[-]
جعبه پيام
» <BATMAN> سریال Slasher فصل اولو دیدم و خوشم اومد ، خونریزی الکی نداره ، ببشتر جنایی و معماییه https://s8.uupload.ir/files/slasher_d89c.jpg
» <BATMANhttps://rooziato.com/1402490975/10-best-...-tv-shows/
» <BATMAN> سلام شارینگهام عزیز، با اجازه شما بله!
» <شارینگهام> سلام بتمن جان، گشت شبانه ات آغاز شده؟
» <BATMAN> شب بخیر https://s8.uupload.ir/files/the_batman_hpv2.jpg
» <اکتورز> مجیدی ، کیا رستمی ، پوراحمد و ... نقش بچەها در فیلمهایشان بسیار پررنگ بودە و این بیشتر بە دلیل دور زدن سانسور بودە
» <اکتورز> همەی وجودم درد گرفت
» <اکتورز> ویدیوای از صحبتهای جیم جارموش در مورد کیارستمی دیدم و نظر ایشان این بود کە کیارستمی برای دور زدن سانسور از کودکان در فیلمهایش بهرە میگرفتە
» <سروان رنو> تلگرام یا فروم ؟ مساله این است ! ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...4#pid45464
» <Dude> سلامت باشید. شده که ازعزیزانی با هم، کمی قدیمی تر از اینها را دیده بودیم، جز خودم همه دردیار باقی اند. خوشحالم هنوز هستند که از آن فیلمها خاطره دارند، با آرزوی سلامتی
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 7 رای - 3.86 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نجواها و فریادها... صداهایی ماندگار
نویسنده پیام
الیور آفلاین
مشتری کافه
***

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۹/۲۳
اعتبار: 32


تشکرها : 484
( 1912 تشکر در 61 ارسال )
شماره ارسال: #28
RE: نجواها و فریادها... صداهایی ماندگار

(۱۳۹۰/۵/۳۱ عصر ۰۶:۰۸)بهزاد کازابلانکا نوشته شده:  

(۱۳۹۰/۵/۲۹ عصر ۰۹:۵۷)هری لایم نوشته شده:  

 راوی مجموعه خانواده وحوش ,  همان زمان راوی سریال بچه های آلپ هم بود . و احتمالا هوشنگ مرادی بود .

همانطور که قبلاً  در معرفی مرحوم هوشنگ مرادی اشاره کرده ام ایشان راوی خانواده وحوش - بچه های آلپ - سریال عروسکی دایسوکی  بود و در فیلم ناخداخورشید بجای خواجه ماجد حرف زد مرحوم مرادی در سال 68 در یک درگیری بضرب  سلاح سرد بقتل رسید

صدای مرحوم عطا ا... زاهد فقط در فیلم مدرسه پیرمردها که صدای صحنه بوده ثبت شده قابل دسترسی است بقیه فیلمهای در دسترس ایشان را احمد رسول زاده و یک سریال سربداران یا بوعلی سینا را  هوشنگ لطیف پور گویندگی کرده است

   عطاءالله زاهد در تعدادی از فیلم‌هایی که در سال‌های پس از انقلاب بازی کرده با صدای خودش ایفای نقش کرده است. آقای لطیف‌پور بعد از انقلاب در ایران نبودند تا بخواهند فعالیتی در زمینه دوبله داشته باشند. این نوشته نگاهی دارد به پیشینه و فعالیت هنری عطاءالله زاهد و هوشنگ مرادی (با توجه به اشاره‌ای که بهزاد گرامی به این دو و ارتباط‌شان با یکدیگر کرده‌اند). 

***


عطاءالله زاهد

متولد 1294 شیراز و متوفی در سال 1370 در تهران

فارغ‌التحصیل دانشسرای عالی دارالمعلمین تهران و همینطور رشته ادبیات از دانشگاه تهران

   از سال 1303بازی در تئاتر(شیراز) را آغاز و از سال 1322 در تهران ادامه داد. در سال 1335 به عنوان نویسنده و کارگردان با فیلم  بوسۀ مادر کارش را در سینما آغاز کرد.

