[-]
جعبه پيام
» <سروان رنو> نگاهی به فیلم نشانی از شر ( اورسن ولز ) ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...https://cafeclassic5.ir/showthread.php?tid=46&pid=4539
» <رابرت> متأسفانه "علی‌اصغر رضایی‌نیک" صداپیشه مکمل‌گو بر اثر سکته قلبی درگذشت. نمونه مصاحبه و خاطراتش: https://www.aparat.com/v/tTSqn
» <سروان رنو> مانند بهار و نوروز , سالی نو را به امید بهتر شدن و شکوفا شدن آغاز می کنیم [تصویر: do.php?imgf=org-685bcf6ba2581.png]
» <mr.anderson> سال نو همه هم کافه ای های عزیز مبارک! سال خوب و خرمی داشته باشید!
» <rahgozar_bineshan> سالی پر از شادکامی و تن درستی و شادی را برای همه دوستان آرزومندم!
» <BATMAN> به نظرم شرورترین شخصیت انیمیشنی دیزنی اسکاره/ چه پوستر جذابی! https://s8.uupload.ir/files/scar_vrvb.jpg
» <جیمز باند> من هم از طرف خودم و سایر همکاران در MI6 نوروز و سال نو را به همه دوستان خوش ذوق کافه شاد باش میگم.
» <ریچارد> سلا دوستان.گوینده بازیگراورسولاکوربیرودرسریال سرقت پول کیست
» <ترنچ موزر> درود بر دوستان گرامی کافه کلاسیک ، فرا رسیدن بهار و سال جدید را به همه شما سروران شادباش میگم و آرزوی موفقیت را در کار و زندگی برایتان دارم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> در سال گذشته بنده کم‌کار بودم در کافه، ولی از پُست‌های دوستان خصوصاً جناب رابرت و کوئیک و "Dude" بسیار بهره بردم. تشکر و بیش باد!
Refresh پيام :


نظرسنجی: کدامیک از گویندگان بچه گو برای شما خاطره انگیز تر بودند؟
مهوش افشاری
نوشابه امیری
ناهید امیریان
شوکت حجت
نادره سالار پور
فریبا شاهین مقدم
مریم شیرزاد
شیوا گورانی
رزیتا یاراحمدی
[نمایش نتیجه]
توجه: این یک نظرسنجی عمومی است و کاربران میتوانند گزینه ای که به آن رای داده اید را مشاهده کنند.
ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 2 رای - 4.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
گویندگان بچه گو
نویسنده پیام
برو بیکر آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 355
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۲/۸/۲۲
اعتبار: 37


تشکرها : 3248
( 6973 تشکر در 203 ارسال )
شماره ارسال: #1
گویندگان بچه گو

گویندگان بچه گو

در صنعت دوبله کشور ما نامهای بزرگی می درخشد. اغلب این نامها علاوه بر صدای زیبایشان بخشی از ماندگاری صدای خود را مدیون شخصیتهایی هستند که بجای آنها گویندگی کردند. اما در این عرصه بنظر من گویندگان بچه گو کمی مظلوم واقع گردیدند. آنها با تغییر صدای خود و بعضا فشار مضاعف بر حنجره خود زحمت زیادی را برای گویندگی نقشهای خود می کشند.

آنها براستی کودکانه گویندگی میکنند و این موضوع باعث جذاب تر شدن فیلمهایی می شوند که بجای کودکانشان گویندگی میکنند. واقعیتش همانطور که قبلا نیز در یکی از پستها خدمت دوستان عرض کردم پس از عدم دوبله فیلمهای ایرانی و ترویج صدای صحنه دیگر با هیچیک از کودکانی که در فیلمهای ایرانی نقش آفرینی می کنند ارتباط برقرار نکردم.

تصور کنید در سلطان قلبها بجای ناهید امیریان خود لیلا فروهر گویندگی میکرد آیا شخصیت خورشید و دعاهای کودکانه اش باز اینچنین به دل مردم می نشست؟. و یا تصور کنید در فیلم دهلیز صدای بازیگر خرد سال شیر خانلو دوبله می شد. آیا بنظر شما فیلم جالبتر به نظر نمی آمد؟ شیر خانلو هنر پیشه خردسالی است که نقش خود را در دهلیز خوب بازی کرد اما گویش هایش بسیار ضعیف می باشد. سکانس پایانی فیلم دهلیز هنگامیکه او از مادر مقتول میخواهد پدرش را ببخشد گویشش بسیار مصنوعی بود و از ارزشهای فیلم کاست.

