[-]
جعبه پيام
» <سروان رنو> تلگرام یا فروم ؟ مساله این است ! ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...4#pid45464
» <Dude> سلامت باشید. شده که ازعزیزانی با هم، کمی قدیمی تر از اینها را دیده بودیم، جز خودم همه دردیار باقی اند. خوشحالم هنوز هستند که از آن فیلمها خاطره دارند، با آرزوی سلامتی
» <دون دیه‌گو دلاوگا> سلام و سپاس فراوان "Dude" گرامی. آقا ممنون برای "Orions belte". با معرفی شما، خودم هم خاطره محوی از آن سراغ گرفتم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> پاینده باشید "رابرت" گرامی. سپاس از لطف و پُست‌های ارزشمندتان
» <لوک مک گرگور> متشکرم دوست گرامی. منهم همیشه از خواندن مطالب جذاب و دلنشین تان کمال لذت را برده ام.
» <رابرت> بررسی جالب تأثیر فیلم "پاندورا و هلندی سرگردان" بر انیمیشن "عمو اسکروچ و هلندی سرگردان" https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...6#pid45456
» <رابرت> سپاس از دون دیه‌گو دلاوگا و لوک مک گرگور عزیز به خاطر مطالب تحقیقی، تحلیلی و زیبای اخیرشان
» <دون دیه‌گو دلاوگا> "بچه‌های کوه تاراک" : https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...3#pid45453
» <مارک واتنی> ممنونم رابرت جوردن عزیز
» <رابرت جوردن> سپاس از مارک واتنی و بتمن
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 4 رای - 3.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کمیک استریپ و سینما
نویسنده پیام
خانم لمپرت آفلاین
مدیر بازنشسته
*****

ارسال ها: 394
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۲/۵/۳
اعتبار: 61


تشکرها : 7981
( 8500 تشکر در 282 ارسال )
شماره ارسال: #8
RE: کمیک استریپ و سینما

 اینک به یک کمیک استریپ ناب اروپایی میپرسیم که خود الهام بخش بسیاری از نویسندگان کمیک بوده است. کتابهای این کمیک که در ذهن ودل اکثرماجای دارد وبخشی از نوجوانیمان رابا ماجراهای آن سپری کردیم: ماجراهای تن تن ومیلو ... و ازآنجاکه واقعابرایم نوستالژیک است پارتی بازی کرده مطالب بیشتری را درباره اش می آورم :)

ماجراهای تن‌تن و میلو درباره اتفاقاتی است که برای یک خبرنگار جوان و زیرک و سگش میلو میافتداو برای حل معماهای پیچیده،مجبور به دست وپنجه نرم کردن با موقعیتهای خطرناک شده ودراین ضمن دوستانی نیز پیدا می کند که در قسمت های مختلف به داد تن تن می رسند. مونس همیشگی تن تن سگ وفادارش میلو (در ورژن انگلیسی ،برفی )سگ سفید باهوش وباوفایی از نژاد تریر است که تقریباً در تمام ماجراها همراه تن تن میباشد.دیگرشخصیت محبوب که بعد از داستان خرچنگ پنجه طلایی یاور همیشگی وخوش غیرت تن تن میشود کاپیتان آرچیبالد هادوک یک دریانورد بازنشسته است . از دیگر دوستان تاثیرگزار تن تن در ماجراهایش میتوان به پروفسور کم شنوای بامزه ،تریفون تورنسل (در ورژن انگلیسی کاتبرت کالکولس)،کارآگاهان دست وپاچلفتی دوپونت ودوپونط (در ورژن انگلیسی تامسون وتامپسون )وخواننده اپرا بیانکا کاستافیوره بلبل میلان اشاره نمود.

"ژرژ رمی " مستعار "هرژه "تن تن را در سال ۱۹۲۲ خلق کرد، او خودش هم خبرنگار بود وتا سال ۱۹۶۷ یعنی زمان چاپ آخرین کتاب تن تن به این حرفه ادامه داد. همین مسئله باعث شد تا هرژه بتواند داستان های خود را براساس رخدادهای واقعی بین المللی بنویسد. شاید به همین دلیل شخصیت تن تن اینقدر واقعی به نظر می رسد. او برای ساختن کاراکتر اولیه تن‌تن از شخصیت و رفتارهای برادر کوچکش به نام "پل رمی" که افسر ارتش بلژیک بود استفاده و الگوبرداری فراوان کرد اما بعدها این رویه تغییر کرد و رابطه دو برادر شکرآب شد و هرژه به حدی از برادرش پل نفرت پیدا کرد که در کتاب ماجرای تورنسل شخصیت منفور سرهنگ اسپونز را از وی آفرید.شباهت فیزیکی تن تن به این کاراکتر ملموس است.

