[-]
جعبه پيام
» <مراد بیگ> با سپاس از جناب رابرت ، سری اول رو هم "رضا مختاری" در نقش " آقای صمیمی" مجری برنامه بودند .
» <رابرت> سلام جناب شارینگهام. اگه اشتباه نکنم، مجری "هاچین و واچین" جناب اسماعیل پور رضا بود.
» <شارینگهام> کی یادشه مجری این برنامه چه کسی بود؟
» <شارینگهام> به قول هاچین و واچین: عید شما مبارک ، شادی شما سه چارک!
» <آرلینگتون> خوبید جناب بی نشان ؟ ارادت
» <rahgozar_bineshan> سلام و درود. عید همه دوستان مبارک!
» <سرگرد راینهارت> خوش به حال لوک من ۱۰ سال نبودم نمیدونم از منم یاد کرده کسی
» <کنتس پابرهنه> لوک عزیز حدود هشت ماهه به کافه سر نزدن، جاشون چقدر خالیه، امیدوارم زودتر برگردن.
» <سرگرد راینهارت> شارینگهام عزیز درود یه قهوه در کاندید مهمان من.اول ورود گفتم اون اعدام نمایشی بود
» <سروان رنو> واقعا حسِ عید با برنامه سینمای کمدی و دیدن جمشید گرگین تکمیل می شد : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...https://cafeclassic5.ir/showthread.php?tid=183&pid=4615
Refresh پيام :

ارسال پاسخ 

رتبه موضوع
  • 6 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معرفی کتاب‌های قدیمی (کاغذی یا صوتی/نوار کاست)
نویسنده پیام
کنتس پابرهنه آفلاین
دوست قدیمی

تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۱/۶/۵
اعتبار: 48

تشکرها : 3662
( 2957 تشکر در 126 ارسال )
شماره ارسال: #52
RE: معرفی و نقد کتاب ( کلاسیک - مدرن )

نامه های سیمین دانشور و جلال آل احمد توسط انتشارات نیلوفر در چهار جلد به چاپ رسیده است.جلد اول شامل نامه های سیمین به جلال در سفر آمریکای سیمین است و دو جلد بعدی شامل نامه های جلال به سیمین در همین سفر است.سفری که در آن بعد از حدود دو سال زندگی مشترک سیمین با بورس  فولبرایت برای تحصیل به مدت یک سال به آمریکا رفت.چهارمین و آخرین جلد هم مربوط به سفرهای مختلف این زوج تکرار نشدنی ست.

بخش عمده ای از جذابیت این نامه ها جمله بندی محاوره ای  و اشاره به جزئی ترین مسائل زندگی روزمرشان است. اشاره به جزئیات تا حدی ست که سیمین خطاب به همسرش میگوید:من کاغذهایت را با تاریخ مرتب کرده ام.خودش کتابی شده حاوی دقیق ترین حالات روحی و تقریبا سلسله آنها تا حدی مرتب است.مثل اینکه روزانه دفترچه یادداشتی تنظیم کرده باشی. و جلال نیز این حرف را تایید میکند:تقریبا کاغذ نوشتن به تو جای یادداشت های مرا گرفته است.

لحن صمیمانه و جذاب جلال در قسمتی از این نامه کاملا مشهود است.درست همان لحن آشنای داستان های شیرینش:

...و اما داستان بیفتک!هی سرخ کردیم و هی سفت شد تا بالاخره حتی نوک چنگال هم به آن فرو نمی رفت.ناچار از خوردنش منصرف شدم و گفتم بگذارد کنار برای فردا تاس کباب درست کند.خیلی خنده دار است.نیست؟و آن هم در حالی که من از گرسنگی داشتم وا میرفتم.به هر صورت نیمرو درست کرد با پنیر و خیار و سبزی خوردن و سیب زمینی سرخ کرده های پای یبیفتک مرحوم! همه را با هم خوردم تا اذا بلغت الحلقوم!

در این نامه ها سیمین و جلال بارها از فیلم و سینما صحبت میکنند.فیلمهای روز آن سالها که در رده ی فیلمهای کلاسیک این دوران قرار گرفته است.

سیمین در نامه ای می نویسد:

...دیشب باز تنها رفتم سینما. فیلمی عالی که حظ کردم.فیلم Tomorrow is too late ( فردا دیگر خیلی دیر است).فیلمی بود که دسیکا یعنی همان که (دزد دوچرخه )را درست کرده و نیز (معجزه در میلان )را درست کرده است ساخته بود و راجع است به دختر و پسری جوان که با همدیگر تنها می مانند و پیرزنهای ترشیده ی مدرسه چه بلایی سر آنها در میآورند و آرتیست زنش پیر آنجلی بود.فیلم به زبان ایتالیاایی بود.عالی بود و جای تو را سبز کردم آنقدر که توانستم ...

و یا در جایی دیگر می گوید (بعد از تماشای فیلم برفهای کلیمانجارو)

... داستان فیلم از همینگوی بود و گری گوری پک (عزیزم دلم باور کن شبیه توست ) و اوا گاردنر و سوزان هیوارد بازی می کردند و هر وقت گری گوری پک با زنهایش نرد عشق می باخت آرزو می کردم به جای آنها من و تو  در این فیلم بازی میکردیم ...

خلافِ رودخونه رو بگیر و با خودت برو...
۱۳۹۳/۵/۱۷ عصر ۰۷:۳۱
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : برو بیکر, خانم لمپرت, BATMAN, اسکورپان شیردل, پرشیا, حمید هامون, Classic, سروان رنو, اکتورز, برت گوردون, کارآگاه علوی, مگی گربه, نایب تیمور خان, زرد ابری, ژان والژان, گولاگ, ایـده آلـیـسـت, باربوسا
ارسال پاسخ 

پیام در این موضوع
عقاب - جروشا - ۱۳۹۴/۱۰/۱۰, عصر ۰۶:۰۹
معرفی کتاب‌های قدیمی - BATMAN - ۱۴۰۳/۹/۶, عصر ۰۶:۰۳
RE: معرفی کتاب‌های قدیمی - mr.anderson - ۱۴۰۳/۱۰/۱۶, صبح ۰۹:۰۶