[-]
جعبه پيام
» <BATMAN> پیشنهاد میشه/ داستان فیلم از ابتدا تا انتها با تعلیق همراهه https://www.f2medi.ir/20171/juror-2-2024/
» <سروان رنو> درود بر زاپاتا و جیمز باند ! ... آره .. بعضی از اسامی مثل فیلم های کلاسیک شدن ... نوستالژیک !
» <جیمز باند> درود بر همه دوستان گرامی
» <زاپاتا> چقدر دلم برای اسمهای درون این. رنگین کمان تنگ شده
» <BATMAN[تصویر: 45545454_u3fa.jpg]
» <BATMAN> با اجازه سروان رنو دو سه روز این تصویر بالای جعبه پیام باشه
» <BATMAN> کیکاووس یاکیده چقدر عوض شده بتمن ... خیلی نرمال شده , قبلا خیلی خفن تر بود ! / تیپ و مدل موهاش؟ عکس الانش تو اینستا تقریبا مثل همون قدیماست
» <کلانتر چانس> دوستانی که تونستن گلادیاتور2 رو ببینن، لطفاً نظراتشون رو اعلام کنن. با سپاس فراوان
» <کلانتر چانس> یکی از دوبلورهایی که واقعاً دوستش دارم. کیکاووس یاکیده ست.
» <سروان رنو> کیکاووس یاکیده چقدر عوض شده بتمن ... خیلی نرمال شده , قبلا خیلی خفن تر بود !
Refresh پيام :

ارسال پاسخ 

رتبه موضوع
  • 3 رای - 3.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خاطرات سودا زده من
نویسنده پیام
رابرت آفلاین
دوست قدیمی

تاریخ ثبت نام: ۱۴۰۰/۶/۲۰
اعتبار: 27

تشکرها : 1580
( 1894 تشکر در 128 ارسال )
شماره ارسال: #78
چو بوی جام‌جم بر مغز من زد/ شدم ای جان جان از جام‌جم سیر*

(۱۴۰۰/۹/۸ صبح ۰۱:۲۶)رابرت نوشته شده:  

در پست‌های قبل به عرض رساندم که:

در بهمن ۱۳۷۴ با امید، انگیزه و اشتیاق فراوان، مشغول تحصیل در رشته تولید (گرایش برنامه‌سازی تلویزیونی) دانشکده صدا و سیما شدم.

پس از پایان تحصیلات، با عنوان رسمی کارگردان -و البته با شغل‌های متفاوت کارگردانی، تصویربرداری، تدوین و نویسندگی- در واحدهای مختلف معاونت‌های سیاسی، استان‌ها و سیما فعالیت کردم.

به طور خلاصه طی این سال‌ها در هر سه بخش اصلی تولید، تأمین و پخش برنامه تلویزیون تجربه کسب کردم و در شوراهای مختلف عضویت داشتم.

حدود یک سال و هفت ماه پیش درمورد ساختمان ۱۳ طبقه تلویزیون نوشته بودم. (این پست) درمورد طراح و معمار آن و دلتنگی‌هایی که این سال‌ها بعد از دیدن ۱۳ طبقه به ما و قدیمی‌ترهای ما دست می‌دهد...

نمای جنوبی ساختمان ۱۳ طبقه در دهه ۵۰

اتفاقاً چند هفته قبل‌تر، پس از چند سال، برای تجدید دیدار با یکی از دوستان قدیمی به جام‌جم رفتم. بعد از طی کلی مرحله اداری و آفیش حراست**، وارد محوطه و اندکی بعد ساختمان ۱۳ طبقه شدم. درهمان بدو ورود به ساختمان، چشمم به گیت ورودی مقابل راهروی استودیوها افتاد که سال‌های قبل وجود نداشت! از متصدی حراست علت را جویا شدم. اشاره کرد که دستور از بالاست و برای رعایت مسائل امنیتی، این سیستم ورود و خروج نصب شده است!!! (بی‌جهت نیست که هر کدام از همکاران و رفقای قدیمی که تماس می‌گیرند، اول از همه می‌گویند: «خوش به حالت که چند سال پیش رفتی...» و جزییاتی را اضافه می‌کنند که خارج از حوصله دوستان هم‌کافه‌ای است.)

