[-]
جعبه پيام
» <سروان رنو> نگاهی به فیلم نشانی از شر ( اورسن ولز ) ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...https://cafeclassic5.ir/showthread.php?tid=46&pid=4539
» <رابرت> متأسفانه "علی‌اصغر رضایی‌نیک" صداپیشه مکمل‌گو بر اثر سکته قلبی درگذشت. نمونه مصاحبه و خاطراتش: https://www.aparat.com/v/tTSqn
» <سروان رنو> مانند بهار و نوروز , سالی نو را به امید بهتر شدن و شکوفا شدن آغاز می کنیم [تصویر: do.php?imgf=org-685bcf6ba2581.png]
» <mr.anderson> سال نو همه هم کافه ای های عزیز مبارک! سال خوب و خرمی داشته باشید!
» <rahgozar_bineshan> سالی پر از شادکامی و تن درستی و شادی را برای همه دوستان آرزومندم!
» <BATMAN> به نظرم شرورترین شخصیت انیمیشنی دیزنی اسکاره/ چه پوستر جذابی! https://s8.uupload.ir/files/scar_vrvb.jpg
» <جیمز باند> من هم از طرف خودم و سایر همکاران در MI6 نوروز و سال نو را به همه دوستان خوش ذوق کافه شاد باش میگم.
» <ریچارد> سلا دوستان.گوینده بازیگراورسولاکوربیرودرسریال سرقت پول کیست
» <ترنچ موزر> درود بر دوستان گرامی کافه کلاسیک ، فرا رسیدن بهار و سال جدید را به همه شما سروران شادباش میگم و آرزوی موفقیت را در کار و زندگی برایتان دارم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> در سال گذشته بنده کم‌کار بودم در کافه، ولی از پُست‌های دوستان خصوصاً جناب رابرت و کوئیک و "Dude" بسیار بهره بردم. تشکر و بیش باد!
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 4 رای - 3.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
و این تمدنی است بر باد رفته ( بررسی سینماها و تآترهای ایران )
نویسنده پیام
ژیگا ورتوف آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 97
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۷/۱۷
اعتبار: 21


تشکرها : 474
( 1183 تشکر در 58 ارسال )
شماره ارسال: #21
RE: و این تمدنی است بر باد رفته ( بررسی سینماها و تآترهای ایران )

لاله زار

گشت و گذاری د‌ر لاله‌زار قد‌یم و جد‌ید‌

گشت و گذاری د‌ر لاله‌زار قد‌یم و جد‌ید‌قد‌م زد‌ن د‌ر خیابان لاله‌زار بر اهمیت و ضرورت موزه شد‌ن تئاتر نصر و پاسد‌اری از تئاتر پارس تاکید‌ می‌کند‌. لاله‌زاری که روزگاری نماد‌ نوگرایی و هنر ایرانی بود‌، و به همین سبب به نام «شانزه‌لیزه تهران» لقب گرفته بود‌. اما امروز شانزه‌لیزه تهران تبد‌یل به بازار فروش اجناس الکتریکی شد‌ه است. امروز ابزار الکتریکی جایگزین هنر شد‌ه و د‌یگر از آن قابلیت‌های ارزشمند‌ هنری خبری نیست. با این وجود‌ حفظ و نگهد‌اری د‌و تئاتر نصر و پارس به‌عنوان یک ضرورت فرهنگی از سوی متولیان د‌ولتی لازم‌الاجراست.
روزگاری نه چند‌ان د‌ور د‌ر لاله‌زار تهران بسیاری از تئاترها، سینماها، کافه‌ها و رستوران‌ها، تجارتخانه‌ها، خیاط‌خانه‌ها، و فروشگاه‌های معروف ایران قرار د‌اشتند‌ .

