[-]
جعبه پيام
» <سروان رنو> نگاهی به فیلم نشانی از شر ( اورسن ولز ) ... https://cafeclassic5.ir/showthread.php?t...https://cafeclassic5.ir/showthread.php?tid=46&pid=4539
» <رابرت> متأسفانه "علی‌اصغر رضایی‌نیک" صداپیشه مکمل‌گو بر اثر سکته قلبی درگذشت. نمونه مصاحبه و خاطراتش: https://www.aparat.com/v/tTSqn
» <سروان رنو> مانند بهار و نوروز , سالی نو را به امید بهتر شدن و شکوفا شدن آغاز می کنیم [تصویر: do.php?imgf=org-685bcf6ba2581.png]
» <mr.anderson> سال نو همه هم کافه ای های عزیز مبارک! سال خوب و خرمی داشته باشید!
» <rahgozar_bineshan> سالی پر از شادکامی و تن درستی و شادی را برای همه دوستان آرزومندم!
» <BATMAN> به نظرم شرورترین شخصیت انیمیشنی دیزنی اسکاره/ چه پوستر جذابی! https://s8.uupload.ir/files/scar_vrvb.jpg
» <جیمز باند> من هم از طرف خودم و سایر همکاران در MI6 نوروز و سال نو را به همه دوستان خوش ذوق کافه شاد باش میگم.
» <ریچارد> سلا دوستان.گوینده بازیگراورسولاکوربیرودرسریال سرقت پول کیست
» <ترنچ موزر> درود بر دوستان گرامی کافه کلاسیک ، فرا رسیدن بهار و سال جدید را به همه شما سروران شادباش میگم و آرزوی موفقیت را در کار و زندگی برایتان دارم
» <دون دیه‌گو دلاوگا> در سال گذشته بنده کم‌کار بودم در کافه، ولی از پُست‌های دوستان خصوصاً جناب رابرت و کوئیک و "Dude" بسیار بهره بردم. تشکر و بیش باد!
Refresh پيام :


ارسال پاسخ 
 
رتبه موضوع
  • 4 رای - 3.5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاریخ جنگ های جهانی ...
نویسنده پیام
اسکارلت اُهارا آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 47
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۰/۵/۱۵
اعتبار: 30


تشکرها : 1867
( 609 تشکر در 35 ارسال )
شماره ارسال: #41
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

فهرست شيندلر يكي از فيلم هاي جالب و فوق العاده در مورد جنايات هيتلر است.

ميشه گفت كه همه صحنه هاي فيلم به ياد ماندني اند.

مثلا وقتي كه اون افسر آلماني از بالكن خونه اش براي سرگرمي هر كسي رو كه كار نمي كنه (در واقع براي مدت كوتاهي ساكنه) مي كشه، يا مردي رو كه يك دست داره و نمي تونه برف ها رو به خوبي پارو كنه،مي كشند. يا وقتي كه اون خانم مهندس به فندانسيون سازه، ايراد مي گيره اونو مي كشند اما كاري رو كه او گفته انجام مي دهند. يا وقتي كه يهودي ها رو با قطار مي فرستند و بهشون ميگن كه چمدون هاتون رو با قطار بعدي مي فرستيم، و همه رو غارت مي كنند.  و .....

بدتر از همه اين كه به سر مردم شليك مي كنند و تير خلاص مي زنند. اگر اين ها واقعيت داشته باشه، واقعا آدم شك مي كنه به اينكه نازي ها آدم باشند. 

اما جالب اين جاست كه مردي به نام اسكار شيندلر پيدا ميشه كه چيزي رو كه تقريبا در اون اوضاع و احوال كسي نداره، با خودش داره. اعتماد به نفس بسيار بالا!

با همه درنده خويي كه در آلمان ها مي بينيد، شما شيندلر رو يك آدم خوب به حساب مياريد.

اون يهودي ها رو نمي كشه، فقط ازشون بيگاري ميكِشه. 

به نظر من از ديالوگ هاي ماندگار اين فيلم، وقتي است كه شيندلر به همسرش ميگه:

همیشه برای پولدار شدن یک چیزی کم داشتم. حتی اگه می دونستم اون چیه نمی تونستم فراهمش کنم. تمام دلیل شکست های قبلی ام نداشتن اون چیز بود.

همسرش: شانس؟
شیندلر(با لحن خاصي): جنگ! 



کسانی که آرزوی موفقیت دارند باید سوالات مقدماتی دقیقی بپرسند" ارسطو"
۱۳۹۱/۳/۲ عصر ۱۱:۵۵
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : سروان رنو, مگی گربه, ژان والژان, Papillon, رزا, دزیره, dered, فورست, زرد ابری, سی.سی. باکستر, آقای همساده, BATMAN, اکتورز, خانم لمپرت, Kathy Day, واتسون, اشپیلمن, جناب سرگرد, پطرکبیر
ساب زیرو آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 34
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۷/۲۶
اعتبار: 3


تشکرها : 24
( 238 تشکر در 29 ارسال )
شماره ارسال: #42
حمله رعد آسا

حمله رعد آسا

 نویسنده : مهندس یاشا محمدی رفیع

در زبان آلمانی لغت BLITZ به معنای سریع و لغت KRIEG به معنای جنگ و یا حمله است . با در کنار هم قرار گرفتن این دو کلمه به اصطلاح BLITZKRIEG می رسیم که معنای آن نبرد یا حمله برق آسا می شود.

حمله برق آسا تاکتیک موفق آلمانها طی جنگ جهانی دوم بود ، تاکتیکی که به مدد آن ارتش آلمان موفق به کسب پیروزیهایی درخشان و به یادماندنی شد.

اما اگر بخواهم به ساده ترین شکل بلیتز کریگ را بیان نمایم می توانم بگویم که یک حمله سریع و غافلگیرکننده به خطوط دشمن که با یک تهاجم هوایی سنگین و آتش باری توپخانه به بهترین نحو هماهنگ شده است را تاکتیک بلیتز کریگ گویند.در این حالت دشمن طوری غافلگیر می گردد که گویا توسط رعد و برق مورد اصابت قرار گرفته است.

در جنگ جهانی اول با وارد شدن تیربار و توپهای سنگین ، جریان جنگ به سمت مبارزه ایی ایستا و بی تحرک پیش رفت . دیگر از پیش روی خبری نبود ، در بسیاری از جبهه ها سربازان برای حفاظت خود در سنگرها پناه گرفته بودند.

نیروی سواره نظام عملا کارایی خود را در برابر آتش بارها از دست داد و جریان جنگ به بن بست رسید.در بسیاری از جبهه ها کار سربازان انتظار در سنگرها به جهت پدیدار شدن یک معجزه شده بود.

این معجزه سرانجام انجام شد ، دو سلاح انقلابی پا به میادین جنگ گذاشتند تا خون تازه ایی به رگهای ارتشهای درگیر وارد سازند.

تانک و هواپیما که نسبت به نیروهای سواره نظام و پیاده ، هر دوی آنها در مقابل آتشباری تیربار و توپخانه ، کمتر دچار آسیب می گشتند. سرعت تحرک و قدرت آتش این دو سلاح باعث گردید که دکترین های رزمی تازه ایی در جریان جنگ شکل گیرد.

