بخش پایانی:
چقدر پول دارید؟ چه تبلتی می توانید بخرید؟
با اطلاعاتی که در پستهای بالا خدمت کاربران محترم دادم سعی کردم سوای استفاده از اصطلاحات فنی و تخصصی با زبان ساده ای شما را با مشخصات تبلتها آشنا کنم. اما الان موقع تصمیم گیری شما برای خرید تبلت است.
امروزه به لطف تحریمها و ارتباط خوب و دوستانه دولتمردان ما با کشور دوست وخیلی همسایه چین انواع و اقسام تبلتهای رنگارنگ در ویترین فروشگاههای موبایل خودنمایی میکنند. اینکه تبلتهای چینی خوب هستند یا نه خود یک بحق مفصلی را میطلبد اما باید عرض کنم امروز در بازار تبلت غیر چینی نداریم. برندهایی که ادعای کانادایی بودن یا ژاپنی بودن میکنند صرفا یک ادعای محض میباشد. جهت اطلاع دوستان حتی آیپد و گوشیهای آیفون ساخت اپل هم در چین تولید میشوند اما تحت نظارت سازنده اصلی اما این موضوع باعث نمی گردد که بخواهیم بگوییم محصولات چینی اصلا بدرد نمی خورند.
محصولات چینی خود دارای درجه بندی خاصی از لحاظ کیفیت هستند. اگر قبل از خرید به سابقه آن برند و تحقیقات کافی از طریق اینترنت در خصوص شرکت وارد کننده انجام دهید مطمئنا در انتخاب خود اشتباه نخواهید کرد.
فراموش نکنید که تبلت نسبت به گوشی موبایل یا حتی لپ تاپ و کامپیوتر بیشتر در معرض آسیب می باشد پس حتما آنرا با گارانتی و حتی ترجیحا بیمه خریداری کنید. از خرید تبلت بدون گارانتی جدا خودداری کنید.
تبلت های برند مانند اپل - سونی - سامسونگ - نکسوس و ..... از لحاظ قیمتی نسبت به تبلتهای چینی قیمت فوق العاده بالایی دارند. در بین تبلتهای چینی هم فقط چند برند محدود هستند که ارزش خریدن دارند و بقیه برندها بنظر من در حد یک اسباب بازی هستند.
شخصا بخاطر شرایط شغلی خود طی دو سال گذشته بیش از 6 بار به کشور چین سفر کردم و بسیاری از کارخانجات سازنده تبلت را در چین از نزدیک دیده ام. کارخانجات سازنده تبلت در چین در شهری بنام شن ژن قرار دارند. این شهر طی بیست سال از یک دهکده ماهیگیری با 4 هزار جمعیت تبدیل به یک شهری به بیست میلیون جمعیت تبدیل گشت. چینی ها این شهر زیبا را در رقابت با هنگ کنگ در کنار خلیجی که در طرف مقابل هنگ کنگ قرار دارد ساختند. در شبها از شهر شن ژن چراغهای آسمانخراشهای هنگ کنگ دیده میشود.
در زیر بروبیکر تبلتهای زیر را با توجه به بودجه و کارایی به شما پیشنهاد میدهد. شخصا با خیلی از تبلتها کار کردم. نقاط ضعف و قوتشان را می دانم و تجربه شخصی خودم را در اختیار دوستان قرار میدهم. اگر کاربران عزیز هم تجربه ای از گجت خود دارند خرسند میشوم که تجربشون را با سایر کاربران به اشتراک بگذارند. لازم به ذکر است معیار قیمتها در این تاپیک با توجه به قیمت پایه دلار سه هزارتومان و به تاریخ آذر ماه سال 1392 (زمان نگارش این تاپیک ) می باشد و در آینده ممکن است با توجه به شرایط اقتصادی کشور ما دچار تغییراتی شوند.
1 - با 200 هزار تومان چه تبلتی میتوان خرید؟
بودجه بسیار ناچیزی است. با این بودجه شما یک تبلت برند نمی توانید بخرید. صرفا دو سه نمونه تبلت چینی گمنام که اغلب فاقد گارانتی هم میباشند میتوانید بخرید. با این بودجه فقط تبلت 7 اینچی میتوانید بخرید که قابلیت نصب سیم کارت را هم ندارند. از بین تبلتهای Wintouch و coby یا حتی دیموی خودمون تبلت coby مدل 7035 را پیشنهاد میکنم. رزولوشن این تبلت 800 در 480 میباشد. کیفت تصویری خوبی ندارد و دارای حداقل حافظه یعنی 512 و مموری 4 گیگابایت میباشد. در مجموع این پیشنهاد را در صورتی جدی بگیرید که قادر به افزایش بودجه نیستید. وین تاچ و دیمو اصلا پیشنهاد نمی شود.
2 - با 300 هزار تومان چه تبلتی میتوان خرید؟
گزینه های شما حالا بیشتر می شود اما هنوز نمی توانید یک تبلت برند بخرید. همچنان تبلتهای چینی با این بودجه در مقابل شما رژه می روند. مارشال - اسمارت تاچ - جی اس پد - آینول - آی لایف و چند برند چینی دیگر که من اسمشون را تا حالا نشنیدم.