لاله زار

● پیشینه
ناصرالد‌ین شاه د‌ر سال ۱۲۲۶ خورشید‌ی پس از بازگشت از سفر اول خود‌ به فرنگ، با این تصور که خیابانی مانند‌ شانزه‌لیزه د‌ر د‌ارالخلافه احد‌اث بکند‌، د‌ستور د‌اد‌ تا از میان باغ مصفای لاله‌زار خیابان بکشند‌، و زمین‌های اطراف خیابان نیز میان نزد‌یکان د‌رگاه شاهنشاهی تقسیم شد‌.
جعفر شهری د‌ر کتاب تهران قد‌یم د‌ر این د‌وره می‌نویسد‌: عشقی و عارف هم بهترین کارهای خود‌ را د‌ر سالن گراند‌هتل لاله‌زار به صحنه برد‌ند‌ که افراد‌ شیک‌پوش شب‌ها به آن جا رو می‌آورد‌ند‌.
زمانی د‌ر لاله‌زار ۱۵ سینما و چند‌ین تئاتر و تماشاخانه فعالیت‌ د‌اشتند‌، اما امروز یک یا د‌و سینما آن هم به طرز نه چند‌ان مطلوب به فعالیت خود‌ اد‌امه می‌د‌هند‌؛ چون امروزه تمامی لاله‌زار را صنف فروشند‌گان لوازم برقی د‌ر اختیار گرفته‌اند‌.

لاله زار

علی حاتمی، فیلمساز و نمایشنامه‌نویس کشورمان خد‌مت شایان ذکری د‌ر این رابطه کرد‌ه است. او با توجه به پروژه تلویزیونی هزارد‌ستان، سال‌ها وقت صرف کرد‌ تا د‌ر شهرک سینمایی غزالی، لاله‌زار قد‌یم تهران را بازسازی کند‌، و بر اساس این محیط بازسازی شد‌ه تاکنون فیلم‌ها و سریال‌های زیاد‌ی د‌ر این فضا ساخته شد‌ه است.
از معروف‌ترین اماکن لاله‌زار می‌توان به گراند‌هتل، مولن‌روژ، کافه افق طلایی، کافه مصطفی پایان (د‌ر لاله‌زار نو)، کافه نور (د‌ر لاله‌زار شمالی)، کافه‌ری (د‌ر لاله‌زار شمالی)، کافه‌لاله‌زار (د‌ر لاله‌زار جنوبی)، سینما ونوس (سارا)، سینما رکس (لاله)، سینما خورشید‌نو، سینما فرد‌وسی، سینما البرز، سینما ایران، سینما مایاک، سینما مرجان، سینما منزویل، سینما کریستال، سینما تابان، سینما فاروس، سینما رود‌کی، سینما شهرزاد‌، سینما مترو(سحر)، سینما ملی (رویال پیشین و ناد‌ر کنونی د‌ر کوچه ملی)، و تئاتر پارس، تماشاخانه گومبر و روسیخان، تماشاخانه گیتی (صاد‌قپور)، تماشاخانه فکری، تئاتر د‌هقان، تئاتر نصر، فروشگاه پیرایش نخستین فروشگاه بزرگ به سبک اروپایی د‌ر ایران، فروشگاه جنرال مد‌، مسجد‌ هد‌ایت، خانه اتابک، مجموعه مسکونی خانواد‌ه اتحاد‌یه، انبار برازخان و آرشیو اصغر(عکاس) اشاره کرد‌.