بعد از پایان جنگ کشورهای مختلف رفتارهای متفاوتی را در رابطه با این دو سلاح نوظهور پیش گرفتند.بسیاری از کشورهایی که دارای نیروی دریایی بودند با ساخت ناوهای هواپیمابر ، موفق شدند که برد موثر حملات هوایی را در جنگهای دریایی و یا زمینی افزایش داده و دیگر محدود به برد توپهای سنگین دریایی نباشند.

در روسیه به دلیل پهناور بودن آن به نیروهای چترباز اهمیت زیادی داده شد و در ضمن ساخت تانکهای سبک و سریع نیز در رئوس برنامه های ارتش قرار گرفت .

برنامه اصلی ارتش انگلستان توسعه و تجهیز  پیاده نظام موتوریزه سریع با قدرت آتش بالا بود و طراحی تانکهای انگلیسی نیز دقیقا مطابق با همین هدف پیش رفت.

اما فرانسه سیاستی عجیب و به دور از خرد پیشه کرد ، نظامیان ارشد فرانسوی به جای آنکه همانند بسیاری از کشورها سعی در توسعه نیروی زرهی و هوایی نمایند ، دست به ساخت استحکامات دفاعی طولانی و پرخرجی همانند خط ماژینو(MAGINOT LINE) زدند.یک خط دفاعی طولانی با سنگرهایی بزرگ ، بانکرهای (سنگرهای بتونی ) زیر زمینی ، تونل و توپهای سنگین.ارتش فرانسه تجهیز و توسعه نیروی زرهی و هوایی را در اولویت دوم قرار داد.

لهستان نیز عملا نیروهای زرهی را جدی نگرفت و ارتش همچنان سواره نظام کلاسیک را حفظ نمود ، در زمینه نیروی هوایی نیز لهستان سرمایه گذاری قابل توجهی انجام نداد.

ارتش آلمان با وجود محدودیتهای شدیدی که پیمان ورسای برای این کشور ایجاد نموده بود،به دلیل روشن بینی بعضی از سران ارشد نظامی ، تلاش بسیار وسیعی را در جهت دستیابی به توان هوایی و زرهی موثر به انجام رسانید. آلمانها سعی نمودند تاکتیکهای جدید و مرگباری را که فاکتورهای اصلی آن نیروی زرهی و هوایی بود ابداع نمایند و در این راستا از ایده های تئوریسینهای نظامی انگلیسی نظیر بازیل لیدل هارت استفاده  های شایانی نمودند.

لیدل هارت معتقد بود که در جنگهای آینده اساس موفقیت در رزمهای زمینی استفاده موثر و گسترده از نیروی زرهی است.

در اوایل دهه 1920 میلادی ، ژنرال فن سیکت یکی از خط دهندگان اصلی در ارتش آلمان ، دکترین جدیدی را وارد خط مشی تاکتیکی ارتش نمود. او معتقد بود که دیگر نباید عملیاتهای نظامی را در حجم گسترده ایی نظیر آنچه که در جنگ جهانی اول انجام می شد ، پیاده سازی کرد بلکه بایستی عملیاتها ، در حجمی کوچکتر توسط نیروهایی که قابلیت تحرک و جابجایی بالایی دارند ، نظیر نیروی زرهی ، صورت گیرد.همچنین او اعتقاد راسخی داشت که یکی از مهمترین عوامل موفقیت در هر حمله ، پشتیبانی کامل و گسترده هوایی از عملیات است.

در سال 1929 یکی از افسران ارتش آلمان ، هاینز ویلهلم گودریان به یکی از مراکز آموزش زرهی مشترک روسیه و آلمان در کازان سفری کرد ، آلمانها به دلیل محدودیتهای پیمان ورسای اجازه آموزش و تحقیقات زرهی را در کشور خود نداشتند به همین دلیل و به خاطر نزدیکی سیاسی دولتهای آلمان و روسیه ، آلمانها موفق شدند که مدارس و مراکز آموزشی و تحقیقاتی خود را در خاک روسیه تاسیس نمایند.

زمانی که افسران و سران ارتش انگلیس بی اعتنا از کنار نظریات لیدل هارت گذشتند ، گودریان به دقت کتابها و مقالات تالیف شده توسط تئوریسینهای انگلیسی را زمینه جنگهای زرهی مطالعه نمود ، او با استفاده از این اطلاعات و تجارب کسب شده در کازان و نقاط دیگر ، تاکتیکهای نوین و مخربی را در رابطه با چگونگی به کارگیری نیروهای زرهی در نبرد های زمینی ابداع نمود.

دو فاکتور باعث شد که نظریات گودریان در ارتش آلمان مورد استقبال قرار گرفته و عملی شوند .

اول آنکه شکست آلمان در جنگ اول جهانی باعث گردیده بود که دریچه افکار بسیاری از سران نظامی آلمان بر روی ایده های نو گشوده شده و از این نظریات استقبال کنند، زیرا نظامیان آلمانی دیگر نمی خواستند در میدان جنگ بازنده باشند.

دومین فاکتور ، به قدرت رسیدن هیتلر در سال 1933 بود ، هیتلر خواهان آن  بود که ماشین جنگی آلمان دوباره به بهترین شکل ساخته و سازماندهی شود ؛ پس او به مردانی نظیر گودریان نیاز داشت . هیتلر همه امکانات لازم را برای گودریان و افرادی همانند او فراهم ساخت ، تا بتواند به ارتش آلمان روح تازه ایی بدمد و در این کار نیز موفق بود.هیتلر برای پیروزی در طرحهای جنگی گسترده خود نیاز به یک ابزار موثر و کارآمد داشت ، با آنکه او در طی جنگ اول جهانی به عنوان یک سرجوخه خدمت کرده بود ، اما درایت و تدبیر او دورنمای خوبی از جنگهای آینده را برایش ترسیم نموده بود ، او می دانست که جریان جنگهای نوین بر خلاف نبردهای کلاسیک جنگ جهانی اول است ، او معتقد بود که ترکیبی از نیروهای پیاده نظام موتوریزه و زرهی است که می تواند ، پیروزی را برایش به ارمغان آورد . دیدگاهی که زمان صحت آن را اثبات نمود.او در جهت رسیدن به این هدف مسیر تاکتیکی و تکنیکی مناسبی را سازماندهی نمود . هیتلر نیازمند مردی بود که بتواند نقطه اتصال تاکتیکی و تکنیکی نظریات او باشد و این مرد کسی جز گودریان نبود ، زمانی که هیتلر با گودریان آشنا شد و نمونه ایی از برنامه های او را به صورت عملی دید به نزدیکانش گفت " بلاخره پیدایش کردم ، این همان کسی است که به دنبالش بودم"

در کنار حمایتهای همه جانبه پیشوا ، گودریان با تلاشی خستگی ناپذیر موفق گردید که نیروهای زرهی آلمان را طوری تربیت و آماده سازی کند که بتوانند در میادین جنگ طرحها و نقشه های او را به بهترین نحو پیاده سازی نمایند. در کنار این امر گودریان همواره با صنایع ، محققین و طراحان در ارتباط نزدیک بود و علاوه بر تصحیح طرحها و ابداعات ، در بسیاری از موارد خود را ه حلهای جالبی را در مسائل تکنیکی پیشنهاد می نمود.