 اولین بخش از رشته ماجراهای تن‌تن و میلو در روزنامه "قرن بیستم کوچولو" در بروکسل در سال 1929  به چاپ رسید.

نخستین کتاب های تن تن به نام های “تن تن در اتحاد جماهیر شوروی” و “تن تن در کنگو” مایه های ضد کمونیستی داشتند و در تیراژمحدودی به چاپ رسیدند زیرا هرژه فکر می کرد که موفقیت تن تن زودگذر خواهد بود. پس از آنکه وظیفه نشر آن درسال ۱۹۳۱ به شرکت معتبرتر چاپ کسترمن سپرده شد،فروش کتابها بالا رفت .اولین کتاب‌های تن تن به جهت اهداف سیاسی هرژه وباستودن استعمار و آمیزه های نژادپرستانه با انتقاد سازمانهای حقوق بشر همراه بود همچنین کمیک بوک تن تن از سوی هواداران حیات‌وحش به خاطر شکار و بی رحمی مورد انتقاد قرار گرفت. هرژه بعد از چندی این انتقادات را پذیرفت و از دههٔ ۱۹۳۴ به بعد کتاب‌های تن‌تن لحن متفاوتی پیدا کرد و حامل پیام‌های بشردوستانه شد.

و پس از مدتی هرژه که متوجه محبوبیت شخصیت کلیدی خود شده بود، سعی کرد از کتاب “گل آبی” به بعد اهمیت بیشتری به انسجام داستان های خود بدهدو آنها را به واقعیت نزدیکتر کند. او در ضمن از تعداد صفحات کتاب ها کاست. تغییرات و تحولات در داستان های تن تن، مصادف شد با تغییرات در سیستم چاپ و نشر. بدین ترتیب در سال ۱۹۴۲ اولین کتاب رنگی ماجراهای تن تن با عنوان "ستاره اسرارآمیز" به جهانیان عرضه  شد.هرژه در ضمن زحمت طراحی مجدد کتاب های چاپ شده قبل از جنگ جهانی را نیز کشید.او را در این کار سنگین، ادگارجیکوبز یاری داد و این چنین بود که تیم هنرمندان استودیو هرژه شکل گرفت. و درسال های بعد کتاب های تن تن بیشتری به بازار آمدند.ترتیب نشر کتابها از چپ به راست به شکل ذیل اند:

سری تن‌تن بین سال‌های 1929 و 1986 منتشر شد كه به 100 زبان ترجمه شد و بیش از 200 میلیون نسخه از آن به فروش رفت.  درحالی که تن تن در کمال تعجب مقبولیت چندانی در آمریکا  نیافت ، در سایر کشورها به محبوبیت خارق العاده ای رسید.دلیل اصلی جاودانگی و محبوبیت جهانی تن‌تن، تصویرهای گیرا و داستان‌های دقیقی است كه هرژه با پژوهش زیاد آن‌ها را نوشته است. او برای این‌كه داستان‌ها را به شكل ملموس دربیاورد، حوادث مهم سیاسی و فرهنگی قرن بیستم مثل استعمارگری، نازیسم، اكتشاف‌های باستان‌شناسی، حقوق بشر، مسابقه برای فتح فضا، جنگ سرد و حتی یوفوها را وارد قصه‌هایش كرده است.

با مرگ هرژه در سال 1983 آخرین ماجرای تن تن – هنر الفبا ، که بصورت نیمه کاره ودرحد اتودهای سیاه وسفید ابتدایی مانده بود توسط  "ایو رودیه " دستیار هرژه تکمیل و درسال 1986 اول بار در فرانسه چاپ شدولی آنی نشد که مردم انتظارش را داشتند . بر طبق وصیت ژرژ رمی, هیچ هنرمندی بعد از وی حق خلق داستان جدیدی از تن‌تن را نداشت و در حقیقت با مرگ وی مجموعه داستان‌های تن‌تن به پایان رسید.

برای گرامیداشت تن تن و خالق هنرمندش هرژه، بلژیک وبسیاری از کشورها اقدام به انتشار تمبر یادبود کردند.

ضرابخانه ملی بلژیک به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد چاپ مجموعه کتاب‌های تن‌تن و میلو، در سال 2004اقدام به ضرب ۵۰هزار سکهٔ یادبود ماجراهای تن‌تن و میلو کرد که تنها در مدت چند ساعت نایاب شدندو باز در بلژیک به مناسبت هشتادمین سالروز تولد تن تن برای یاد بود و بزرگداشت هرژه موزه ای افتتاح شدو تندیسی در سال 2009 از تن تن ومیلو ارتفاع 6 متر ووزن 600 کیلوگرم در بروکسل برفراز ساختمان لمبارد، ناشر قديمي مجله تن‌تن افراشته شد.

