[-]
جعبه پيام
» <لوک مک گرگور> متشکرم دوست گرامی. منهم همیشه از خواندن مطالب جذاب و دلنشین تان کمال لذت را برده ام.
» <رابرت> بررسی جالب تأثیر فیلم "پاندورا و هلندی سرگردان" بر انیمیشن "عمو اسکروچ و هلندی سرگردان" https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...6#pid45456
» <رابرت> سپاس از دون دیه‌گو دلاوگا و لوک مک گرگور عزیز به خاطر مطالب تحقیقی، تحلیلی و زیبای اخیرشان
» <دون دیه‌گو دلاوگا> "بچه‌های کوه تاراک" : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...3#pid45453
» <مارک واتنی> ممنونم رابرت جوردن عزیز
» <رابرت جوردن> سپاس از مارک واتنی و بتمن
» <مارک واتنی> رابرت عزیز و گرامی ... این بزرگواری و حسن نیت شماست. دوستان بسیاری هم در کافه، قبلا کارتون و سریال های زیادی رو قرار داده اند که جا داره ازشون تشکر کنم.
» <مارک واتنی> دانلود کارتون جذاب " فردی مورچه سیاه " دوبله فارسی و کامل : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...7#pid45437
» <Kathy Day> جناب اﻟﻜﺘﺮﻭﭘﻴﺎﻧﻴﺴﺖ از شما بسیار ممنونم...
» <مارک واتنی> خواهش می کنم بتمن عزیز
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پندهای روزگار
نویسنده پیام
آناکین اسکای واکر آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 146
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۵/۱۰/۴
اعتبار: 12


تشکرها : 184
( 979 تشکر در 146 ارسال )
شماره ارسال: #7
RE: پندهای روزگار

مک کارتیسم و تاثیر آن بر سینمای کلاسیک

قسمت دوم : کمونیسم، میراث شوم لنین

در سال 1922 زمزمه هایی مبنی بر کناره گیری " لنین " رهبر انقلاب کمونیستی، به دلیل بیماری و عدم توانایی در هدایت حزب و انقلاب، شنیده می شد و همین امر باعث می شد تا اعضای حزب به جانشین احتمالی او فکر کنند. البته فهرست گزینه های احتمالی طولانی نبود، این فهرست تنها 2 نام را در خود داشت. " تروتسکی " و " استالین " .

از راست به چپ : تروتسکی، لنین، استالین

" لنین " با توجه به شناختی که از هر دو نفر آنها داشت می دانست که " استالین " گزینه مناسبی برای رهبری حزب نیست و سعی کرد تا نگرانی خودش را از این امر با نوشتن 2 نامه بیان کند. ولی " استالین " با نفوذ فوق العاده خود توانست از انتشار هر دو نامه جلوگیری کند. نبرد قدرت در کمیته مرکزی حزب تا سال 1927 ادامه داشت تا اینکه " تروتسکی " در این سال توسط " استالین " به انزوای سیاسی رانده شده و از حزب کمونیست اخراج شد. طی دو سال بعد از آن " استالین " سعی در محکم کردن پایه های قدرت خود کرد و سرانجام در سال 1929 " تروتسکی " که پی برده بود، تلاش هایی برای قتل او در جریان است، سرانجام شوروی را به مقصد مکزیک ترک کرد و پس از این بود که " استالین " قدرت را در شوروی به طور کامل قبضه کرد. بعدها دادگاهی در شوروی " تروتسکی " را به صورت غیابی به اعدام محکوم کرد و سرانجام جوخه های ترور در سال 1940 او را در مکزیک به قتل رساندند.

تروتسکی پس از مرگ

در ابتدای دهه 30 میلادی، فرمانی توسط " استالین " صادر شد که برایش هزینه زیادی در پی داشت. این فرمان، " برنامه اشتراکی سازی سراسری بنگاه های کشاورزی " بود که باعث به نابودی کشیده شدن کشاورزی شوروی و بروز قحطی شد که به مرگ بیش از 10 میلیون روستایی منجر شد. اعتراضات بالا گرفت و در محافل سیاسی و حزبی زبان به انتقاد از " استالین " گشوده شد. او انتقادات و مخالفین را تحمل کرد تا اینکه در سال 1934 بار دیگر توانست با اعمال نفوذ و تقلب به رهبری حزب برسد.

وقت انتقام فرا رسیده بود زیرا " رفیق استالین " چیزی را فراموش نمی کرد. اینک بهانه ای مورد نیاز بود و او این بهانه را خیلی زود بدست آورد.

اندکی پس از انتخابات، دبیر حزب کمونیسم در " لنینگراد " ترور شد. بسیاری بر این باورند که این ترور را شخص " استالین " ترتیب داده بود تا سناریوی لازم برای تصفیه کشور از عناصر نا مطلوب را کلید بزند. شایع شد که عوامل " تروتسکی " در درون و بیرون حزب این ترور را انجام داده و در صدد به انحراف کشاندن انقلاب کمونیستی از مسیر خود هستند. دستگیری ها آغاز و اعدام ها شروع شد. در اولین موج دستگیری ها، 100 نفر از یاران حزبی تیرباران شدند و این روند که به تصفیه های استالینی شهرت یافت در ماه های بعد با جدیت بیشتری پیگیری شد.