در این بین آینول و جی اس پد دارای سوابق بهتری هستند. مارشال را بدلیل کیفیت پایین صفحه نمایش پیشنهاد نمی کنم. اسمارت تاچ هم با مشتریانش صادق نیست ریرا علیرقم اینکه این تبلت در چین مونتاژ میشود اما تاکید دارد که ما کانادایی هستیم. اما آینول و جی اس پد در بین تبلتهای چینی داستان دیگری دارند. با این بودجه شما میتوانید جی اس پد مدل ایکس هفت را بخرید اما این مدل در حال حاضر در مغازه ها موجود نیست و شرکت تولید کننده تولید آنرا منوقف کرده است. بنابراین فقط آینول تنها پیشنهاد من میباشد. آینول مدل 710B با قیمتی حدود 290 هزار تومن. پردازنده این تبلت دو هسته ای و دارای یک گیگابایت رم و مموری 8 گیگابایت میباشد.(یعنی دو برابر Coby. تنها نقطه ضعف آن رزولوشن صفحه نمایش آن میباشد که 800 در 480 میباشد و برای دیدن فیلمهای اچ دی 1080 مناسب نمی باشد. ضمنا این تبلت دارای گارانتی یکساله میباشد.
3 - با 400 هزار تومان چه تبلتی میتوان خرید؟
متاسفم. شما هنوز قادر به خرید یک تبلت برند نیستید (بجز یکی از مدلهای ایسوس )اما گزینه بهترین تبلتهای چینی در مقابل شماست.
از جی اس پد شروع میکنم. مدل X7HD بهترین گزینه مقابل شماست. با قیمتی حدود 360 هزار تومان. با پردازنده Allwiner مدل A20 و سرعت 1.2 Ghz نقطه قوت این تبلت رزولوشن صفحه میباشد که با رزولوشن 1024 در 600 امکان تماشای فیلمهای 1080 و همچنین تصاویری با کیفیت بالا را به شما میدهد. همچنین این تبلت از معدود تبلتهای هم رده خود میباشد که دارای پورت HDMI هم میباشد. ضمنا یک میف طرح چرم و یک قلم خازنی و یک هندزفری بیتس بصورت رایگان درون جعبه این تبلت قرار دارد. به این گزینه ها گارانتی یکساله و بیمه سرقت و شکستگی هم اضافه کنید. به نظر من گزینه ایده آلی محسوب میشه. عدم نصب سیم کارت جزو نقطه ضعف این تبلت محسوب میشود. ضمنا این تبلت دارای رم یک گیگابایت میباشد.برای دیدن سایر مشخصات این تبلت میتوانید به سایت شرکت پشتیبان http://WWW.ERAMGOSTAR.COM مراجعه نمایید.
ایسر مدل A71 با قیمتی حدود 390 هزار تومان. این تبلت دارای رزولوشن 1024 در 600 میباشد. تنها نقطه ضعف آن بجز عدم نصب سیم کارت نسبت به جی اس پد رم 512 مگابایتی می باشد. این تبلت فقط با رنگ مشکی ارائه شده. با این بودجه از خرید این تبلت احتمالا پشیمان نخواهید شد.
..... و اما ایسوس مدل Memo pad Me172V در واقع یک شاهکار میباشد. هرچند ضعیف ترین مدل ایسوس همین مدل میباشد اما هر چه باشد یک برند میباشد آنهم با مموری 16 گیگابایت. نقطه ضعف این تبلت مانند سایر مدلهایی که نام بردم بجز عدم نصب سیم کارت تک دوربین بودن این تبلت میباشد و مانند جی اس پد و ایسر دارای دوربین پشت نمی باشد. ضمنا مانند ایسر فاقد پورت HDMI میباشد. قیمت این تبلت حدود 410 هزار تومان میباشد.
هر سه تبلت بالا که نام بردم 7 اینچ واید میباشند اما با این بودجه دو نوع تبلت 8 اینچی 4:3 نیز می توانم معرفی کنم. هر دو تبلت سایزشان مانند آیپد مینی میباشند:
تبلت Arnova 8C این تبلت با قیمتی حدود 390 هزار تومان و رم یک گیگابایتی و مموری 8 گیگ به بازار ارائه میشود. نقطه ضعف بزرگ این تبلت رزولوشن صفحه نمایش آن میباشد که 800 در 600 میباشد که با توجه به ابعاد آن تصاویر شفافی را در آن نخواهید دید.
تبلت جی اس پد مدل X8 با قیمتی حدود 440 هزار تومان. اغلب مشخصات این تبلت شبیه به آیپد مینی میباشد. رزولوشن صفحه 1024 در 768 و داشتن پورت HDMI از نقاط قوت این تبلت میباشد. اما بارزترین مشخصه این تبلت زیبایی در طراحی و از همه مهمتر بدنه آلومینیومی این تبلت میباشد. خاطرم هست که سال گذشته همین موقع این تبلت با قیمت 770 هزار تومان در یازار به فروش می رفت. گارانتی و بیمه نیز از نقاط قوت این تبلت محسوب می شود. این تبلت فقط در یک رنگ (نوک مدادی) عرضه میگردد.
تبلتهای 7 اینچی دارای تنوع بیشتری نسبت به تبلتهای 8 اینچی هستند. اگر به دنبال تبلت 8 اینچی هستید با این بودجه انتخاب دیگری ندارید.
این تا پیک ادامه دارد .....