اما بد نیست مروری بر روی  عناصر موفقیت تاکتیک نبرد برق آسای آلمانها داشته باشیم.

  • ·      فشار زرهی

 یکی از مهمترین عوامل موفقیت در اجرای تاکتیک بلیتزکریگ آلمانها ، فشار یا تراکم زرهی بود . آلمانها در بسیار از عملیاتها حجم سنگینی از تجهیزات زرهی نظیر تانک ، زره کوب ، توپهای تهاجمی و ... را وارد عمل می کردند تا بتوانند به یک قدرت آتش مهلک و مرگبارکه قابلیت تحرک بسیار بالایی دارد ، دسترسی پیدا کنند.برای درک گوشه ایی از این توان آتش باری بد نیست بدانید که در روز 6 جولای سال 1943  و در حین عملیات سیتادل نیروی زرهی آلمان 500 تن مهمات را به مصرف رسانید ، در کنار نیروی زرهی نیروی توپخانه آلمان در همین روز 2000 تن مهمات را شلیک نمود.

 

حمله رعد آسا 

(( حرکت واحدهای زرهی لشگر توتن کاپف در عملیات سیتادل ))

در چنین حالتی نیروی پیاده نظام دشمن در مواجه با این حجم سنگین از نیروی زرهی عملا درمانده و بی دفاع می شود مگر آنکه در سطحی گسترده مجهز به سلاحهای ضد تانک باشند.

زمانی که جنگ دوم جهانی آغاز شد عملا بسیاری از ارتشهای جهان فاقد یک سلاح ضد تانک موثر بودند و اگر چنین سلاحی نیز وجود داشت تعداد آنها بسیار اندک و ناچیز بود، با پیشرفت جنگ و کسب پیروزیهای برق آسا توسط نیروهای زرهی آلمان ، تمامی ارتشهای درگیر متوجه شدند که غفلت در ساخت انبوه یک سلاح ضد تانک موثر به معنی از دست دادن پیروزی در بسیاری از نبردهای زمینی خواهد بود ، اینگونه بود که در اواسط جنگ دوم جهانی طیف متنوع و گسترده ایی از سلاحهای ضد تانک وارد میادین جنگ شدند که این امر تاثیرات زیادی بر روی تاکتیک بلیتز کریگ گذاشت.

در کنار تراکم زرهی ، آموزش و تربیت خدمه در واحدهای زرهی آلمان با دقت و کیفیت کم نظیری انجام می شد ، سربازان و فرماندهان مورد نیاز از میان بهترین نفرات ارتش آلمان گلچین شده بودند.این دقت و وسواس در آموزش عوامل زرهی حتی باعث شد که راه حل مناسبی برای اجرای تاکتیک حمله برق آسا در مقابل پیاده نظام مجهز به تسلیحات ضد تانک پیاده سازی شود.

ارتش آلمان اولین ارتشی بود که مفهوم واقعی پیاده نظام موتوریزه را به جهان نشان داد ، در این حالت به دلیل تمرینات و آموزشهای مناسب ، حرکت تانکها و سربازان در کنار هم انجام می گردید ، دراین حالت در مواقع لزوم پیاده نظام به کمک تانکها آمده و با استفاده از تسلیحاتی نظیر توپ ، خمپاره و تیربار ، دفاع ضد تانک پیاده نظام دشمن را مورد حمله قرار می دادند.

پیاده نظام موتوریزه لشگر گروس دویچلند 

((تصویری از اجرای بلیتز کریگ توسط پیاده نظام موتوریزه لشگر گروس دویچلند))

 

  • ·      پشتیبانی سنگین و دقیق هوایی

 آلمانها به تجربه دریافتند که توپخانه کلاسیک برای پشتیبانی و همراهی نیروهای زرهی مناسب نیست زیرا سرعت جابجایی آن بسیار پایین می باشد. به همین دلیل وظیفه حمایت از حمله واحدهای زرهی به نیروی هوایی سپرده شد.طراحان لوفت وافه (نیروی هوایی آلمان نازی ) نیز برای اجرای موثر این وظیفه ، هواپیماهای تخصصی حمله به اهداف زمینی را طراحی نمودند که مشهورترین و مرگبارترین هواپیمای ضد اهداف زمینی اشتوکا نام گرفت.

اشتوکا یک بمب افکن شیرجه ایی یا DIVE BOMBER  بود که می توانست با سرعت و سهولت اهداف مزاحم نیروهای زرهی نظیر واحدهای توپخانه ، سنگرها و استحکامات بتونی ، پیاده نظام دشمن و ... را مورد حمله قرار داده و نابود نمایند.

آلمانها تعداد بسیار زیادی از این بمب افکن را تولید و در حملات برق آسای خود استفاده نمودند . یکی از خصوصیات جالب اشتوکا این بود که زمان شیرجه به سمت هدف برای پرتاب بمب صدای زوزه موتور هواپیما بسیار بلند و مهیب می گردید و اینگونه حتی با صدا نیز ، آلمانها سعی در تخریب روحیه دشمن داشتند.

  بمب افکنهای شیرجه ایی اشتوکا

(( بمب افکنهای شیرجه ایی اشتوکا در حال پرواز به سمت خطوط دفاعی ارتش روسیه ))

اما نمی توان از پشتیبانی هوایی صحبت به میان آورد و نامی از چترباز نبرد.

اهمیت واقعی چترباز در میادین جنگ را آلمانها برای اولین بار به جهانیان نشان دادند. در تاکتیک حمله برق آسا وظیفه چتربازان تصرف اهداف کلیدی نظیر پلها تا رسیدن نیروهای زرهی بود.

همانطور که می دانید بزرگترین سد و مانع بلیتز کریگ ، تخریب و انهدام مسیر حرکت نیروهای زرهی است و در این میان پلها فاکتورهایی بسیار کلیدی و حساس می باشند. تخریب یک پل می تواند ساعتها وقت نیروی عمل کننده را گرفته و باعث از میان رفتن عامل غافلگیری شود.وظیفه چتربازان آلمانی تصرف و حمایت از پلها بود البته زمانبندی حمله چتربازان و تانکها طوری صورت می گرفت که بلافاصله بعد از تصرف اهداف توسط چتربازان ، تانکها به حرکت در آمده تا بتوانند به سربازان چترباز پوشش دهند.

هنوز هم کمتر ارتشی در جهان می تواند ادعا کند که ساختار آموزشی و اجرایی آن به گونه ایی است که همانند ارتش آلمان در جنگ دوم جهانی قادر به برنامه ریزی ، زمانبندی و اجرا باشد.

 

 چتربازان آلمانی در عملیات مرکور

 چتربازان آلمانی در عملیات مرکور

((چتربازان آلمانی در عملیات مرکور))

یکی دیگر از وظایف مهم چتربازان ، تخریب و انهدام دژها و بانکرها بود.تانکها و زره پوشها در مقابل توپهای سنگین دژها آسیب پذیر بودند و تخریب این دژها با روشهای کلاسیک زمان زیادی نیاز داشت ، اما نیروهای چترباز به دلیل تمرینات بسیار ، بسیار ورزیده و توانمند بودند و می توانستند با استفاده از بسته های انفجاری پرقدرت به راحتی دژها ، بانکرها را تخریب کرده و از بین ببرند.