آثار کارگردانی شده توسط عطاءالله زاهد( در هر سه کار نویسندۀ فیلمنامه هم بوده است):

بوسۀ مادر محصول 1335 با شرکت مهین دیهیم، شهلا ریاحی و محسن مهدوی

بازگشت به زندگی محصول 1336  با شرکت ناصر ملکمطیعی، مهین معاون‌زاده و هوشنگ بهشتی

چشم به‌راه  محصول 1337 با شرکت ایرن، تهمینه، حیدر صارمی و محسن مهدوی

عکس از کتاب تاریخ سینمای ایران(جمال امید، انتشار 1375)

   در چشم به‌راه زاهد در نقش علی کاردی بازی کرده و خود از تهیه کنندگان فیلم بوده است.

   صحنه‌هایی که این فیلم(چشم‌ به‌راه) از جنوب شهر و واقعیت‌های آن نشان می داد برای فیلم دردسرساز شد و فیلم با تلاش سرهنگ ملک اسماعیلی(رئیس ادارۀ اماکن وقت) توقیف و کمی بعد با حذف صحنه‌های جنوب شهر و اضافه کردن چند صحنه رقص و آواز نمایشش ادامه یافت! زاهد در همین حین مشغول ساخت چهارمین فیلم خود(مُردم از خوشی) بود که این اتفاقات باعث متوقف شدن فیلم و همینطور عدم امکان ادامۀ فیلمسازی زاهد شد.

   عطاءالله زاهد بعد از انقلاب و با بازی در فیلم راهی به سوی خدا(به کارگردانی جلال مهربان و با حضور رضا بیک‌ایمانوردی،محصول 59-1358) مجدا فعالیت سینمایی‌اش را آغاز کرد(البته این فیلم به نمایش در نیامد)

   در مورد گویندگان زاهد، هوشنگ مرادی در دو مجموعه سربداران و بوعلی سینا به جای زاهد(در نقش امیر گرگان) گویندگی کرده است. احمد رسول‌زاده نیز در کارهایی نظیر سریال هزاردستان، سمندر و در مسیر تندباد گوینده عطاءالله زاهد بوده است. اما فیلم‌هایی که صدابرداری سرصحنه بوده و شاهد بازی زاهد با صدای خودش هستیم به این شرح است:

ماهی ساختۀ کامبوزیا پرتوی محصول 1367

برهوت ساختۀ محمدعلی طالبی محصول 1367

عبور از غبار ساختۀ پوران درخشنده محصول 1368

مدرسۀ پیرمردها ساختۀ علی سجادی حسینی محصول 1370

دلشدگان ساختۀ علی حاتمی محصول 1370

 جایگاه زاهد در تاریخ دوبله ایران از این حیث حائز اهمیت است که  او مدیر دوبلاژ  اولین فیلمی‌ست که در ایران به فارسی دوبله شده است(فیلم مرا ببخش در سال 1327). در پستی مجزا بیشتر به این فیلم و دوبله‌اش پرداخته خواهد شد.


***


هوشنگ مرادی

     هوشنگ مرادی از گویندگانی‌ست که به طور عجیبی اطلاعات در مورد او بسیار اندک است و در منابع مکتوب فقط به سال مرگ او اشاره شده است. مدتی قبل که روایت دیگری از قتل او را از یکی همکارانش شنیدم و همینطور اشاره بهزاد عزیز، باعث پیگیری بیشتر در این زمینه شد.