بگذریم. در این وادی گویندگان زیادی آمدند و رفتند اما صدای شاخص ترینها برای همیشه در ذهن ما مانده است. اما واقعا بنظر شما صدای کدامیک از آنها برای گویندگی کودکانه زیباتر و ماندگار تر و خاطره انگیز تر بوده است؟

در همین راستا تعدادی از این هنرمندان عزیز در این تاپیک  انتخاب گردیدند و ضمن توضیح مختصری از سوابق آنها این انتخاب را بعهده دوستان نکته بین و کارشناسان کافه میگذارم که صدای کدامیک را خاطره انگیز تر می دانند؟. در واقع این نظر سنجی را بهانه ای قرار دادم تا از آنها یادی شود و سوابق آنها را نیز در یکجا و در یک پست جمع آوری نمایم. البته بودند گویندگانی که گاها در برخی از آثار بجای کودکان گویندگی کردند اما هدف یاد کردن از هنرمندانی بود که صرفا حرفه انها بچه گویی بوده است.

در خصوص سوال نظر سنجی هم هرگز هدف این نیست که کدامیک از دیگری برترند زیرا شخصا معتقدم هرگونه نظر سنجی در خصوص برتری صدای گویندگان عزیز نسبت به یکدیگر صحیح نیست. در هر محفلی هرگونه مسابقه یا نظر سنجی در خصوص برتری صدای گویندگان نسبت به یکدیگر از نظر من مانند آن است که فرضا از کودکی بپرسند پدرت را بیشتر دوست داری یا مادرت را؟

بنابراین در این وادی خاطره انگیز تر بودن صدای این گویندگان بیشتر مد نظر می باشد تا برتری آنان نسبت به یکدیگر. البته شاید برخی از دوستان اعتقاد داشته باشند که می توانست به لیست زیر گویندگانی چون زهره شکوفنده و یا مینو غزنوی و یا ...... را اضافه نمود. اما بنده معتقد بودم صرف آنکه گوینده ای یکی دو نوبت بجای بچه ها گویندگی نموده است را نمی توان او را گوینده بچه گو خطاب نماییم. اما هنرمندان زیر بصورت حرفه ای معمولا بجای کودکان و بچه ها گویندگی نموده اند.

البته ممکن است هنرمندان دیگری نیز باشند که یا از قلم افتاده اند و یا بنده فراموش نموده ام که دوستان می توانند در پستهای خود از آنان یاد نمایند. در پایان دوستان در نظر داشته باشند که شاید این مطالب را در چند دقیقه مطالعه فرمایند اما بنده برای تهیه خلاصه ای از بیوگرافی این هنرمندان و ذکر شخصیتهای بارزی که بجایشان گویندگی نمودند و تهیه عکسها  بدلیل تعدد آنها زمان زیادی وقت گذاشتم و ممکن است احیانا اشتباهاتی صورت پذیرفته باشد. لذا پیشاپیش از دوستان عذرخواهی می نمایم.

  • اسامی به ترتیب حروف الفبا می باشند
  • این نظر سنجی عمومی می باشد و سایر کاربران می توانند گزینه انتخابی شما را ببینند
  • شما می توانید بیش از یک گزینه را انتخاب نمایید

مهوش افشاری


او وقتی پا بر عرصه دوبله گذاشت فقط 13 سالش بود. متولد سال 1338 می باشد و اولین بار جهت ورود به این عرصه به عطالله کاملی فقید پیشنهاد می گردد. او حین اشتغال به دوبله تحصیلات خود را نیز ادامه میدهد تا موفق به اخذ لیسانس در رشته ادبیات فارسی می گردد. او در کارتون پسر شجاع توسط غلامعلی افشاریه گویندگی خرس مهربون را عهده دار بود اما با رفتن خانم نادره سالار پور به خارج از کشور گویندگی نقش پسر شجاع را در نیمه را ه بعهده گرفت و سعی کرد برای اینکه بینندگان متوجه نشوند صدای خود را شبیه به گویندگی خانم سالار پور تغییر دهد و متعاقب آن نیز خانم ناهید امیریان جایگزین او برای گویندگی خرس مهربون می شود.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

هامی در هامی و کامی - فلیسیتی در قصه های جزیره - جیمبو در جیمبو - پسر شجاع - فرانچی در بچه های مدرسه والت - حسن در اغلب قسمتهای سندباد - جک در مهاجران - خواهر استرلینگ در رامکال - گل سرخ در مسافر کوچولو - کاکرو در فوتبالیستها - فلیسیتی در قصه های جزیره و ......