 تخریب و تصرف دژ ابن امیل به دست نیروهای چترباز آلمانی  

(( تخریب و تصرف دژ ابن امیل به دست نیروهای چترباز آلمانی ))

 

  • ·      ارتباطات رادیویی

در سال 1940 که حتی فرماندهان ارشد فرانسوی نیز امکانات ارتباط رادیویی را در اختیار نداشتند در هر تانک یا هواپیمای آلمانی سیستم های ارتباط رادیویی و بی سیم موجود بود و این امر به دلیل وقوف فرماندهان آلمانی به اهمیت یک سیستم ارتباطی کارا و موثر بود.

به مدد سیستم های ارتباطی رادیویی بود که فرماندهان آلمانی قادر به هدایت و کمترل حجم عظیمی از نیروها و هماهنگی سازی آنها بودند.

 ژنرال گودریان در حال هدایت نیروها از طریق سیستم ارتباط بی سیم

(( ژنرال گودریان در حال هدایت نیروها از طریق سیستم ارتباط بی سیم))

 

 

  • ·      انعطاف پذیری

یکی از مهم ترین عوامل کسب پیروزیهای برق آسا ، انعطاف پذیری نیروهای زرهی بود . مهم ترین عامل انعطاف پذیری این بود که فرماندهان واحدهای زرهی آلمان مجبور به تبعیت و پیروی از یک مسیر دیکته شده و ثابت نبودند.آنها در انتخاب تاکتیک خود آزاد بودند و می توانستند بسته به شرایط و موقعیت هر نوع طرحی را که مناسب و نتیجه ساز به نظر می رسید ، پیاده نمایند.

 

 

  • ·      ابتکار عمل و غافلگیری

سرعت حرکت و شدت آتش نیروهای عمل کننده آلمانی در زمان اجرای تاکتیک بلیتز کریگ به نحوی بود که باعث غافلگیری دشمن شده و ابتکار عمل را به فرماندهان آلمانی می سپرد.

نیروهای زرهی آلمان یادگرفته بودند که چگونه بایستی نیروهای دشمن را دور زده و خطوط پشتیبانی را قطع نمایند و سپس واحدهای بزرگ دشمن را به واحدهایی کوچکتر تقسیم نموده و سپس آنها را منهدم نماید.

 

  • ·      سهولت اجرا

حمله برق آسا به هیچ عنوان یک تاکتیک پیچیده و صعب الاجرا نبود ، اجرای این تاکتیک به دلیل ظهور و پیشرفت تسلیحاتی نظیر تانک و هواپیما و فن آوریهایی  همانند ارتباطات رادیویی به راحتی و سهولت قابل پیاده سازی بود.

فرماندهانی نظیر ژنرال مانتویفل ، ژنرال گودریان و یا مارشال اروین رومل این تاکتیک را با چنان مهارت و سهولتی اجرا می کردند که نیروهای دشمن جز تسلیم و تحسین قادر به انجام کار دیگری نبودند.

کار این تاکتیک به جایی رسید که فرماندهان بلند پایه آمریکایی ، انگلیسی و روس دقیقا دست به تقلید و تکرار آن زدند ، به عنوان مثال فرماندهان بلند پایه روس دقیقا به سمت تولید تانکهایی با مشخصات تانکهای آلمانی رفتند تا بتوانند بر ضد آلمانها بلیتز کریگ را اجرا نمایند در کنار این امر روسها هواپیمایی به نام اشتور مویک را طراحی و تولید نمودند که وظیفه و عملکردی همانند اشتوکا داشت.

 هواپیمای حمله به اهداف زمینی اشتورمویک یا IL2

(( هواپیمای حمله به اهداف زمینی اشتورمویک یا IL2))

 

  • ·      تفوق هوایی

برتری هوایی نیز از عوامل بسیار مهم و حیاتی در اجرای موفقیت آمیز حمله برق آسا بود ، آلمانها تا زمانی که فرمانروای آسمان بودند زمین را نیز تحت کنترل داشتند .

نیروهای متفقین در اولین قدم برای خنثی سازی این تاکتیک ، سعی نمودند تا برتری هوایی آلمانها را از بین ببرند و گذشت  زمان نیز این امر را به اثبات رسانید. زمانی که آلمانها به دلیل گسترده شدن جبهه جنگ برتری هوایی را از دست دادند کسب پیروزیهای زمینی نیز دیگر به راحتی امکانپذیر نگردید.

هم اکنون نیز مطابق نظر تئوریسینهای نظامی ، برنده بلامنازع میادین نبرد ، نیرویی است که از لحاظ هوایی و موشکی برتری داشته باشد و جا دارد که سران نظامی کشور عزیزمان ایران بر این امر دقت مضاعفی داشته باشند.

  • ·      تدارکات

یکی از عناصر بسیار مهم و به نوعی بحرانی در اجرای تاکتیک بلیتز کریگ ، تدارکات است.

آلمانها در حملاتی که به لهستان ، فرانسه ، یوگوسلاوی و یونان داشتند به نحو موثر و بی سابقه ایی در امر تدارکات واحدهای عمل کننده ، موفق بودند.

اما در حمله به روسیه آلمانها با شرایطی کاملا متفاوت با اروپا ، در زمینه تدارکات برخورد نمودند.

بر خلاف اروپا ، مسیرها بسیار طولانی بود و جاده ها نیز بطور وحشتناکی خراب بودند. زمستانهای مخوف روسیه نیز به همه مشکلات قبلی اضافه شد و آلمانها را در جهنمی یخ زده زمینگیر نمود.

تجهیزات و ماشین های درگیر در امور تدارکات ارتش آلمان همگی برای شرایط و مشخصه های جغرافیایی اروپا طراحی شده بودند و همین امر باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای ارتشهای پیاده نظام و زرهی در حین اجرای عملیاتهای محوله بود.

پیاده نظام به حجم زیادی غذا و آب و مهمات نیاز داشت ، نیروهای زرهی نیز به حجم بالایی سوخت و قطعات یدکی نیازمند بودند به خصوص تانکهای تایگر و پانتر نسبت به تانکهای قدیمی تر به حجم بسیار بالاتری سوخت نیاز داشتند.

نیروی هوایی آلمان تمام تلاش خود را به کار بست تا بتواند به امر تدارکات نیروهای زمینی حداکثر کمک رسانی را انجام دهد اما در حمله به کرت بسیاری از هواپیماهای تدارکاتی آلمان از دست رفته بود و همین امر باعث شد که نیروی هوایی با وجود تلاش بسیار نتواند مشکل تدارکات جبهه روسیه را حل نماید.

طراحان و متخصصین آلمانی بعد از تجربه اولین زمستان روسیه ، بلافاصله مشغول به طراحی تجهیزات موتوریزه مناسب جبهه روسیه شدند اما دیگر دیر شده بود ، کمر ارتش آلمان در حال خرد شدن بود.

