرد. وی در یک مصاحبه درخصوص این مسابقه در شماره 341 سروش در 31 خرداد 65 (که بمناسبت صدمین اجرای این مسابقه چاپ شد) گفت :

من از دیماه 62 که اولین مسابقه را ضبط کردیم در این مسابقه بوده ام... البته قبل از این برنامه همین گروه مسابقه ای با نام جدول تصویری را تهیه میکرد که من کماکان با آن برنامه همکاری داشتم. از میان تمام برنامه ها ، فیلمها ،مسابقات رادیوئی ،کارهای سینمائی که قبلات بصورت دوبله و آنونس خوانی بوده این برنامه را بیشتر از آنها دوست دارم و حالا که میرویم صدمین برنامه را ضبط کنیم و برای آن صده بگیریم به شما می گویم که امیدوارم این برنامه با جائی که میان بینندگان خود باز کرده انشا الله هزاره هم برای آن بتوانیم بگیریم...

البته گروه دانائی که با کارشناسان زبده در گروه های سینما ، ورزش ، هوش ، نقاشی ، ادبیات  و ... همکاری میکرد که هریک از آنها امروزه یک مدرس به تمام معنا در رشته در خود هستند و الگوئی برای دیگران. شاید حمید تمجیدی کم سن و سالترین کارشناس آنها در رشته سینما بود که امروزه یک کارگردان و مدرس سینمائی است. به هر روی مسابقه ای که ابتدای امر در آن سی سوال (برای هر دو گروه هر کدام 10 سوال +10 سوال هوش) مطرح میشد و انتخاب سختی یا آسانی سوال دست هرگروه بود که سوال چند امتیازی را انتخاب کنند به مرور زمان در حد یک مسابقه 7 یا 8 سوالی ( و نه سی سوالی) درجا زد و بینندگان خود را آزرد چنانکه باغی از مجری گری آن کناره گیری کرد و یاد و خاطره این مسابقه همچون مسابقات نامها و نشانه ها و یا هفته به ابدیت پیوست.

باغی در همان زمان در رادیو هم بشکل جسته گریخته و در چند مسابقه رادیوئی که عمدتا علمی و یا هوش بودند شرکت داشت . اما عمده فعالیت حسین باغی از آن زمان و حتی یکی دو سال قبل از انقلاب گویندگی در تیزرهای تبلیغاتی تلویزیون بود... آگهی مشهور لاستیک بریجستون و یا یخچال شرکت جنرال موتورز (که فکر میکنم بعد از انقلاب به شرکت پارس تغییر نام داد) با گویندگی باغی با آن صدای فوق العاده هنوز مو را بر بدن راست میکند.

حسین باغی در غیبت گوینده مشهور آنونس تاریخ دوبلاژ ایران (ابوالحسن تهامی نژاد) و با تقلیدی عجیب از صدای وی و با قابلیتهای خاص خود از اوایل انقلاب تا اواسط دهه 70 بیش از 80 درصد آنوسهای کل فیلمهای سینمای ایران را که عمدتا توسط مرحوم ایرج گلفشان نوشته میشد را اجرا کرد. این اجراها که شباهت بسیار عجیبی به اجراهای تهامی داشت گاهی علاقمندان را به اشتباه می انداخت که این صدا صدای تهامی است. حتی خود تهامی وقتی در اوایل دهه 70 به ایران بازگشت و صدای باغی را در آنوس یک فیلم به او عرضه کردند (به نقل از اطرافیانش) تعجب کرده بود که کی و کجا این آنونس را گفته است و وقتی به او گفتند این صدای صدای جوانی بانام حسین باغی است که با تقلید از شما آنونس میگوید تعجب او بیشتر شده بود .

باغی به احترام تهامی و بازگشتش گویندگیهای خود در آنونس فیلمها را از اواسط دهه 70 به بعد کمتر کرد اما بر فعالیت خود در عرصه تبلیغات افزود. از گویندگی بجای محصولاتی چون اجاق گاز تا قرعه کشی بانکها را باغی می گفت. کار او بالا گرفت و حتی در آگهیهای بازرگانی استانها هم دستی بالا زد چنانکه صدای او در شبکه های استانی و گاهی خصوصی  و مختص شرکت یا همایشی خاص (علاوه بر شبکه سراسری) به گوش می رسید.