نوشابه امیری


او نیز مانند اغلب همکاران خود از سنین پایین پا به این عرصه گذاشت. خانم امیری فقط 10 سالش بود که نخستین بار در مقابل میکروفن رادیو قرار گرفت. او از معدود گویندگانی است که علاوه بر حرفه گویندگی به روزنامه نگاری نیز علاقمند است. شاید همین علاقمندی بود که باعث گردید او همسر خود را از این صنف انتخاب نماید. او همسر هوشنگ اسدی منتقد فیلم و روزنامه نگاری شهیر است.

در برخی از محافل از او بنام حمیده امیری نیز نام می برند. اولین مدیریت دوبلاژی را در سال 1369 تجربه نمود و در همین سال نیز به عضویت شورای سردبیری مجله دنیای تصویر هم انتخاب گردید. او در بین هم قطاران خود بجز گویندگی نقشهای بچه ها دارای اشتهارهای دیگری نیز می باشد. از جمله اینکه او اولین خبرنگار زنی بود که موفق به مصاحبه با آیت الله خمینی گردید.

او همچنین در عرصه فیلمنامه نویسی هم وارد گردید. اما جالبتر اینکه او یکی از عوامل تولیدمسابقه زیبای هفته نیز بود. مصاحبه ای که با اجرای منوچهر نوذری فقید در سالهای دور روی آنتن رفت. از جمله آثار ماندگاری که او مدیریت دوبلاژ آنرا بعهده داشت می توان به کارتون مهاجراناشاره کرد. دره شاپرکها نیز توسط او نوشته شد.

او اکنون در فرانسه با همسر خود زندگی میکند و بیشتر در حرفه ای بغیر از گویندگی مشغول است و متاسفانه از او در برخی از سایتهای یک جناح خاص بیشتر بعنوان خبرنگار ضد انقلاب یاد می کنند تا هنرمندی بزرگ و بیاد ماندنی.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

 جک در خانواده دکتر ارنست - استرلینگ در رامکال - لوسین در بچه های کوه آلپ - الفی اتکینز - برادر انریکو در بچه های مدرسه والت - سید در ماجراهای تام - جامپی کوچولو در بامزی و ......

ناهید امیریان


قطعا نیاز به معرفی ندارد. او متولد سال 1333 می باشد و اکنون 60 سال دارد و اگر امروز با او مصاحبه کنند و بپرسند چند سال است که در حرفه دوبله مشغول بکار هستید قطعا پاسخ می دهد 55 سال. بله او از سن 5 سالگی وارد این عرصه گردید. از اساتید خود به بزرگی یاد می کند. او می گوید مرحوم مقبلی به من گفتند اگر می خواهی نقشی را با احساس بیا ن کنی آنرا حفظ کن و مقابل تصویر به ایست و به تصویر نگاه کن و دیالوگت را بگو.

براستی مقبلی اینگونه نقشهایش را می گفت که اینچنین در یادها مانده است. ناهید امیریان شخصیتهای بسیار زیادی را گویندگی نموده است. گویی  صدای او برازنده هرنوع کودکی است. کودک باهوش - کودک شیطان - کودک فضول و .......

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

جینا در پینوکیو - خورشید در سلطان قلبها - بانی در برباد رفته - هاچ در هاچ زنبور عسل - بنر در سنجاب کوچولو - فلونه در خانواده دکتر ارنست - سندباد در ماجرهای سندباد - خرگوش دختر در رابین هود (دوبله اول و دوم) - آنت در بچه های کوه آلپ - لوسی می در مهاجران - استرلینگ در رامکال - سباستین در بل و سباستین - نل در دختری بنام نل- بامزی در بامزی قویتزین خرس دنیا و ......

شوکت حجت


شوکت الملوک حجت از سال 1363 وارد عرصه دوبله میگردد. او متولد سال 1345 می باشد و در سال 1374 بعنوان مدیر دوبلاژ فعالیت خود را در دوبله ادامه میدهد. او علاقمند به هنرپیشگی بود  اما سر از صداپیشگی در می آورد و تحصیلات خود را در رشته روانشناسی بالینی ادامه می دهد. او در کارنامه خود جایزه بهترین مدیر دوبلاژ انیمیشن را از جشنواره تلوزیونی جام جم نیز دارد.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

سگارو در سفرهای میتی کومان - آلیس در بچه های کوه تاراک - پنی در کارآگاه گجت - تند پا در سرزمین کوچولوها - فرمانده مورچه ها در نیک و نیکو - ایشی زاکی در فوتبالیستها - فلیکس در قصه های جزیره

