(۱۴۰۱/۶/۸ عصر ۰۹:۴۶)رابرت نوشته شده:
اگر عمری بود، طی سه پست کوتاه، درمورد برخی کم مهریها با هنرمندان و بزرگان تلویزیون سخن خواهم گفت. اولین نفر را همه میشناسند؛ اما دو نفر بعدی با وجود حق بزرگ به گردن همه اهالی مباحث نوستالوژیک، ناشناخته و مهجور هستند...
توضیح: چند روزی هست که مطالب این پست را آماده کردهام؛ اما به خاطر این روزهای تلخ و سخت، دست و دلم به ارسال نمیرفت؛ با این وجود برای آنکه قول داده بودم، امروز پست جدید را تقدیم میکنم. به امید روزهای خوش برای ایران...
***
اما سومین نفر که میخواهم درمورد او سخن بگویم، محمد ابراهیم سلطانیفر است که در ۶۶ سالگی درگذشت. متأسفانه شخصاً او را از نزدیک ندیده و افتخار همکاری با او را نداشتم. او آن قدر مهجور بود که بسیاری از مردم و حتی مدیران تأمین شبکههای تلویزیون او را نمیشناسند!
مرحوم سلطانیفر متولد ۱۳۳۲ تهران و فارغالتحصیل سینما از دانشگاه هنر بوده و فعالیت سینمایی خود را با تهیهکنندگی فیلمهای کوتاه آغاز کرده بود. او چند سمَت مهم وتأثیرگذار در تلویزیون داشت؛ اما بیشک مهمترین آنها دوره طلایی مدیریت او در تأمین برنامه خارجی شبکه یک سیماست. مهم از آن جهت که بسیاری از برنامههای خاطرهساز دهه ۶۰ با همت، تلاش و سلیقه او خریداری شده و ایشان به صورت ویژه بر مراحل دوبله آنها نظارت داشته است:
لبه تاریکی و ارتش سری*...
همین دو عنوان کافی است تا دوستداران آن آثار ناب، با قدر و منزلت مرحوم سلطانیفر آشنا شوند. دو سریال بینظیر با دوبلههایی بیمانند در تاریخ هنر این مملکت.

مرحوم محمد ابراهیم سلطانیفر
البته مرحوم سلطانیفر، به زودی عطای پُستهای مدیریتی را به لقایشان بخشید و ترجیح داد وارد کار تولید شود. مهمترین آثار او عبارتند از:
نویسندگی و کارگردانی سریال آتش و شبنم، کارگردانی فیلمهای تلویزیونی همچون رؤیای مرد مرده و اجاقهای شعلهور، کارگردانی مستند داستانی سرزمین رنگینکمان، نویسندگی انیمیشن مروارید سرخ و قصههای مرزباننامه
همچنین نگارش فیلمنامه اولیه سریال مختارنامه هم از دیگر سوابق وی در عرصه هنری است که احتمالاً با آنچه نهایتاً توسط داوود میرباقری بازنویسی و ساخته شد، تفاوتهای چشمگیری داشته است.
اما شاید مهمترین اثر او، سینمایی سه اپیزودی تویی که نمیشناختمت باشد که آن را در سال ۱۳۶۹ و براساس داستانهایی از سید مهدی شجاعی، نویسندگی و کارگردانی کرد. این اثر با مضمونی متفاوت نسبت به بیشتر آثار مربوط به جنگ ایران و عراق، ساخته شده و به عقیده اینجانب از لطافت قابل توجهی در مضامین و داستانها برخوردار است.
مرحوم سلطانیفر، در سالهای پایانی دچار بیماری شد و متأسفانه یک پای خود را از دست داد. به گفته جناب محمد جعفر صافی** هیچ حمایت معنوی از جانب مسئولان تلویزیون شامل حال مرحوم سلطانیفر نشد. مرحوم سلطانیفر آنقدر برای مدیران تازه بر مَسند آمده، ناشناس بود که -با وجود علاقه شخصی و سابقه درخشان- هیچگاه از او برای شرکت در جلسات شوراهای طرح و برنامه و بررسی فیلمنامه، دعوت به عمل نیامد!
مرحوم محمد ابراهیم سلطانیفر در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ پس از تحمل طولانی مدت بیماری، دار فانی را وداع گفت.
----------------------------------------------------
* درمورد سریال ارتش سری Secret Army و چگونگی پخش آن از تلویزیون ایران، گفتنیها بسیار است! البته دوستان در همین کافه و مخصوصاً تایپیک زیبای ارتش سری (کافه کاندید و ماجراهایش) حق مطلب را ادا کردهاند. بزرگترین تغییر در نسخه پخش شده از شبکه یک سیما در آن سالها، تغییر نوع روابط آلبر فوآره و مونیک دوشان بوده است. اما شاید توضیح این مطلب کمی، دلیل انتخاب این سریال توسط مرحوم سلطانیفر را بیان کند:
مرحوم سلطانیفر، در آن سالها این شاهکار تلویزیون بیبیسی را میبیند. حال با توجه به نوع روابط شخصیتها و بعضی مواقع خرده داستانها، دو راه پیش رو دارد:
۱) کاملاً از خیر سریال بگذرد و به قول معروف بیخیال خرید و پخش آن شود. (شتر دیدی، ندیدی)
۲) با وجود تمام مغایرتهای سریال با ضوابط پخش تلویزیون ایران، آن را بخرد و پس از تغییرات داستان و انجام دوبله، روانه آنتن کند.
مرحوم سلطانیفر ترجیح میدهد، بیننده ایرانی، با وجود تغییرات داستان، به کل از تماشای آن محروم نشود و راه دوم را که اتفاقاً بسیار پر دردسر است، انتخاب میکند. او به ناچار روابط مثلثی آلبر، مونیک و آندره را تغییر داده و البته اشارههای هوشمندانهاش برای مخاطب نکتهسنج مؤید رابطه عاشقانه -و نه زن و شوهری- آلبر و مونیک است!
عنایت داشته باشید، در حال حاضر، پخش هر دو سریال یاد شده در بالا (لبه تاریکی و ارتش سری) از شبکههای سراسری ممنوع بوده و مجوز شخص رییس سازمان را میخواهد! اولی به خاطر انرژی هستهای و دومی به خاطر جنگ جهانی دوم
** محمد جعفر صافی، اولین مدیر شبکه سه تلویزیون ایران است که از بدو تأسیس، (۱۴ آذر ۱۳۷۲) تا سال ۱۳۸۲ مدیریت این شبکه را بر عهده داشت. بیشک بهترین روزهای شبکه سه، مربوط به دوره حضور او بوده است.