در همین دوره او بازهم در دوبله دستی داشت . گاهی در کارتونها گویندگی میکرد مانند کارتون نیک و نیکو (که در اواخر دهه 60 و گویش بجای شخصیت 4 دست) و یا کارتون فوتبالیستها که در سریهای (غیر از سری اول و سری اخیر) بجای گزارشگر صحبت میکرد. او در دهه 80 در مجموعه های راهنمائی و رانندگی که با هدف ارتقای دانش رانندگی از سوی راهنمائی و رانندگی تهیه میشد در چندین نقش و با صدائی تغییر یافته صحبت کرد. شخصیتهایی چون داداش سیاهی و یا سیاساکتی و هوتن و داوود خطر و همینطور مامور راهنمائی و چندین نقش دیگر مخلوق حسین باغی بودند. او همچنین بجای شخصیت بابابرقی هم صحبت کرد که مورد توجه بچه ها بود. گویندگی در تیزرها و چنین مجموعه هائی مجال دیگری برای باغی در شرکت در عرصه های جدی دوبله نداد. شاید انجمن گویندگان و مدیران دوبله ما هم به نوعی مقصر بودند که به او یادآوری نکردند که پول همه چیز نیست و تو باید به مام خود دوبله بازگردی. شاید هم گفتند و او گوش جان نسپرد...

به هر روی حسین باغی با آن صدای زیبا و جاودانی که در سال 1356و 1357 در دو نقش فوق العاده (بجای راج کاپور در حلال و حرام و راجر مور در غازهای وحشی) صحبت کرده  و تحسین همگان را برانگیخته بود در دهه 80 یک گوینده تبلیغات بود و بس. شاید اگر او با پشتوانه آنهمه تجربه که در نهایت خود را در ارائه تیپ نشان میداد در دوبله خود را بعنوان مدیر دوبلاژ جا میکرد هرگز به مدیران دوبلاژ اجازه نمیداد که پس از 30 سال بازهم او را در نقشهای دوم و سوم بگمارند چیزی که روال کاری هر هنرمند  در ایران ماست ... که در هر نقش و خصلتی که برجسته شدی باید در همان مقام درجا بزنی و دیگران توان دیدن تو را در حالاتی دیگر ندارند.

به شخصه و از سوی همه دوستان این کافه درگذشت مرد حنجره طلایی ایران را به خانواده آن مرحوم (که مدت مدیدی را صرف پرستاری او کردند) و همچنین جامعه دوبله ایران و تمامی علاقمندان به هنر دوبله تسلیت می گویم و برای آن مرحوم غفران الهی را از درگاه باریتعالی طلب میکنم. بدون شک یاد او ، صدای فوق العاده و زیبای او همیشه در خاطره هاست و هرگز از اذهان علاقمندان پاک نخواهد شد

برای ادای دین دوستان این کافه به آن مرحوم ، کلیپ زیر که تعداد معدوی از کارهای او را دربردارد تقدیم علاقمندان می کنم و امیدوارم کاستیهای من در این کلیپ  لابلای صدای مخملی او گم شود.

http://www.4shared.com/video/1FUM0rsw/BAGHI.html

۱۳۸۹/۱۰/۳ صبح ۰۱:۴۳
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پدرام, اسکورپان شیردل, بهزاد ستوده, بانو, john doe, پایک بیشاپ, Classic, بهروز, دلشدگان, سروان رنو, سناتور, سم اسپید, illisaexelm, رزا, ژان والژان, دنی براسکو, مگی گربه, جو گیلیس, جیسون بورن, حمید هامون, dered, لمون, ریچارد, هایدی, ال سید, ژنرال, باربوسا
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
RE: نجواها و فریادها... صداهایی ماندگار - منصور - ۱۳۸۹/۱۰/۳ صبح ۰۱:۴۳