عکس از مجله سپید و سیاه(شماره 43، 14خرداد 1338)

   هوشنگ مرادی جدا از کار دوبله سابقه بازیگری در سینما را هم دارد. یکی از فیلم‌های او شب‌نشینی در جهنم(1336) است که در این فیلم جوانی 22، 23 ساله به نظر می‌رسد. یکی از همکاران وی سال  تقریبی تولد ایشان را 1314 تا 1315 عنوان کردند. در گزارشی که در شماره 43 هفته‌نامه سپید وسیاه(14 خرداد 1338) درمورد هوشنگ مرادی و همسرش تاجی احمدی منتشر شده، سال ازدواج این دو 1334 قید شده است(البته این ازدواج بعدها منجر به جدایی شد و تاجی احمدی با یکی از همکارانش در دوبله، محمدعلی زرندی، ازدواج کرد). با توجه موارد ذکر شده تولد ایشان باید حدود 1310 تا 1315 بوده باشد. 

از فیلم‌های ایرانی که مرادی مدیر دوبلاژ آن‌ها بوده می‌توان به این آثار اشاره کرد:

تپۀ عشق ساخته ساموئل خاچیکیان محصول 1338

 مومیایی ساخته حمید مجتهدی محصول 1345

آرامش در حضور دیگران ساختۀ ناصر تقوایی (محصول 1349 و نمایش در 1352)

تعداد کارهای مرادی بیش از این بوده و به دلیل اینکه در دهه 30 و 40، در تعداد قابل توجهی از فیلم‌ها، نام مدیر دوبلاژ قید نمی‌شده، این بخش از دوبله فارسی همواره مجهول باقی خواهد ماند.

همانطور که اشاره شد، هوشنگ مرادی در عرصه بازیگری هم فعال بود و در دهه 30 در چند تئاتر و فیلم هم بازی کرده است.

فیلم‌های هوشنگ مرادی به عنوان بازیگر:

دماغ سوخته‌ها کارگردان: مهدی بشارتیان محصول 1334

کلاه غیبی کارگردان: سالار عشقی محصول 1335

شب‌‌نشینی در جهنم کارگردان: ساموئل خاچیکیان، موشق سروری محصول 1336

نردبان ترقی کارگردان: پرویز خطیبی نوری محصول 1336

چهل طوطی کارگردان: هوشنگ مرادی محصول 1337 

انگشتر جادو کارگردان: مهدی بشارتیان محصول1337 

یک قدم تا مرگ کارگردان: ساموئل خاچیکیان محصول 1340

  در دو فیلم چهل طوطی و انگشتر جادو ، هوشنگ مرادی و تاجی احمدی بازیگر نقش‌های اصلی بوده‌اند. گویا فیلم چهل طوطی از بین رفته اما نسخه‌ای از انگشتر جادو در فیلمخانه ملی ایران موجود است.( هر دو به صورت 16 میلی‌متری ساخته شده بودند)


   عمده فعالیت هوشنگ مرادی در دهه 40 و 50 در تلویزیون و به عنوان مدیردوبلاژ بوده است.

   بعد از انقلاب هوشنگ مرادی در تعدادی کارتون مدیر دوبلاژ و گوینده بود که معروف‌ترین آن، به عنوان راوی، در کارتون بچه‌های آلپ است.(در ابتدای نوشته  به گویندگی ایشان به جای عطاءالله زاهد در دو سریال سربداران و بوعلی سینا هم اشاره شده است)

   هوشنگ مرادی در سال 1368 در منزل(و نه آن‌گونه که عنوان می‌شود در یک نزاع خیابانی) به قتل رسید.

۱۳۹۰/۷/۳۰ عصر ۰۵:۳۸
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : اسکورپان شیردل, میثم, بانو, هری لایم, راتسو ریــزو, رابرت میچم, دن ویتو کورلئونه, حمید هامون, کاپیتان هادوک, بهزاد ستوده, راسل کرو, سناتور, پایک بیشاپ, ترومن بروینک, soheil, پدرام, Classic, shahrzad, نیومن, واترلو, مگی گربه, رزا, زاپاتا, ژان والژان, دلشدگان, dered, لمون, هایدی, ژنرال, باربوسا
ارسال پاسخ 


پیام در این موضوع