 نمونه ایی از کامیونهای ساخت اسکودا ویژه جبهه روسیه

(( نمونه ایی از کامیونهای ساخت اسکودا ویژه جبهه روسیه ))

 


رستگاری شما در گرو خرد شماست به هیچ امر دیگری وابسته نیست
۱۳۹۱/۳/۳ عصر ۰۲:۴۱
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : کاپیتان اسکای, ژان والژان, Papillon, سروان رنو, رزا, آقای همساده, Kathy Day, استیو آستین, واتسون, اشپیلمن, جناب سرگرد
dered آفلاین
من قانونم
*

ارسال ها: 49
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۱/۳/۱۲
اعتبار: 6


تشکرها : 2683
( 303 تشکر در 24 ارسال )
شماره ارسال: #43
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

با سلام به اساتید

اگر اطلاعاتی در مورد سلاح های مخفی که پس از سقوط برلین بدست روس ها و آمریکایی ها افتاد را هم اگر ممکن است در اینجا قرار دهید مانند جسمی مانند بشقاب پرنده که چندی پیش عکس آن را دیدم و خیلی جالب بود

واقعا بدور از موضوع جنگ مدیریت آلمان ها بی نظیر بود و به نظر من اگر آن خرابکاری در هواپیمای هیلتر جهت خروج از برلین و تغییر مکان هیتلر به موقع اتفاق می افتاد اکنون چهره جهان و ابرقدرت ها به گونه دیگری بود

با تشکر


با آرزوی موفقیت روز افزون برای شما
۱۳۹۱/۳/۱۵ عصر ۰۳:۰۲
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ژان والژان, سروان رنو, Papillon, اشپیلمن
Schindler آفلاین
[.....]
***

ارسال ها: 142
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۲/۴/۶
اعتبار: 17


تشکرها : 219
( 1528 تشکر در 79 ارسال )
شماره ارسال: #44
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

درود بر همه دوستان

در خصوص جنگ جهانی دوم، دوستان اندیشمندی در این جستار مطالب بسیار آموزنده ای نوشتند که از آن ها بسیار بهره بردم، بویژه میبایست از جناب Von Werra  و همچنین سروان رنو عزیز تشکر کنم که بسیار مستند و دقیق سخن گفتند.

شوربختانه در دنیای کنونی بسیاری از روی تعصب این موضوع را تحلیل میکنند. برخی به طرفداری از آلمان سعی در شستن جنایات و اشتباهات نازی ها دارند و دسته دیگر همین اعتقادات را در خصوص جبهه مقابل دارند.

به هر حال فراموش نکنیم که جنایتکار، جنایتکار است و پیروز یا مغلوب بودن در نفس جنایت تاثیری نباید داشته باشد(که متاسفانه بسیار دارد!!!).


بگذریم، نظرتان چیست که به زمینه های آغاز چنین رخداد حیرت انگیز و ویرانگری نیز بنگریم؟ اجازه دهید من از پایان جنگ جهانی اول و  پیمان ورسای سخن بگویم و البته خودم بر این اعتقادم که این پیمان به قدری یک طرفه بود که نقش آن در آغاز جنگ جهانی دوم انکارناپذیر است.

این پیمان در پایان جنگ جهانی اول، در ۲۸ ژوئن  ۱۹۱۹ میلادی در کاخ  بسیار زیبای ورسای (واقع در شهر ورسای در 17 کیلومتری جنوب غرب پاریس) منعقد شد. سخت‌ترین قسمت این معاهده در مورد آلمان بود. متفقین این کشور را به خاطر شروع جنگ مقصر شناختند و در این معاهده در قبال صلح، از آن غرامت جنگی و سرزمین مطالبه کردند.

جمهوری وایمار، دولتی که پس از فرار ویلهلم دوم، امپراطور آلمان در این کشور تشکیل شده بود به ناچار برای انعقاد صلح با متفقین این پیمان را امضا کرد.

طبق این پیمان، مردم آلمان به خاطر شروع جنگ مقصر شناخته شدند و باید غرامتی حدود صد میلیارد دلار (در آن زمان) می‌پرداختند. همچنین معاهده اندازهٔ ارتش آلمان را به صد هزار نفر کاهش داد، تمام زیردریایی‌ها و ناوهای قدرتمند جنگی (بجز شش فروند) آلمان به متفقین تحویل داده شد و آلمان دیگر حق ساخت هواپیما و تانک و دیگر جنگ افزار تهاجمی را نداشت.

به جز آن ٬ مستعمرات آلمان در آفریقا، چین و حوزهٔ اقیانوس آرام، گرفته شد. ایالات آلزاس و لورن آلمان که زمانی به فرانسه تعلق داشتند به این کشور باز پس داده شدند و اراضی وسیعی از آلمان به لهستان واگذار شد. و از همه مهم تر راینلاند-فالتز، اراضی حاصل‌خیز غرب رود راین برای ۵۰ سال به متفقین سپرده شد. بسیاری از این نواحی، نواحی حاصلخیز، کانه خیز و صنعتی آلمان بود.

( شرح بیشتر این موارد  را متیوانید در کتاب بسیار زیبای دانشنامه سیاسی نوشته داریوش آشوری، مطالب را به تفصیل مطالعه فرمایید.)

این قرارداد به قدری تحقیر آمیز و یکجانبه نگاشته شده بود که احمد نقیب زاده در کتاب تحولات روابط بین‌الملل آن را اینگونه توصیف میکند:

 آلمان که جزو کشورهائی بود که از معاهده صلح ورسای و تحمیل غرامت بوسیله فاتحین سخت خشمگین بودند اینک می‌رفت تا با بسیج نیروهای داخلی زنجیره‌های نظام موجود  بین الملل را از هر گسیخته و پاسخی به هم بی‌انصافی‌های فاتحین بدهد.

به قول ماکس وبر "یک ملت می‌تواند خسارت مادی را بپذیرد ولی نمی‌تواند تحقیر را تحمل کند".

غرامات سنگین، اشغال ناحیه روهر، دالان دانتزیک، ماده 231 معاهده صلح ورسای، تحدید تسیلحات ... مسائلی بودند که هر آلمانی را به صورت بمبی آماده انفجار درآورده بود.

پیامدهای اقتصادی این معاهده بر کشور آلمان را لیتل فیلد در کتاب تاریخ اروپا اینگونه تعبیر میکند:

برآورد شده است که در نتیجه این معاهده آلمان 5/3 درصد از سرزمین، 13 درصد از توانمندی تولید اقتصادی و 10 درصد جمعیت خود را از دست داد. زیان‌هایی که معاهده ورسای به اقتصاد آلمان وارد آورد عبارت است از از بین رفتن:

1- یک هشتم مساحت و در حدود یک دهم نفوس آن کشور.

2-  دو ثلث معادن آهن، نصف معادن زغال‌سنگ، سه چهارم معادن روی، نصف معادن سرب و تقریباً تمامی معادن پطاس آن کشور.

3-  تقریبا تمام سرمایه‌گذاری‌های خارجی آلمان که بالغ بر یک دهم کل ثروت آن کشور می‌شود.

4-  یک ششم محصول کشاورزی و یک دهم کارخانه‌های صنعتی آن.