********************

ازسری کمیک تن تن اول بار سریال تلوزیونی کارتونی محصول فرانسه-کانادا در سال 1991 در39 اپیزود سی دقیقه ای عرضه شد که مورد استقبال واقع گردید.همچنین چند فیلم سینمایی کارتونی ویک فیلم عروسکی سینمایی با برداشت کامل از ماجراهای تن تن ارائه شدند.اما اولین فیلمهای زنده سینمایی ملهم از این کمیک استریپ،در واقع اثر هرژه نبودند بلکه سناریست " آندره بارت "دو ماجرای جدید را با شخصیتهای هرژه خلق نمود که بعد ها با استفاده از تصاویر و داستان این دو فیلم ، دو کتاب ، یکی به صورت کمیک استریپ و دیگری به صورت داستان-تصویر تهیه شدند:

راز پشم طلایی  The Mystery of the golden fleece 1961 

اولین فیلم سینمائی بر اساس ماجراهای تن تن می باشد که در سال 1961 به مدت 104 دقیقه تهیه شده و محصول سینمای فرانسه میباشد.این فیلم در اروپا فروش موفقی داشت . فیلم به کارگردانی ژان ژاک ویرنه  با سناریوی مشترک آندره بارت و رمو فورلانی با بازی زیبای ژان پیر تالبوت در نقش تن تن ،و جرج ویلسون در نقش هادوک میباشد.

داستان پیرامون سفر کاپیتان هادوک و تن تن به ترکیه برای گرفتن یک کشتی به نام "پشم طلایی "است که دوست کاپیتان - پاپارانیک - برای او به ارث گذاشته است واسرار گنجینه ای پنهان رابا خود دارد.

 تن تن و پرتقالهای آبی Tintin and the Blue oranges 1964

داستان فیلم از این قرار است که پرفسور تورنسل درباره قضیه بحران غذا تحقیق و آزمایش میکند و طی آن در یک کنفرانس تلویزیونی هم حاضر می شود و طرح های خود را ارئه می دهد...روز بعد صدها نامه و بسته از علاقه مندان به این طرح دریافت می کند و در بین آن کاپیتان یک پرتقال آبی رنگ پیدا می کند که از طرف پرفسور زالامیا از اسپانیا فرستاده شده است و می تواند بحران غذا را در کشور های قحطی زده حل کند . در همان شب پرتقال توسط فردی دزدیده می شود و دوستان ما برای پیگیری داستان به اسپانیا سفر می کنند.

فیلم محصول فرانسه در 105 دقیقه به کارگردانی فیلیپ کندروئر و سناریوی گروهی باسرپرستی آندره بارت در سال 1964 تولید شد. هنرپیشگان فیلم  ژان پیر تالبوت در نقش تن تن ، جین بویز درنقش هادوک و فلیکس فرناندز درنقش تورنسل میباشند.این فیلم نسبت به فیلم اولی بااستقبال چندانی روبرو نشد.

*********************************************

جادارد در همینجا یادی از انیمیشن سه بعدی The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn به کارگردانی استیون اسپیلبرگ بکنیم :

اسپیلبرگ امتیاز ساخت فیلم تن تن را در سال ۱۹۸۳ خریداری کرد، بعد از آنکه یادداشتی فرانسوی در مورد اولین فیلم ایندیانا جونز اش توجه‌ او را به داستان‌های پسری ماجراجو جلب کرد مبنی بر اینکه ایندیانا جونز به شکلی واضح از داستان‌های «هرژه» اقتباس شده است! درحالیکه اسپیلبرگ در یک مصاحبه اعلام کرد تا آن زمان حتی کتاب تن تن را هم ندیده بود و پی گیری ماجراسبب علاقه او به ماجراهای تن تن شد(به نقل از دیلی تلگراف).البته در این باره تناقضاتی وجود دارد دربرخی خبرگزاریها اشاره شده ساختن فیلمی از ماجرای تن تن از کودکی رویای اسپیلبرگ بوده است! ...بهرحال در ابتدا اسپیلبرگ تصمیم گرفت فیلم را انیمیشن نسازد حتی جک نیکلسون برای نقش «کاپیتان هادوک» انتخاب شده بود- و آقای کارگردان شروع به مطالعات امکان سنجی کرد. این پروسه نیاز به طراحی کامپیوتری سگ تن تن، «میلو» داشت و اسپیلبرگ از  از شرکت پیتر جکسون، «وتا دیجیتال» خواست که این کار را بکند. جکسون علاوه بر اینکه میلو را به تصویر کشید، برای به تصویر کشیدن کاپیتان هادوک از روش دیجیتال استفاده کرد. خودش هم جای او بازی کرد.