عکسی از یک دادگاه نمایشی دوران استالین

محاکمات ساده و کوتاه بودند و اغلب به صدور حکم اعدام ختم می شدند و محکومین را نیز برای اجرای حکم، خیلی در انتظار نگه نمی داشتند. گاهی نیز با یک درجه تخفیف، مجازات اعدام را، به تبعید تا پایان عمر در سیبری، تبدیل می کردند.

یک نقاشی از بخش زنان یک کمپ زندانیان در سیبری

" استالین " به جهت شم سیاسی خود می دانست که این تصفیه ها نیاز به توجیه اذهان عمومی، نه تنها در داخل شوروی بلکه در سراسر دنیا دارد، بنابراین چندین محاکمه نمایشی ترتیب داد. اتهامات ساده بود : ارتباط با کشورهای سرمایه داری در جهت تضعیف نظام کمونیستی و تلاش برای بازگرداندن نظام سرمایه داری، از طریق همکاری با عوامل " تروتسکی ".

شیوه های اعتراف گیری نیز شامل انواع روش ها می شد. از شکنجه های روحی و جسمی ساده گرفته تا روش های پیچیده و شکنجه هایی که باعث تخریب و فروپاشی شخصیت زندانی می شد و در نهایت به همه اعمال کرده و نکرده خود اعتراف می کرد.

تحریک دوستان حزبی و پراکندن تخم بدبینی در بین آنها تاکتیک مرسوم بود و این چنین وانمود می شد که زندانی قربانی خیانت دوست هم حزبی اش شده و در نتیجه باید از طینت پاک خود دفاع کند و این جز با اعتراف به خیانت میسر نمی شد و البته که اعتراف به خیانت نیز عاقبتی جز اعدام نداشت.

" استالین " تنها به دنبال حذف فیزیکی دشمنان خود نبود بلکه تصمیم داشت این فکر و اندیشه را نیز از ذهن افراد مخالف خود، حذف کند. در نتیجه بسیاری از قربانیان تنها به دلیل احتمال داشتن عقاید ضد استالینی دستگیر شده و به زندان رفتند.

این پاکسازی ها فقط مختص اعضای حزب و مردم عادی نبود بلکه گریبان ارتش سرخ را نیز گرفت و در آنجا بود که " استالین " یکی از بزرگترین اشتباهات خود را انجام داد و تعداد بسیاری از افسران ارتش سرخ را نیز به جوخه های اعدام سپرد. آن زمان " استالین " متوجه عاقبت این کار خود نشد، تنها زمانی که " عملیات بارباروسا " آغاز شد و ارتش سرخ تاب مقاوت در برابر " ورماخت " تا دندان مسلح را در خود ندید، پی به اشتباه خود برد ولی دیگر دیر شده بود.

عملیات بارباروسا 1941

گرچه شوروی به عنوان یکی از دولت های پیروز در جنگ جهانی دوم، در نهایت توانست خطر فاشیسم را از سر خود رفع کند ولی این یادگار " استالین " بعد از جنگ تبدیل به رویه ای برای سرکوب مخالفین در کشورهای دیگر و به دلایل دیگر شد. ولی کسی گمان نمی کرد که روزی این دادگاه های کمونیستی الگویی برای مبارزه بر ضد کمونیسم، آن هم در آمریکا شود.

ادامه دارد...


نیرو همراهت باشه
۱۳۹۶/۲/۲۲ عصر ۱۲:۱۳
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ال سید, مراد بیگ, شارینگهام, دون دیه‌گو دلاوگا, پرنسس آنا, سروان رنو, BATMAN, Classic, زرد ابری, پیرمرد, باربوسا
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
پندهای روزگار - پیرمرد - ۱۳۹۴/۷/۷, عصر ۰۹:۲۰
پندهای روزگار - پیرمرد - ۱۳۹۴/۸/۸, عصر ۰۳:۳۲
RE: پندهای روزگار - خانم لمپرت - ۱۳۹۴/۱۱/۲۸, عصر ۰۷:۵۸
RE: پندهای روزگار - سروان رنو - ۱۳۹۵/۳/۱۰, عصر ۰۴:۱۷
RE: پندهای روزگار - پرنسس آنا - ۱۳۹۶/۵/۱۶, عصر ۰۴:۰۰
RE: پندهای روزگار - سروان رنو - ۱۳۹۶/۶/۲۵, عصر ۱۰:۳۷
RE: پندهای روزگار - پروفسور - ۱۳۹۹/۵/۲, صبح ۱۰:۵۷
دختران رادیوم - سروان رنو - ۱۴۰۲/۱۲/۲۵, عصر ۰۷:۰۰