راهروی حدّ فاصل امپکس سابق و استودیوها که اکنون رفت و آمد در آن، مانند سال‌های قبل آزاد نبوده و مستلزم عبور از گیت مجزاست

خلاصه به اتاق دوست قدیمی وارد شدم و پس از سال‌ها، حضور دوباره در یکی از اتاق‌های ساختمان ۱۳ طبقه را تجربه کردم. اتاق بتونی*** به تازگی رنگ شده و کمدها و قفسه‌های قدیمی و زیبای تمام چوبِ فندقی با آن بو و رنگ مسحور کننده، جای خود را به قفسه‌های جدید ام.دی.اف داده بودند.

نمایی از راه پله‌ها که در آن ساختار بتونی به خوبی مشهود است

نماهایی از راه پله در فاصله طبقه و نیم‌طبقه با ساختار تمام بتون

اتفاقاً صحبت از طراح ساختمان جناب جهانگیر درویش شد و اینکه چقدر از این همه تغییرات غیرکارشناسی در ساختمان شاکی است. از اشکالات پر شمار تأسیسات جدید گرفته تا همین رنگ کردن بتون که ظاهراً از عمر بنا خواهد کاست!rrrr: اما کو گوش شنوا؟!

دیدار چند ساعته من با دوستم پایان یافت و ساختمان ۱۳ طبقه را با یادآوری کلی خاطره و همچنین اندوه از این همه اِعمال سلیقه نادرست در تغییرات بنا ترک کردم...

متأسفانه امروز طراح و معمار این شاهکار بزرگ و همچنین ساختمان‌های زیبا و قدیمی دیگری چون مراکز تلویزیون شیراز، اصفهان، تبریز، ارومیه و ورزشگاه تختی درگذشت.

مرحوم جهانگیر درویش بانی

مرحوم جهانگیر درویش که این سال‌های آخر، بیشتر در خارج از کشور اقامت داشت؛ از آن دسته انسان‌های دانا، کاربلد، خوش‌سلیقه و شایسته بود که وجودشان مایه مباهات هر جامعه‌ای بوده و هست.

حدود سه ماه پیش نیز (۵ شهریور) مهندس رضا قطبی، نخستین مدیر عامل تلویزیون ملی ایران درگذشته بود. حالا هر دو معمار اصلی جام‌جم به فاصله کمی سرای فانی را ترک گفته‌اند...

-------------------------------------------------

* شعر از جناب مولوی

** باعث تأسف است که سال‌هاست بازنشستگان صدا و سیما با بهانه‌های عجیب و غریب، حق ورود به سازمان را نداشته و می‌بایست پس از تشریفات اداری و هماهنگی با حراست، اذن ورود پیدا کنند.

*** همچنان که در عکس‌ها مشخص است، اصل و پایه ساختمان (اعم از نما و فونداسیون) بتون بوده است.

**** تمام عکس‌های ساختمان ۱۳ طبقه از اینجا (سایت هنر معماری) برگرفته شده‌اند.

يا رادَّ ما قَدْ فات... (ای برگرداننده آنچه از دست رفته است...)
۱۴۰۳/۹/۶ عصر ۱۱:۵۸
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : کنتس پابرهنه, BATMAN, شارینگهام, Classic, کلانتر چانس, سروان رنو, Emiliano, مارک واتنی, پهلوان جواد, ترنچ موزر, rahgozar_bineshan, آدمیرال گلوبال
ارسال پاسخ 

پیام در این موضوع
خاطرات سودا زده من - سروان رنو - ۱۴۰۰/۶/۳۰, عصر ۱۰:۰۹
پیش شماره - رابرت - ۱۴۰۰/۶/۳۱, عصر ۰۹:۳۵
خارج از نوبت - رابرت - ۱۴۰۰/۷/۱۸, عصر ۱۱:۳۲
آنا... - رابرت - ۱۴۰۱/۲/۵, عصر ۰۵:۲۷
RE: آنا... - مموله - ۱۴۰۱/۲/۵, عصر ۰۹:۳۵
RE: خاطرات سودا زده من - سروان رنو - ۱۴۰۲/۲/۳۱, صبح ۰۱:۱۸
RE: خاطرات سودا زده من - Classic - ۱۴۰۲/۳/۱, صبح ۱۱:۰۵
RE: خاطرات سودا زده من - سناتور - ۱۴۰۲/۳/۴, عصر ۰۳:۲۳
RE: خاطرات سودا زده من - سروان رنو - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵, عصر ۱۰:۳۵