کار بقدر عالی از آب در آمد که دو طرف تصمیم گرفتند که فیلم را به صورت «موشن کپچر» بسازند که در آن بازیگر‌های واقعی بازی می‌کنند و با استفاده از دوربین‌های ویژه ای حرکاتشان ثبت می‌شود و تبدیل به تصاویر دیجیتال سه بعدی می‌شود به این ترتیب جمی بل نقش تن تن و اندی سرکیس نقش هادوک را بازی می‌کنندسیمون پگ، نیک فراست و دانیل کریگ (نقش راکام سرخ) از دیگر بازیگران فیلم هستند.سناریوی فیلم کاری تیمی به سرپرستی استیون مافت و ادگار رایت است که اقتباسی برگرفته از سه ماجرای خرچنگ پنجه طلایی،گنج راکام واسب شاخدار میباشد.گفتنی است برای زیبانمایی  تصاویر شکوهمند سه بعدی فیلم بایدموسیقی «جان ویلیامز» را هم افزود که باعث تک نامزدی فیلم دربخش موسیقی جوایز اسکار شد، و البته در بخش صدا باید به تغییر صدای صداپیشگان نیز اشاره کرد که با لحن غیرمعمول دیالوگ ها را گفته اند تا یادآوری تصویر چهره شان برای تماشاگر حرفه ای، در سطح باورپذیری مخاطبان اثری منفی نداشته باشد.

موضوع فیلم ماجرای تن تن در اسب تک شاخ ازاین قرار است: تن تن خبرنگار ( با صداپیشگی جیمی بل ) در بازار بروکسل ، ماکتی از یک کشتی قدیمی غرق شده ای بنام یونیکورن را خریداری می کندکشتی یونیکورن اصلی که به همراه خود گنجینه ایی عظیم به همراه داشت، در قرن هفدهم توسط تیمی از دزدان دریایی به رهبری مردی خبیث به نام راکام سرخپوش ( با صدای دنیل کریگ )غرق شد و گنجینه را نیز با خود به اعماق دریا برد تن تن در میابدکه این ماکت در واقع یکجور راهنما برای رسیدن به گنج اصلی است، اما برای درک کامل نقشه گنج می بایستی دیگر ماکت ها نیز پیدا شوند ...

همانطور که همگان انتظار داشتند ماجرا شباهت فراوانی به ساخته مشهور دیگر اسپیلبرگ  یعنی « ایندیانا جونز » دارد ، این انیمیشن 107 دقیقه ای محصول 2011 آمریکا است و بزودی شاهد قسمتهای دوم وسوم آن که اینبار به ماجرای هفت گوی بلورین ومعبد خورشید میپردازد خواهیم بود..

 مراجع و منابع: ویکی پدیای پارسی و انگلیسی -سایت imDB

http://tintin80.mihanblog.com/post/12

http://www.tintinologist.org/guides/char...html#notes

http://tintinmilo.blogfa.com/1392/03

http://tintinblog.blogfa.com/

http://www.zamanema.com/index.php/news/7

http://tintinay.blogfa.com/post/14

 http://www.tabnak.ir/fa/news/ 


در مسلخ عشق جز نکو را نکشند ... روبه صفتان زشت خو را نکشند
۱۳۹۲/۷/۱ عصر ۰۳:۴۵
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : کنتس پابرهنه, ناخدا خورشيد, حمید هامون, oceanic, Classic, پرشیا, اسپونز, زاپاتا, BATMAN, مگی گربه, اسکورپان شیردل, آقای همساده, بانو, سروان رنو, ali53, ژان والژان, زرد ابری, زینال بندری, هایدی, دکــس, زبل خان, آرماند دووال, واتسون, Memento, ال سید, Thin_Man, باربوسا, پیرمرد, رابرت
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
کمیک استریپ و سینما - خانم لمپرت - ۱۳۹۲/۶/۱۵, عصر ۰۴:۱۶
RE: کمیک استریپ و سینما - خانم لمپرت - ۱۳۹۲/۶/۱۶, صبح ۱۱:۰۲
RE: کمیک استریپ و سینما - خانم لمپرت - ۱۳۹۲/۶/۱۶, صبح ۱۱:۲۷
RE: کمیک استریپ و سینما - خانم لمپرت - ۱۳۹۲/۷/۲۳, عصر ۰۶:۲۴
RE: کمیک استریپ و سینما - BATMAN - ۱۳۹۳/۳/۳۰, صبح ۰۴:۲۷
داستان جوکر - پروفسور - ۱۴۰۰/۱/۱۹, صبح ۱۱:۳۹