[-]
جعبه پيام
» <سروان رنو> نگاهی به فیلم نشانی از شر ( اورسن ولز ) ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...https://cafeclassic5.ir/showthread.php?tid=46&pid=4539
» <رابرت> متأسفانه "علی‌اصغر رضایی‌نیک" صداپیشه مکمل‌گو بر اثر سکته قلبی درگذشت. نمونه مصاحبه و خاطراتش: https://www.aparat.com/v/tTSqn
» <سروان رنو> مانند بهار و نوروز , سالی نو را به امید بهتر شدن و شکوفا شدن آغاز می کنیم [تصویر: do.php?imgf=org-685bcf6ba2581.png]
» <mr.anderson> سال نو همه هم کافه ای های عزیز مبارک! سال خوب و خرمی داشته باشید!
» <rahgozar_bineshan> سالی پر از شادکامی و تن درستی و شادی را برای همه دوستان آرزومندم!
» <BATMAN> به نظرم شرورترین شخصیت انیمیشنی دیزنی اسکاره/ چه پوستر جذابی! https://s8.uupload.ir/files/scar_vrvb.jpg
» <جیمز باند> من هم از طرف خودم و سایر همکاران در MI6 نوروز و سال نو را به همه دوستان خوش ذوق کافه شاد باش میگم.
» <ریچارد> سلا دوستان.گوینده بازیگراورسولاکوربیرودرسریال سرقت پول کیست
» <ترنچ موزر> درود بر دوستان گرامی کافه کلاسیک ، فرا رسیدن بهار و سال جدید را به همه شما سروران شادباش میگم و آرزوی موفقیت را در کار و زندگی برایتان دارم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> در سال گذشته بنده کم‌کار بودم در کافه، ولی از پُست‌های دوستان خصوصاً جناب رابرت و کوئیک و "Dude" بسیار بهره بردم. تشکر و بیش باد!
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 5 رای - 3.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مریلین مونرو ، بانویی برای تمام فصول
نویسنده پیام
اسکورپان شیردل آفلاین
ناظر انجمن
*****

ارسال ها: 512
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۳/۱۱
اعتبار: 50


تشکرها : 5286
( 6629 تشکر در 287 ارسال )
شماره ارسال: #29
RE: مریلین مونرو ، بانویی برای تمام فصول

(۱۳۹۳/۱۱/۱۶ عصر ۱۱:۰۲)Green نوشته شده:  

اینکه چطور چنین پدیده هایی در عرصه عمومی فرهنگ سازی سینمایی جای خود رو به بلاهت پیشگی جنسی میدن مسئله ایه که به قول دیوید لیبرمن نیاز به بررسی گسترده تر و جامعه شناسانه تر در محدوده زمانی خودش داره...

البته منظور شما کلی است اما در مورد مریلین ، نحوه مردن و مظلومیت و تنهایی او در برابر کسانی همچون فرانک سیناترا و باند مافیاگونه ی وی و همینطور سیاستمداران قدرتمندی چون برادران کندی مسلما در محبوبیت او تاثیر عمده داشته است. شاید اگر مریلین زندگی عادی خود را میکرد و به مرگ طبیعی از دنیا میرفت مانند امروز محبوب و پرطرفدار نبود.

مرگ الهه (قسمت اول)

پس از مرور زندگی مریلین مونرو ، از این به بعد برخی از حواشی زندگی این ستاره را مورد بررسی قرار می دهیم. یکی از این حواشی مهم ، مرگ مرموز و اسرار آمیز این الهه زیبایی هالیوود است. هرچند طبق گفته مقامات رسمی ، این مرگ خودکشی توسط مصرف بیش از حد قرص های خوب آور اعلام شده است اما شایعات زیادی در این زمینه وجود دارد که حقیقت خودکشی بودن آن را زیر سوال می برد. در این شایعات ، افراد زیادی حضور دارند که به نوعی با زندگی و مرگ مریلین پیوند خورده اند. از جمله این افراد میتوان از برادران کندی (رابرت و جان فیتزجرالد) ، فرانک سیناترا ، پیتر لافورد ، جو دی ماجیو و دکتر رالف گرینسون نام برد. این که هرکدام از این افراد چه نقشی در این داستان دارند در جای خود معرفی و بررسی خواهند شد.