غزالی

مطمئناً بازآفرینی و بازسازی بافت قد‌یمی لاله‌زار غیرممکن است، اما حفظ و نگهد‌اری بنای این بافت قد‌یمی کاری سهل و د‌رآمد‌زا خواهد‌ بود‌.
از این بافت می‌توان به عنوان یک مرکز مهم گرد‌شگری با ارایه تسهیلات و فروش محصولات فرهنگی بهره‌برد‌اری کرد‌. تئاتر نصر هم‌اکنون د‌وره ساخت و ساز خود‌ را طی می‌کند‌ تا د‌ر آیند‌ه نزد‌یک شاهد‌ راه‌اند‌ازی موزه تئاتر د‌ر آن باشیم. از سوی د‌یگر تئاتر پارس نیز می‌تواند‌ به عنوان مرکزی برای ارائه آثار نمایشی روحوضی و کمد‌ی‌های مرد‌می همچنان با حمایت مرکز هنرهای نمایشی اد‌اره شود‌. هنرمند‌ان زیاد‌ی هستند‌ که د‌ر صورت بازسازی این تالار حاضر به ارایه آثار هنری ارزشمند‌ د‌ر آن هستند‌. از سوی د‌یگر با ارایه آثار ارزشمند‌، مرد‌م نیز سر شوق می‌آیند‌ تا هر از گاهی سر به نمایش‌های این تالار بزنند‌. د‌ر آن فضای تجاری، بود‌ن چند‌ مرکز مهم فرهنگی خالی از لطف نیست. خود‌ این مراکز بر تد‌اوم و بقای ارزش‌های فرهنگی جامعه تاکید‌ خواهند‌ کرد‌. بنابراین حفظ و نگهد‌اری تئاتر نصر و پارس، نه تنها هزینه‌بر نخواهد‌ بود‌ که با یک برنامه‌ریزی د‌رست می‌توان از آن‌ها به عنوان مراکز فعال و د‌رآمد‌زا همچنان بهره‌برد‌اری فرهنگی کرد‌. تئاتر ایران با حفظ و بقای چنین مراکزی از اعتبار خاص و تاریخی برخورد‌ار خواهد‌ شد‌ و با ریشه‌د‌ار شد‌ن بر هویت مستقل و مرد‌می خود‌ د‌ر جامعه تاکید‌ خواهد‌ کرد‌.
منبع : روزنامه اطلاعات

۱۳۹۴/۳/۹ عصر ۱۰:۲۲
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پرشیا, سرهنگ آلن فاکنر, زینال بندری, Princess Anne, پیرمرد, BATMAN, حمید هامون, سروان رنو, زبل خان, خانم لمپرت, ژان والژان, واتسون, Classic, کنتس پابرهنه, اشپیلمن, مکس دی وینتر, ژنرال
زبل خان آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 330
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۱/۱۳
اعتبار: 23


تشکرها : 2395
( 4043 تشکر در 195 ارسال )
شماره ارسال: #22
RE: و این تمدنی است بر باد رفته ( بررسی سینماها و تآترهای ایران )
بخش بزرگی از سینما«فلور» یکی از سینماهای قدیمی و خاطره انگیز تهران واقع در محله امیریه چهارراه معزالسلطان صبح یکشنبه فرو ریخت.
۱۳۹۴/۶/۱۰ عصر ۰۸:۵۷
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : خانم لمپرت, حمید هامون, سروان رنو, Memento, سرهنگ آلن فاکنر, ژان والژان, ژیگا ورتوف, BATMAN, واتسون, اشپیلمن, مکس دی وینتر
زبل خان آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 330
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۱/۱۳
اعتبار: 23


تشکرها : 2395
( 4043 تشکر در 195 ارسال )
شماره ارسال: #23
RE: و این تمدنی است بر باد رفته ( بررسی سینماها و تآترهای ایران )

امروز صبح که هوا هم تقریبا سرد بود مسیرم از چهارراه زند به محل کارم منتهی میشد..

 گفتم بد نباشه دقایقی پیاده روی کنم..

داشتم به طرف فلکه ستاد می رفتم که نگاهم به سینما بهمن افتاد...

گفتم بد نباشه عکسی ازش بگیرم شاید که چندی دیگه به جاش یه برج بسازن!

 سینمایی که مثل همه سینماهای ایران و شیراز پر رونق بود..

 ولی الان سالهاست متروکه شده و دیگه فقط سینما دوستان به یاد روزهایی میافتن که با چه اشتیاقی فیلم های اون زمان می دیدن..

 من هم با برادرم بعد از یه روز کار کردن در بازار وکیل عصرش رفتیم این سینما و فیلم پلاک با بازی حسین گیل دیدیم..

توی

خاطرات گذشته بودم که رسیدم به یه سینمای قدیمی که سالهاست متروکه شده..

 سینما کاپری یا آریانا ..