ویکی پدیای فارسی، خسارات وارده به آلمان را اینگونه ارزیابی میکند:

با وجود این قرارداد آلمان ۵۵ درصد از منابع سنگ آهن ۴۵ درصد از منابع زغال سنگ ۷۵ درصد از منابع روی و ۵۷ درصد از منابع سرب خود را از دست داد

به هر حال این قرارداد و آن صلح تحمیلی، هر چند منجر به وارد آمدن خسارات بسیار به آلمان شد، اما نتوانست مانع از قدرت گیری مجدد آلمان و آغاز جنگی دیگر باشد و  بیش از هر چیز منجر به رشد روح انتقام جویی و تحریک اصول میهن پرستانه و تشکیل احزاب تندرو و رشد فاشیسم نمود.


کوه با نخستین سنگها آغاز میشود و انسان با نخستین درد
۱۳۹۲/۴/۹ صبح ۰۳:۰۰
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پرشیا, زرد ابری, Papillon, جو گیلیس, اسپونز, بانو, Classic, Achilles, ژان والژان, سروان رنو, اکتورز, حمید هامون, آقای همساده, هانري لانگوآ, BATMAN, oceanic, خانم لمپرت, برو بیکر, واتسون, اشپیلمن, ایـده آلـیـسـت, جناب سرگرد
اکتورز آفلاین
مشتری همیشگی
***

ارسال ها: 381
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۱/۴/۲۱
اعتبار: 38


تشکرها : 2353
( 3928 تشکر در 189 ارسال )
شماره ارسال: #45
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

دادگاه نورنبرگ در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۵م پس از خاتمه جنگ جهانی دوم به منظور محاکمه ۲۲ تن از رهبران آلمان نازی که باعث کشته شدن بیش از ۵۰ میلیون نفر و متلاشی شدن زندگی میلیون‌ها انسان بودند، تشکیل شد.

این دادگاه در شهر نورنبرگ آلمان برگزار شد و هشت قاضی از آمریکا، بریتانیا، روسیه و فرانسوی بودند خود هیتلر و هیملر (رئیس وافن اس‌اس) و یوزف گوبلز (وزیر تبلیغات نازی) قبل از دستگیری خودکشی کردند.رابرت لی(رئیس جبهه کار رایش) پس از دستگیری خود را حلق‌آویز کرد و گورینگ (فرمانده لوفت وافه) پس از دادگاه و قبل از اعدامش با خوردن سیانور خودکشی کرد.

ریاست دادستان‌ها را راربرت اچ. جکسون به عهده داشت و بیش از پنج میلیون صفحه مدرک به همراه هزاران حلقه فیلم از هولوکاست و ده‌ها شاهد را به دادگاه ارائه کرد.

هرمان گورینگ

گورینگ در سلسله مراتب نظامی رده‌اش بعد از هیتلر بود و رئیس نیروی هوایی آلمان نازی بود و کسی بود که فرمان کشتار یهودیان را امضا کرد و در ۳۰ سپتامبر ۱۹۴۶ توسط دادگاه به مرگ با طناب دار محکوم شد. او قبل از اجرای حکم با قرص سیانوری که توسط مامور انگلیسی تهیه شده بود خودکشی کرد.

رودلف هس

او معاون و منشی هیتلر بود و در طول بازجویی‌ها و دادگاه خودش را به فراموشی زد(یا واقعاً فراموشی گرفت) به حبس ابد محکوم شد ولی در زندان و با استفاده از سیم برق مهتابی در سال ۱۹۸۷ خودرا حلق‌آویز کرد.

فریتز زاکل

او رئیس بخش اردوگاه‌های کار اجباری آلمان نازی بود که به مرگ با طناب دار محکوم شد.

آلبرت اشپر

او وزیر تسلیحات هیتلر بود که از نیروی کار یهودیان برای کارخانه‌های تسلیحات آلمان استفاده می‌کرد در ۲۳ مه ۱۹۴۵ در خانه‌اش بازداشت شد و در ۳۰ سپتامبر ۱۹۴۶ به بیست سال زندان محکوم شد.

مارتین بورمان

پس از اشغال آلمان نازی مفقود و تا امروز اثری از او یافت نشده است. گفته میشود مارتین برومان بعد از سقوط برلین طی یک قل صحنه سازی شده موفق میشود از آلملن فرار کرده و به پاراگوئه بگریزد . گفته میشود او از طریق استفاده از شبکه اودسا موفق به این کار شده است و مدت زیادی در اراگوئه به همراه یوزف منگله زندگی میکرده و در سال 1968 در اثر سرطان معده ، فوت میکند و در گورستانی در اروگوئه دفن میشود . در سالهای اخیر بقایای جسد بورمان در برلین یافت میشود که شواهدی دال بر این است که از جای دیگری به آنجا منتقل شده است .

کارل دونیتز

رئیس نیروی زیردریایی آلمان بود پس از مرگ هیتلر به مدت ۲۳ روز پیشوای آلمان نازی بود و در جنگ با برتانیا دستور داد که تمام سربازان نجات یافته از کشتی شکسته انگلیسی در دریا رها شوند و بدین جهت به جنایت در دریای آزاد محکوم شد.

هانس فرانک

او فرماندار لهستان در زمان اشغال توسط هیتلر و مسئول مرگ سه میلیون یهودی در اردوگاه‌های مرگ لهستان بود و در اواخر مه ۱۹۴۵ دستگیر شد و به اعدام با طناب دار محکوم شد.

ویلهلم فریک

وزیر کشور آلمان نازی و به اعدام محکوم شد.

هانس فریتچه

دستیار گوبلز که تبرئه شد

والتر فانک

رئیس رایش بانک که گروه اس‌اس بعد از بدست آوردن طلاهای یهودیان آن را تبدیل به پول نقد برای گروه اس‌اس می‌کرد

آلفرد یودل

رئیس ستاد کایتل بود که به اعدام محکوم شد

ارنست کالتنبرنر

رئیس سازمان امنیت و مسئول فرستادن افراد به اردوگاه کار اجباری یا کشتن مخالفان هیتلر بود و به اعدام محکوم شد

ویلهلم کایتل

او رئیس ستاد فرماندهی نظامی هیتلر بود و به اعدام محکوم شد

گوستاو کروپ

موسسه بین‌المللی تولید فولاد و مهمات کارخانه دار آلمانی گوستاو کروپ به پیشبرد اهداف امپریالیستی نازیها کمک کرد.

رابرت لی

رئیس جبهه کار رایش که بعد از دستگیری و قبل از دادگاه خود را با پارچه حوله حلق آویز کرد

کنستانتین فون نویرات

نخستین وزیر خارجه هیتلر

فرانتس فن پاپن

معاون صدراعظم آلمان بود که هیتلر را به قدرت رسیدن یاری کرد و تبرئه شد.

اریش رایدر

فرمانده نیروی دریایی آلمان بود

یواخیم فون ریبنتروپ

وزیر امورخارجه آلمان بود که به اعدام محکوم شد و ۶ اکتبر ۱۹۴۶ حکمش اجرا شد

هیالمار شاخت

او به سازماندهی امور مالی نازی کمک کرد و به دلیل آنکه در جنایات هیتلر نقش نداشت تبرئه شد

بالدور فون شیراخ

رئیس سازمان جوانان هیتلری به بیست سال زندان محکوم شد

آرتور زایس-اینکوارت

فرمانروای هلند تحت اشغال بود و به اعدام محکوم شد.