فرانک سیناترا که بود؟

فرانک سیناترا و مریلین

فرانک سیناترا خواننده و بازیگر معروف آمریکایی در سال 1915 در نیوجرزی متولد شد. ابتدا در فیلم های موزیکال به عنوان خواننده ظاهر شد. شهرت او در دهه 40 از زمان امضای قرارداد با کمپانی کلمبیا در سال 1943 شروع شد و در دهه 50 با دریافت جایزه آکادمی بهترین نقش مرد مکمل در فیلم از اینجا تا ابدیت (فرد زینه مان) در سال 1953 به اوج شهرتش رسید. او یکی از اعضای گروه Ratpack به شمار میامد. گروهی متشکل از تعدادی از دست اندرکاران صنعت سینما که لیدر اولیه آن همفری بوگارت بود و در زمان سیناترا اعضای اصلی آن شامل او ، دین مارتین ، سامی دیویس جونیور ، پیتر لافورد و جوی بیشاپ بودند. این گروه با تعدادی از افراد مشهور جامعه  و سیاستمداران من جمله جان اف کندی روابط نزدیکی داشت.

کمی بعد از اینکه مریلین مونرو از آرتور میلر جدا شد ، روابطش با سیناترا شروع شد و او تبدیل به یکی از اعضای غیر رسمی گروه Ratpack شد. مریلین چند سالی بود که سیناترا را میشناخت و برخی از شرح حال نویسان معتقدند که روابط نزدیک بین ایندو از سالها قبل شروع شده است ؛ هرچند شواهد محکمی در این زمینه وجود ندارد. در طول ساخت فیلم ناجورها دیدارهای آندو تازه گشت .سیناترا برای خرید مجموعه تفریحی که سکانس فیلمبرداری فیلم ناجورها بود ، سر صحنه فیلم رفته بود. (بعدها موقعی که ارتباط او با مافیا و جنایت های سازمان یافته آن توسط مطبوعات مطرح شد آنجا را فروخت) . بعد از اینکه مریلین از میلر جدا شد ، سیناترا در عوض سگی که مریلین هنگام طلاق از دست داده بود یک پودل سفیدرنگ به او هدیه داد. مریلین با همان طبع شوخش نام سگ را "ماف" (مخفف مافیا) گذاشت.

پیتر لافورد که بود؟

پیتر لافورد و همسرش پاتریشیا

پیتر لافورد بازیگر معروف آمریکایی که اصلیت بریتانیایی داشت ، در سال 1923 در لندن متولد شد و بعدها در سال 1960 شهروند آمریکا شد. او شوهر خواهر جان اف کندی (همسر اول او پاتریشیا کندی بود که البته در سال 1966 از هم جدا شدند) محسوب میشد. ضمنا یکی از دوستان نزدیک فرانک سیناترا و یکی از اعضای اصلی گروه Ratpack نیز محسوب میشد که برای ریاست جمهوری کندی تلاش زیادی کردند.

مریلین پیتر لافورد را از دورانی که نوستاره بود می شناخت. زمانی که لافورد او را در چند کار هالیوودی کمک و همراهی کرده بود. آشنایی و دوستی مریلین با سیناترا و لافورد موجبات آشنایی او را با جان اف کندی – احتمالا در جولای سال 1960 – فراهم کرد.