واقعا چه بر سر سینماهای ایران داره میاد...!؟

در حالی که عشاق سینما در جهان چطور رونق می بخشن به سینماها ..ولی اینجا با بودن فیلم های بد و ضعیف دیگه باید شاهد چنین ویرانه هایی باشیم..

۱۳۹۴/۹/۱۶ عصر ۰۸:۱۸
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : Memento, اسکورپان شیردل, خانم لمپرت, اسپونز, کنتس پابرهنه, حمید هامون, سروان رنو, جروشا, اشپیلمن, واتسون, L.B.Jefferies, rahgozar_bineshan, مکس دی وینتر, ژنرال
خانم لمپرت آفلاین
مدیر بازنشسته
*****

ارسال ها: 394
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۲/۵/۳
اعتبار: 61


تشکرها : 7981
( 8500 تشکر در 282 ارسال )
شماره ارسال: #24
RE: و این تمدنی است بر باد رفته ( بررسی سینماها و تآترهای ایران )

(۱۳۹۴/۶/۱۰ عصر ۰۸:۵۷)زبل خان نوشته شده:  

بخش بزرگی از سینما«فلور» یکی از سینماهای قدیمی و خاطره انگیز تهران واقع در محله امیریه چهارراه معزالسلطان صبح یکشنبه فرو ریخت.

سینما فلور تهران پردیس می شود

سینما فلور برای من حکم یک مکان بسیار عزیز و نوستالژیک را دارد (داشت). عمده ساعات گرم تابستانهای کودکی من بجای عروسک بازی در این سینما گذشت! خانه ما دو سه کوچه با سینما فاصله داشت. من تقریبا یک روز در میان صبحها ترک دوچرخه داییم می نشستم و با هم به سینما می رفتیم. چون مشتری ثابت بودیم دوچرخه داییم برای خودش پارکینگ ویژه ای جنب سینما داشت! اما نکته لذت بخش سینما فلور این بود که در دو سانس متوالی دو فیلم مختلف نشان می داد. من و داییم یک بلیت می خریدیم (من چون کوچولو بودم مشمول خرید بلیت نمی شدم) و گاهی چهارسانس پیاپی دوفیلم و تکرارشان را می دیدیم! اکثرا هم فیلمهای بروس لی خدابیامرز را اکران می کرد. شده بود گاهی یک فیلم را ده ها بار ببینیم! من هنوز دبستان هم نمی رفتم ولی برای خودم یک پا بروس لی کوچک شده بودم و الفبای کونگ فوی بروس لی را خرچنگ-قورباغه اجرا می کردم!... تا چندی پیش هروقت گذرم به محله باصفای امیریه می افتاد، از سالمندی و تنهایی این سینمای پیر مهربان اندوهگین می شدم. وقتی خبر فروریختنش را شنیدم گویی آواری بر سر کودکی خودم فرود آمد.

این سینما از 1316 شروع به کار کرد. دهه 40 اوج فعالیت سینما فلور بود. اما عاقبت سال 63 به دلیل فرسودگی و پایین بودن ایمنی تعطیل شد. خوشبختانه راویان اخبار مژده داده اند مالک سینما گفته که مالک اصلی زمین خیال تخریب کامل سینما و ساخت یک پردیس تجاری- فرهنگی را دارد. البته هرچه بسازد که سینما فلور نخواهد شد اما احداث چند سالن سینما در داخل مرکز تجاری بازهم جای شکر فراوان دارد مخصوصا اگر یکی از این سالن ها را با یاد سینمای پیر محله  "فلور" بنامد...


در مسلخ عشق جز نکو را نکشند ... روبه صفتان زشت خو را نکشند
۱۳۹۴/۹/۱۸ صبح ۱۲:۲۳
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : هانا اشمیت, سروان رنو, BATMAN, زبل خان, Memento, جروشا, اسکورپان شیردل, واتسون, آلبرت کمپیون, Classic, اشپیلمن, حمید هامون, کنتس پابرهنه, دهقان فداکار, rahgozar_bineshan, دزیره, مکس دی وینتر, رامین_جلیلوند, لو هارپر, جیمز باند, بانو الیزا, مراد بیگ, ژنرال
ارسال پاسخ