نادره سالار پور


شیطنت و شادی از صدای او می بارید. نادره سالار پور عاشق بچه هاست. دو خواننده فقید ایرانی (هایده و مهستی ) از عمه های او بودند. او متاسفانه اکنون در آمریکا زندگی میکند و در آنجا رادیویی برای کودکان راه اندازی نموده است. او فقط 16 سالش بود که بجای پینوکیو گویندگی نمود. وابستگی فامیلی او با خانواده غزنوی راه او را برای ورود به این عرصه آسان نمود (منصور غزنوی شوهر خواهر او بود). او متاسفانه بعد از انقلاب زیاد در ایران نماند و تهران را به مقصد پاریس ترک نمود و پس از 7 سال اقامت با برادرش پاریس را به مقصد لوس آنجلس ترک نمود.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

پینوکیو - لی لی بیت ذر بلفی و لی لی بیت - خرگوش پسر در رابین هود (دوبله اول و دوم) - تام سایر در ماجراهای تام  - کوزت در بینوایان و .......

فریبا شاهین مقدم


صدای فریبا شاهین مقدم دارای ویژگیهای خاصی است. او که متولد سال 1338 می باشد نسبت به همقطاران خود کمی دیرتر پا به این عرصه نهاد. او فعالیت در دوبله را از سال 1353 آغاز نمود. او همزمان می تواند هم گوینده نقشهای بچه های جدی باشد و هم بجای دختر بچه ها و پسر بچه های شیطان هنرنمایی نماید و نامش را در اغلب انیمیشنهای خاطره انگیز می بینیم.

فریبا شاهین مقدم فارغ التحصیل دانشکده هنرهای دراماتیک می باشد. او همچنین از سال 1372 نیز مدیریت دوبلاژی را نیز تجربه نمود. او از فریدون دایمی بعنوان استاد خود یاد می کند. او در بین شخصیتهای بسیاری که گویندگی نموده است ای کیو سان را که به دعوت مرحوم پرویز نارنجیها گویندگی نموده است را بیشتر دوست دارد اما منکر علاقه خود به  کتی در زنان کوچکنیز نمی شود.

او پس از سالها چوبین را یکی از مشکل ترین نقشهایش می داند و معتقد است برای گویندگی این نقش خیلی داد و فریاد می کرده است و هربار پس از گویندگی این نقش بسیار خسته می گردید. او همچنین گویندگی در نقش پیلا پیلا را نیز در کارتون جزیره ناشناخته  بدلیل علاقه دختر کوچکش در آن سالها به این کارتون را دوست می دارد.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

ای کیو سان - پیلا پیلا در جزیره ناشناخته - کتی در زنان کوچک - رن سرخپوست در بچه های کوه تاراک - کیت در مهاجران - اسکار در رامکال - جولز در دوقلوها - یاشار در سرزمین کوچولوها - موشی در نیک و نیکو - چوبین در چوبین - سانی در اسکیپی

مریم شیرزاد


او نیز فقط 10 سالش بود که اولین بار پشت میکروفن رادیو قرار گرفت. او بمدت 10 سال از سال 1348 گویندگی در برنامه کودک رادیو را عهده دار بود و نهایتا در سال 1359 وارد عرصه دوبله گردید . وی همچنین در رشته جهانگردی تحصیلات خود را ادامه داد. وی ضمنا  مدیریت دوبلاژ فیلمهایی چون ماموران آبی پوش - الیور تویست - دیوید کاپرفیلد - داستان اسباب بازی 3 و .... را نیز عهده دار بود. او تجربه نویسندگی و اجرا در رادیو پیام را نیز داشته است. او 27 سالش بود که توسط ژاله علو جهت گویندگی نقش اوشین در سریال سالهای دور از خانه انتخاب گردید.

او دوبله را اولین بار در کنار ناصر ممدوح با مسافر کوچولو تجربه نمود. او بجای آنه شرلی هم در انیمیشن و هم در سریالش صدا پیشگی نمود و خود گویندگی در انیمیشن  آنه شرلی دختری با موهای قرمز را بسیار مشکل تر از آنه شرلی رویای سبز می داند. علاقه خاصی به خانم ژاله علو دارند و در زمان کودکی وقتی خانم علو به رادیو می رفتند تا گویندگی کنند به او می گفته هم خال من بنشین کنار من ( بدلیل آنکه روی چانه هردویشان خال بود) . او از معدود گویندگان این عرصه می باشد که هم گویندگی بچه ها را تجربه نموده است و هم گویندگی بزرگسالان را. همین قابلیت او باعث گردید تا گویندگی نقش اوشین از کودکی تا جوانی را خانمعلو بعهده او بگذارد.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است : دنی در بچه های کوه آلپ - نیکو در نیک و نیکو - هکلبریفین در برخی از قسمتهای ماجراهای تام - مسافر کوچولو در مسافر کوچولو - رولی در چوبین - آنه شرلی در رویای سبز - تک شاخ در آخرین تک شاخ - یولاند در ناوارو -  سارا در قصه های جزیره - سرندی پیتی در جزیره ناشناخته

شیوا گورانی

شیوا گورانی نیز کار گویندگی را از سنین پایین زیر نظر هما احسان و از رادیو آغاز نمود. اما او نیز متاسفانه مانند برخی دیگر از همکاران خود در سال 1370 ترک وطن نمود و هم اکنون در سوئد زندگی می کند. او در سال 1365 در فیلم ترنج بعنوان بازیگر نیز شرکت داشت.