جان اف کندی که بود؟

جان اف کندی و همسرش ژاکلین

جان فیتزجرالد کندی سیاستمدار ، سناتور و رئیس جمهور ایالات متحده که با نام های جک کندی و JFK نیز خوانده میشد در سال 1917 در بروکلین ماساچوست به دنیا آمد. در دوران جنگ جهانی دوم در ارتش مشغول خدمت بود . پس از پایان جنگ ، در سال 1947 به عنوان نماینده دموکرات ایات ماساچوست وارد مجلس نمایندگان شد و تا سال 1953 در آنجا بود. پس از آن به عنوان سناتور وارد مجلس سنا شد و تا سال 1960 در مجلس سنا باقی ماند. در سال 1960 در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد و پس از غلبه بر نامزد جمهوری خواهان ریچارد نیکسون ، در ژانویه 1961به عنوان سی و پنجمین رئیس جمهور ایالت متحده وارد کاخ سفید شد.

آغاز آشنایی

سابقه آشنایی و دوستی مریلین با لافورد و سیناترا موجبات آشنایی  او را با جان اف کندی –احتمالا در جولای 1960- فراهم ساخت. در آن زمان سناتور جوان -43 ساله- نامزدیش برای انتخابات ریاست جمهوری مسجل شده بود. به گفته برخی منابع در هنگام سخنرانی تبلیغاتی کندی در L.A Coliseom ، مریلین نیز یکی از همراهان کندی محسوب میشد و همچنین در ضیافت شام رستوران رومانوف ها نیز او یکی از مدعوین بود . در همانجا بود که مریلین برای اولین بار به پرزیدنت بعدی آمریکا معرفی شد. هرچند برخی منابع ادعا کرده اند که آندو قبل از آن در سال 1951 نیز همدیگر را ملاقات کرده بودند اما این ادعاها پایه و بنیان محکم و درستی ندارد. به هر حال آنچه که مورد تایید است اینست که مریلین و جی اف کا در سال 1960 ملاقاتهایی باهم داشتند نه زودتر. مطالبی که در یکی از روزنامه ها در نوامبر 1960 و توسط آرت بوخوالد نوشته شده موید این مدعاست : "چه کسی سفیر آینده مونرو است؟ این یکی از مشکلاتیست که پرزیدنت آینده جان کندی با آن روبروست. پر واضح است که نمیتوان مونرو را تک و تنها رها کرد. چشمان حریص بسیاری از مردان به دنبال اوست و حال که سفیر قبلی آرتور میلر آن را ترک کرده است ، بدون رهبر و فرمانده مانده است."

عکس معروف مریلین و کندی

سال 1961 نیز با چنین شایعاتی به پایان رسید وسال 1962 –آخرین سال حیات مریلین – فرا رسید. در فوریه 1962 پیتر لافورد و همسرش پت کندی مریلین را به میهمانی شامی در نیویورک که به افتخار پرزیدنت برگزار شده بود دعوت کردند. کندی عاشق فرهنگ هالیوود و بویژه عاشق ستاره های هالیوودی بود ؛ مخصوصا ستاره های زیبا یا دقیقتر بگوییم ستاره های بلوند زیبا را. هرچند او هرگز دست رد به سینه زیبارویان سبزه رو یا موقرمز هم نزد! شام ساعت 8 سرو میشد اما مریلین تا ساعت 9 شب جلوی آینه میز آرایش خود نشسته بود و مشغول تکمیل آرایش خود بود. او به دیر آمدن شهره بود و از این که پرزیدنت ایالات متحده را منتظر خود نگه داشته است راضی و خشنود بود. سرانجام او با بیش از یک ساعت تاخیروارد هتل محل برگزاری مراسم شد. هنگام ورود نفس عمیقی کشید پیراهنش را صاف کرد و گفت: "خب ، کجا باید بریم؟" وقتی وارد سالن شد حدودا 25 نفر داخل سالن بودند. آرلنه دال ستاره معروف که خود نیز جزو مدعوین بود ، در این باره می گوید: "وقتی "او" وارد سالن شد همه چیز از حرکت ایستاد. واقعا جادویی بود. تابحال ندیده بودم که کسی بتواند مکانی را از حرکت باز ایستاند. پرزیدنت به سمت او چرخید و میتوانستید ببینید که به سختی مجذوب او شده است. کندی با لبخندی به او گفت: بالاخره رسیدی! افراد زیادی اینجا هستند که حاضرند برای دیدن تو بمیرند. سپس مریلین جلو آمد. همه فقط می خواستند نزدیک او باشند ، عطر او را استشمام کنند و هوای او را نفس بکشند."

