سینما بدون شک هنری زیباست و بسیار زیباتر می شود هنگامی که با ریاضیات نیز آمیخته شود.
ذهن زیبا (A Beautiful Mind):
فیلمی از ران هاوارد که در سبک درام به بررسی زندگی جان فوربز نش جونیور ریاضی دان برجسته آمریکایی و برنده نوبل اقتصاد سال 1994 پرداخته است.
ترکیبی زیبا از نظریه ی اعداد و رمزگشایی، نظریه ی بازی ها در کنار کارگردانی هنرمندانه ی ران هاوارد و بازی درخشان راسل کرو.
فیلم عدد پی 1998
فیلمی با موضوع ریاضیات و به کارگردانی دارن آرونوفسکی با بازی شان گیلوت و مارک ماگولیس و....
داستان این فیلم درباره یک ریاضیدان به نام ماکسیمیلیان کوهن هست که روی نظریه اعداد کار میکنه
واعتقاد داره که جهان از اعداد ساخته شده
سپاس پهلوان اول کافه ی دلنشین ما
مردی که بینهایت را میدانست – The Man Who Knew Infinity
فیلمی درباره ی یکی از نوابغ کمتر شناخته شده ی ریاضیات که جوانمرگ شد، رامانو جان جوانی هندی که به صورت خود آموز پژوهش هایی در زمینه ی ریاضیات انجام می دهد اما مواجهه با جو نژادپرستی در بریتانیا و بیماری خودش دشواری های فراوانی را بر او تحمیل می کند.
فیلم سینمایی STAND AND DELIVER
داستان دربارهJaime Escalante معلم ریاضیات در مدرسه ای در محله اسپانیایی است. وی با ابراز عقیده که دانش آموزانش پتانسیل هایی دارند ، روش های تدریس غیر متعارف را به اعضای باند کمک می کند و هیچ امیدوار کننده ای از امتحان دقیق سخت افزاری پیشرفته در حساب نمی گذرد.
کارگردان:رامون منندز
محصول کشور آمریکا
سازنده: بردران وارنر
سال ساخت: 1988
بازیگران:ویرجینیا پاریس-استل هریس- مارک فیلان- ادوارد جیمز اولموس
معما (Enigma)
- سال اکران: ۲۰۰۱
- کارگردان: مایکل اپتد
- بازیگران: دوگری اسکات، کیت وینسلت، جرمی نورثام، سافرون باروز، تام هالندر، انگس مکاینس، تام فیشر، رابرت پیو، مایکل تراتون
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۲ از ۱۰۰
بدون شک یکی از فیلمهای کمتر شناختهشده در این فهرست، فیلم محصول ۲۰۰۱ «انیگما» به کارگردانی مایکل آپتد که فیلمنامه آن را تام استاپارد بر اساس رمانی به همین نام نوشته رابرت هریس نوشته است. استاپارد نمایشنامهنویس قابل احترام است که آثار برجسته زیادی مثل «روزنکرانتز و گیلدنسترن مردهاند» (Rosencrantz and Guildenstern Are Dead) را در کارنامه خود دارد. اما او علاوه بر این، چندین فیلمنامه مهم دیگر هم نوشته است که از جمله آنها میتوان به «برزیل» (Brazil) محصول ۱۹۸۵، «امپراتوری خورشید» (Empire of the Sun) محصول ۱۹۸۷ و «شکسپیر عاشق» (Shakespeare in Love) محصول ۱۹۹۸ اشاره کرد.
در این فیلم کیت وینسلت، بازیگر انگلیسی، در یکی از نقشهای نادیده گرفتهشده حرفهایاش (در کنار بازیگر داگری اسکات) در نقش یک رمزشکن معمای بلتچلی پارک در بحبوحه جنگ جهانی دوم بازی کرده است. این پروژه به دلیل عدم دقت تاریخی خود مورد انتقاد قرار گرفت، اما در بیشتر موارد، منتقدان از محصول کلی راضی بودند. وقتی صحبت از فیلمهایی درباره ریاضیدانان میشود، هیچ مکالمهای بدون اشاره به «انیگما» کامل نمیشود.
برگرفته از مجله دیجیکالا