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

بلفی ذر بلفی و لی لی بیت - حنا در حنا دختری در مزرعه - نیک در نیک و نیکو و .......

رزیتا یار احمدی



او خواهر کوچکتر آزیتا یار احمدی می باشد. در خانوده ای کاملا هنری بدنیا آمد. پدرش محمد یار احمدی از پیشکسوتان این عرصه می باشد. خواهرش آزیتا و همسر خواهرش علیرضا باشکندی نیز در این عرصه فعال می باشند. او اگر چه با گویندگی نقش سوسانو بصورت خانوادگی نقش به سزایی در دوبله جومونگ داشت اما اهالی دوبله اغلب او را با نقشهای بچه گو می شناسند

شخصیتهای بارزی که او گویندگی نموده است :

  سایو در ای کیو سان - سارا در زنان کوچک - جکی در بچه های کوه تاراک - جولی در دوقلوها - ممول در سرزمین کوچولوها - روزالی در باخانمان - هاک در ماجراهای هاکلبری فین - پروانه در چوبین و .........


۱۳۹۳/۳/۳۱ عصر ۱۰:۰۶
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : BATMAN, سروان رنو, سرهنگ آلن فاکنر, نسیم بیگ, مگی گربه, پرشیا, Classic, terme, زاپاتا, سناتور, شیخ حسن جوری, برت گوردون, زبل خان, اسکارلت اُهارا, بهزاد ستوده, اکتورز, Papillon, بانو, محمد, حمید هامون, خانم لمپرت, نایب تیمور خان, هایدی, کارآگاه علوی, سی.سی. باکستر, زینال بندری, ژان والژان, سارا, واتسون, پیر چنگی, گروهبان گارسیا, زرد ابری, مموله, پیرمرد, ادگار فروسه, پطرکبیر
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
گویندگان بچه گو - برو بیکر - ۱۳۹۳/۳/۳۱ عصر ۱۰:۰۶
RE: گویندگان بچه گو - اسپونز - ۱۳۹۳/۴/۱, صبح ۱۲:۱۰
RE: گویندگان بچه گو - منصور - ۱۳۹۳/۴/۱, صبح ۰۹:۰۱
RE: گویندگان بچه گو - سناتور - ۱۳۹۳/۴/۱, عصر ۰۸:۵۸
RE: گویندگان بچه گو - اسپونز - ۱۳۹۳/۴/۲, صبح ۱۲:۳۸
RE: گویندگان بچه گو - rahgozar_bineshan - ۱۳۹۳/۴/۲, صبح ۰۹:۳۸
RE: گویندگان بچه گو - Kurt Steiner - ۱۳۹۳/۴/۲, عصر ۰۴:۳۰
RE: گویندگان بچه گو - برو بیکر - ۱۳۹۳/۴/۳, عصر ۱۲:۰۶
RE: گویندگان بچه گو - زاپاتا - ۱۳۹۳/۴/۳, عصر ۰۳:۱۲
RE: گویندگان بچه گو - زبل خان - ۱۳۹۳/۴/۳, عصر ۰۶:۲۱
RE: گویندگان بچه گو - BATMAN - ۱۳۹۳/۴/۳, عصر ۰۸:۲۷
RE: گویندگان بچه گو - اکتورز - ۱۳۹۳/۴/۴, صبح ۰۴:۱۳
RE: گویندگان بچه گو - مگی گربه - ۱۳۹۳/۴/۴, عصر ۰۳:۰۶
RE: گویندگان بچه گو - سرهنگ آلن فاکنر - ۱۳۹۳/۴/۲۵, صبح ۰۱:۱۸
RE: گویندگان بچه گو - کارآگاه علوی - ۱۳۹۴/۵/۲۰, صبح ۱۲:۱۲
RE: گویندگان بچه گو - پیر چنگی - ۱۳۹۴/۵/۲۶, صبح ۱۲:۵۴
RE: گویندگان بچه گو - Chance - ۱۳۹۹/۶/۲۰, صبح ۱۰:۲۲