در این هنگام کندی بازوی او را گرفت و او را به سر میز خود برد ، ولی قبل از آن به سمت ابینز چرخید و به او با لبخند چشمکی زد. (میلت ابینز شریک مالی پیتر لافورد بود که مریلین را به این میهمانی آورده بود.)

رابرت کندی ، پیتر لافورد و فرانک سیناترا

پالم اسپرینگز ، پرتگاه تباهی

به هر ترتیب آن شب به پایان رسید اما قبل از ترک میهمانی ، کندی شماره تلفن مریلین را از او خوست و البته او هم شماره خود را به کندی داد. فردای آن روز کندی به مریلین تلفن زد و به او پیشنهاد کرد تا در سفر 24 مارس به پالم اسپرینگز او را همراهی کند و در ضمن تاکید کرد ژاکی نیز در آنجا نخواهد بود. (ژاکلین کندی همسر زیبا و معروف کندی که بعد از مرگ کندی با میلیاردر معروف ارسطو اوناسیس ازدواج کرد). آن دو در موعد مقرر به ویلای سبک اسپانیایی بینگ کرازبی در پالم اسپرینگز رفتند.(بازیگر و آوازخوان معروف آمریکایی و برنده جایزه اسکار سال 1944) در آنجا خیلی زود باهم صمیمی شدند و شب را باهم و در یک اتاق گذراندند!

هرچند اطرافیان کندی عادت داشتند که دائم زیبارویی را در کنار او ببینند اما مریلین با بقیه فرق داشت. اطرافیان کندی بر این عقیده بودند که به دلیل شخصیت ناپایدار و وضعیت روحی متزلزل مریلین و همینطور زیاده روی او در مصرف الکل و داروهای مخدر ، این رابطه به جان آسیب می رساند. در آن سال مریلین به شدت به داروهای تجویزی و الکل اعتیاد پیدا کرده بود و از نظر روحی به شدت بی ثبات بود. 3 شکست در ازدواج پیاپی از او زنی شکننده و بدون اعتماد به نفس ساخته بود و دائما به دنبال مردی در هیبت پدرش می گشت تا بتواند به او اتکا کند و کمبودهای عاطفیش را برطرف سازد. آن تعطیلات پایان هفته برای جان کندی چیزی جز یک تفریح دیگر نبود ، اما برای مریلین معنای دیگری داشت. او عاشق جی اف کا شده بود و از او چیزی بیش از یک عشقبازی ساده می خواست. کندی با زنان زیادی مراوده داشت  و برای او مریلین هم یکی از آنها بود و نه بیشتر.

بعد از این دیدار مریلین به شدت دلباخته جان کندی شد. دائما به او فکر میکرد و وسوسه دیدار مجدد او را داشت . دائما با کندی تماس می گرفت و میخواست او را ببیند. اما این علاقه دوطرفه نبود. کندی به تلفن های او جواب نمیداد. برای کندی زن همانند یک عروسک یا یک اسباب بازی بود. او حتی برای همسرش نیز ارزشی قائل نبود. به قول یکی از دوستانش: "نیاز او به زن مثل نیاز اسکندر کبیر به فتوحاتش بود." برای او مریلین فقط یک فتح دیگر بود. یک جایزه و البته یک جایزه بزرگ و نفیس اما نه بیشتر. در این میان واقعه دیگری موجب بغرنج تر شدن اوضاع شد.