یولیوس اشترایخر

او ناشر روزنامه نازی در اشتورمر بود که به اعدام محکوم شد

 [تصویر: 1380770451_3053_128f24b0a7.jpg]

هرمان گورینگ


در این درگە کە گە گە کــُــە کــَــە و کــَــە کــُــە شود ناگە / ز امروزت مشو غرە کە از فردا نەای آگە
۱۳۹۲/۷/۱۱ صبح ۰۶:۵۱
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پرشیا, Papillon, اسپونز, آقای همساده, BATMAN, oceanic, Kathy Day, ژان والژان, برو بیکر, واتسون, هانا اشمیت, اشپیلمن, EDWIN, پطرکبیر
دن ویتو کورلئونه آفلاین
پیشکسوت
*

ارسال ها: 1,074
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۸/۱۰
اعتبار: 53


تشکرها : 1834
( 10943 تشکر در 271 ارسال )
شماره ارسال: #46
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

من با این حرفی که می زنید کاملا مخالفم . ولی حاضرم جانم را بدهم تا شما حق داشته باشید این حرف را بزنید ... ولتر
۱۳۹۳/۳/۱۴ صبح ۰۷:۵۶
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : oceanic, خانم لمپرت, ژان والژان, بانو, حمید هامون, اشپیلمن
سروان رنو آفلاین
پلیس انجمن
******

ارسال ها: 2,255
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۱/۲۶
اعتبار: 84


تشکرها : 11430
( 18964 تشکر در 1592 ارسال )
شماره ارسال: #47
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

(۱۳۹۳/۳/۱۴ صبح ۰۷:۵۶)دن ویتو کورلئونه نوشته شده:  

http://www.theguardian.com/artanddesign/...http://www.theguardian.com/artanddesign/ng-interactive/2014/jun/01/d-day-landings-scenes-in-1944-and-now-i

دن ویتو جان  بد نبود بیشتر توضیح می دادی جهت تنویر افکار عمومی !

خب من خودم توضیح می دهم . ششم این ماه میلادی , سالگرد عملیات بزرگ نورماندی یا D-Day است. اتفاقا شبکه استکباری من و تو ( حفظ الله سیجناله من شر البارازیت ) هم مستند خوبی با عنوان بازماندگان عملیات بزرگ پخش کرد که در آن با سربازان شرکت کننده در این عملیات گفتگو می کرد. جالب اینکه سربازی که الان 89 سالش بود از خاطرات 19 سالگی اش می گفت و اکثرا هنگام تعریف لحظات آن عملیات و توضیح دادن سرنوشت دوستانی که کنارشان بودند چشمانشان اشک آلود می شد. ashk یکی شون می گفت: فلانی همیشه توی ذهن من جوان است. من فقط با همان چهره جوان او را به خاطر می آورم که هیچوقت مثل خودم پیر نمیشه. 

بهترین بازسازی عملیات نورماندی را در فیلم نجات سرباز رایان (حضرت اسپیلبرگ ) حتما دیده اید. بزرگ ترین عملیات آبی- خاکی جهان که متفقین برای رهایی اروپای غربی از چنگ آلمان نازی اجرا کردند و از لحاظ وسعت تجهیزات , نقشه های فریبکاری و عملیات ایذایی و  ... بینظیر بود. بیش از 3000 کشتی و 10000 هواپیما در سحرگاه روز 6 jun سال 1944 پنج قسمت از ساحل نورماندی فرانسه را مورد حمله قرار دادند که البته به دلیل مقاومت شدید آلمانی ها تلفات سنگینی نیز متحمل شدند. یاد کشته شدگان هر دو طرف گرامی.


رویاهای ما زندگی واقعی ما هستند .
۱۳۹۳/۳/۱۴ عصر ۱۲:۱۸
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : oceanic, خانم لمپرت, Kathy Day, سناتور, ژان والژان, کاپیتان اسکای, Classic, بانو, Papillon, BATMAN, حمید هامون, دن ویتو کورلئونه, برو بیکر, واتسون, اشپیلمن, ایـده آلـیـسـت, جناب سرگرد
Papillon آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 141
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۹/۳/۳۱
اعتبار: 27


تشکرها : 5667
( 1331 تشکر در 86 ارسال )
شماره ارسال: #48
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

اخیرا در شبکه Toute l'Histoire مستندی درباره رایش سوم در حال پخش بود که قسمت های کوتاهی رو دیدم ، یه چیز جالب که نظرم رو جلب کرد این که شخصی رو دیدم که با قیافه ای مصمم پشت سر هاینریش هیملر در حال راه رفتن بود .( این صحنه رو قبلا در یکی از ویدیو هایی که در کافه آپلود شده و در هارد کامپیوتر خودم هم موجود بود دیده بودم . ) به دنبال نام این فرد هستم . با جستجوی عکس در گوگل هم چیزی دستگیرم نشد کسی از دوستان این فرد رو میشناسه ؟


بنگر ز صبا دامن گل چاک شده / بلبل ز جمال گل طربناک شده / در سایه گل نشین که بسیار این گل / در خاک فرو ریزد و ما خاک شده
۱۳۹۴/۱/۱۸ عصر ۱۰:۵۵
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ژان والژان, BATMAN, سروان رنو, خانم لمپرت, برو بیکر, واتسون, اشپیلمن
سروان رنو آفلاین
پلیس انجمن
******

ارسال ها: 2,255
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۱/۲۶
اعتبار: 84


تشکرها : 11430
( 18964 تشکر در 1592 ارسال )
شماره ارسال: #49
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

(۱۳۹۴/۱/۱۸ عصر ۱۰:۵۵)Papillon نوشته شده:  

... کسی از دوستان این فرد رو میشناسه ؟

اگر اون تیکه از فیلم رو آپلود کنی بهتر میشه تشخیص داد چون عکس یک فریم است و تشخیص با اون سخت است. اما با توجه به یونیفرم میشه گفت که از اس اس های تخت امر هیملر نیست. لباس نیروی زمینی ( ورماخت )  است. باید از ژنرال های بلند مرتبه باشه . کایتل ( رئیس ستاد ارتش ) چاق و فربه بود ( مثل گروهبان گارسیا در زورو ! ) پس اون نیست. طبق تحقیق های میدانی که من انجام دادم با توجه به بلند قدی و لاغر اندامی اش به احتمال زیاد باید ژنرال یودل  ( معاون کایتل و رئیس ستادش ) باشد.