تولدت مبارک آقای رئیس جمهور

چند روز بعد از تعطیلات پالم اسپرینگز ، در 19 مه 1962 جشن تولدی به خاطر چهل و چهارمین سال تولد کندی در مدیسون اسکوایر گاردن برگزار شد.(البته روز تولد اصلی کندی 29 مه است) بیش از 15000 مدعو و مردم عادی در این مراسم شرکت داشتند. مریلین هم در این جشن شرکت کرد و در قسمتی از مراسم به روی سن رفت و ترانه معروف خود "تولدت مبارک آقای رئیس جمهور" را برای کندی اجرا کرد:

تولدت مبارک آقای رئیس جمهور

از تو متشکرم

به خاطر تمام کارهایی که کردی

به خاطر تمام نبردهایی که پیروز شدی

...

مریلین موقع خواندن آواز تولدت مبارک آقای رئیس جمهور

بعد از آن کندی روی صحنه رفت و لطیفه ای در مورد این آواز گفت. این مراسم سر و صدای زیادی بپا کرد . به ویژه آن که ژاکلین همسر جان نیز در این مراسم حضور نداشت. ژاکلین از بابت این مراسم بسیار عصبانی شد و عملا به کندی فهماند که از حضور مریلین در این مراسم و خواندن ترانه توسط او به شدت ناخشنود است. او کندی را تهدید به طلاق گرفتن کرد. کندی ترسید که با طلاق ژاکلین موقعیت او به عنوان رئیس جمهور مخصوصا برای شرکت در انتخابات بعدی به خطر بیفتد. هر چند کندی با مهرویان دیگری نیز رابطه داشت از جمله آنجی دیکینسون ستاره زیبای هالیوود و شایعاتی نیز در مورد آن دو به راه افتاده بود اما مریلین در این میان برای او داشت دردسرساز می شد. کندی به ژاکلین قول داد که با مریلین بهم بزند. نه از آن جهت که عاشق ژاکی بود بلکه ژاکی برایش به مثابه سکوی پرتابی به سوی موفقیت بود و طلاق و جدایی از او سبب بروز مشکل میشد. کندی به افرادش گفت که بروند و به مریلین بگویند تا دهانش را بسته نگاه دارد و حرفی در مورد روابطش با جان نزند. اما مریلین کسی نبود که به این راحتی ها دست بردارد. بنابراین کندی تصمیم گرفت راه دیگری را امتحان کند . او هرگز شخصا به مریلین نگفت که رابطه اش با او تمام است در عوض برادرش رابرت (باب) کندی دادستان کل را نزد او فرستاد تا به مریلین بگوید که نباید دیگر به کاخ سفید تلفن بزند. به او بگوید که رابطه اش با جی اف کا –هر طور که بود- دیگر تمام شده است.


طریقت سامورایی استوار بر مرگ است. آن‌گاه که باید بین مرگ و زندگی یکی را انتخاب کنی، بی‌درنگ مرگ را برگزین. دشوار نیست؛ مصمم باش و پیش رو. آن هنگام که تحت فشار انتخاب زندگی یا مرگ قرار گرفته‌ای، لزومی هم ندارد به هدف خود برسی {گوست داگ؛سلوک سامورایی}
۱۳۹۳/۱۱/۲۲ عصر ۰۶:۵۵
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : زینال بندری, پرشیا, BATMAN, سروان رنو, سرهنگ آلن فاکنر, خانم لمپرت, سارا, پیرمرد, اسپونز, مگی گربه, rahgozar_bineshan, زرد ابری, برو بیکر, حمید هامون, ژان والژان, واتسون, کنتس پابرهنه, Classic, مفتش شش انگشتي, آدری لاووا
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع
RE: مریلین مونرو ، بانویی برای تمام فصول - اسکورپان شیردل - ۱۳۹۳/۱۱/۲۲ عصر ۰۶:۵۵