رویاهای ما زندگی واقعی ما هستند .
۱۳۹۴/۲/۴ عصر ۰۶:۳۸
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : خانم لمپرت, ژان والژان, Classic, BATMAN, Papillon, واتسون, پیرمرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #50
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

 اعدام زنی (با بچه ای  در آغوش) توسط سربازان نازی  1942 در کیف اوکراین



فایل های ضمیمه بند انگشتی
   

آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۴/۳۰ صبح ۱۰:۵۵
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ژان والژان, پیرمرد, Memento, هانا اشمیت, پیر چنگی, اشپیلمن, جناب سرگرد
سروان رنو آفلاین
پلیس انجمن
******

ارسال ها: 2,255
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۱/۲۶
اعتبار: 84


تشکرها : 11430
( 18964 تشکر در 1592 ارسال )
شماره ارسال: #51
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

(۱۳۹۴/۴/۳۰ صبح ۱۰:۵۵)واتسون نوشته شده:  

مربوط به اعدام زنی (با بچه ای  در آغوش) توسط سربازان نازی است

امان از قضاوت های زودهنگام , :dodgy:

چرا به سربازان فداکار رایش تهمت می زنید ؟؟

عکس مورد نظر ربطی به اعدام ندارد. بلکه آنطور که ما تحقیق کردیم , یک مار سمی بر شانه آن زن بوده و می خواسته بچه بی نوا را نیش بزند. سرباز دلسوز آلمانی به زن دستور می دهد که تکان نخورد تا آن مار را بزند.

این عکس علاوه بر اینکه روح انسان دوستی سربازان رایش را نشان می دهد حکایت از مهارت آنها در تیراندازی دارد که می توانند مار باریکی را به این راحتی هدف قرار دهند. البته کشتن مار بر دوش , سابقه ای دیرینه دارد و به زمان ضحاک برمی گردد.


رویاهای ما زندگی واقعی ما هستند .
۱۳۹۴/۴/۳۱ صبح ۱۰:۰۶
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پیرمرد, واتسون, ژان والژان, برو بیکر, BATMAN, Memento, پیر چنگی, اشپیلمن, جناب سرگرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #52
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

جناب سروان رنوی عزیز

راستش در ایام گذشته (ابتدای جوانی) بسیار طرفدار برادران نازی بودم  ، ولی به مرور نظرات تغییر کرد و حالا (انتهای دوران جوانی)شدیم دشمن سرسخت آنها.نمی دانم شاید دوباره نظرمون برگرده!!!

به هر حال ببخشید عکسی را گذاشتم که دوستداران رایش سوم را ناراحت کرد.داشتم می آمدم خودمو تحویل کلانتری بدم که در آخرین لحظه با دیدن پاسخ جنابعالی پشیمان شدم.


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۴/۳۱ صبح ۱۰:۵۳
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ژان والژان, پیرمرد, Memento, پیر چنگی
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #53
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

علامت پیروزی v  با دو انگشت از ابتکارات چرچیل

درجات نظامی سپاه اس اس

لازم به یاد آوری است که درجه ارتشبدی مختص به هیملر بوده است.


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۵/۳ صبح ۰۸:۰۹
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پیرمرد, زینال بندری, ژیگا ورتوف, ژان والژان, برو بیکر, Kurt Steiner, اسکورپان شیردل, BATMAN, سروان رنو, Memento, حمید هامون, هانا اشمیت, پیر چنگی, اشپیلمن, جیمز باند, EDWIN
پیرمرد آفلاین
دوست قدیمی
***

ارسال ها: 253
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۳/۶/۶
اعتبار: 55


تشکرها : 6321
( 4663 تشکر در 174 ارسال )
شماره ارسال: #54
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

ضمن تشکر از جناب دکتر واتسون که نیابت جای خالی دوست گرامی جناب شرلوک را بر عهده دارند، در گذری در اینترنت به جدول رتبه بندی نیروهای اس اس ارتش رایش و درجات معادل آن برخورد کردم که در ذیل قرار می دهم.

نکتۀ قابل ذکر در مورد تلفظ دو واژۀ پرکاربرد führer و  Oberst در جدول مزبور، این است که حرف h در واژۀ führer تلفّظ نمی شود و تنها نشانۀ کشیدگی حرکت ماقبل خود است و تقریباً fu:rər تلفّظ می شود و در مورد Oberst استثنائاً حرف s پیش از t همان "س" تلفّظ می شود یعنی اُبِرست(فارغ از تلفّظ از حرف "ر" در آلمانی امروز که به صورت "غ" تلفّظ می شود) می تواند تلفّظ درستی برای این واژه باشد.

[تصویر: 1437845476_5616_615d09968f.jpg]

۱۳۹۴/۵/۳ عصر ۰۹:۰۳
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : ژان والژان, Kurt Steiner, برو بیکر, زینال بندری, اسکورپان شیردل, واتسون, BATMAN, سروان رنو, Memento, حمید هامون, هانا اشمیت, پیر چنگی, اشپیلمن, جیمز باند, جناب سرگرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #55
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

یکی از دلایل ظهور نازیسم در آلمان بحران شدید اقتصادی و تورم افسار گسیخته در آن کشور  بعد از جنگ جهانی اول بود.

اسکناس 200 میلیارد مارکی (بزرگترین اسکناس چاپ شده تاریخ)در سال 1923 با ارزش خرید معادل 2مارک قبل از جنگ اول


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۵/۴ صبح ۰۸:۲۴
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پیرمرد, ژان والژان, BATMAN, سروان رنو, خانم لمپرت, Memento, حمید هامون, هانا اشمیت, پیر چنگی, جناب سرگرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #56
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

کودکان یکی از قربانیان اصلی جنگ

کودکانی در استالینگراد

لندن

3 کودک گرسنه و بی پناه در مانیل

 کودکی تنها بعد از بمباران در چین

کودکی تنها در فرانسه

نوزادی که در غاری توسط تفنگداران آمریکایی پیدا شده

کودکی آلمانی

پسری لهستانی کنار جسد خواهرش که توسط سربازان آلمانی مورد اصابت گلوله قرار گرفته

ناپل ایتالیا

و اهدا صلیب آهنی به کودکان سرباز 2 روز قبل از مرگ پیشوا

به امید روزی که همه جنگ ها پایان یابند.


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۵/۶ صبح ۰۹:۵۴
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : دکــس, زینال بندری, پیرمرد, Kurt Steiner, BATMAN, oceanic, Memento, هانا اشمیت, برو بیکر, آلبرت کمپیون, پیر چنگی, اشپیلمن, ایـده آلـیـسـت, جناب سرگرد, EDWIN
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #57
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

دوستان عزیزم سلام

مستند زیبایی به اسم دنیا در جنگ را احتمالا" همه دوستان مشاهده کرده اند .جهت اطلاع سایر دوستان عرض می کنم ،این مستند یکی از کامل ترین فیلمهایی است که در مورد جنگ دوم ساخته شده است.

این مستند در سال 1973 ساخته شده و راوی آن لارنس الیویه می باشد.

*سرهنگ دکس یادآوری فرمودند راوی دوبله فیلم فریدون فرح اندوز هستند.

دوبلورهای بسیار خوبی از جمله زنده یادان احمد رسول زاده،خسرو شایگان،آذر دانشی و حسین عرفانی ،ایرج رضایی ،جواد بازیاران و ... در این مستند صحبت کرده اند.

این مستند را دیروز عصر ساعت 17 از شبکه مستند دیدم(قسمت عملیات شیر دریایی مربوط به انگلستان)و تکرار آن امروز ساعت 12 پخش خواهد شد.فکر کنم سایر قسمتها هم به صورت پراکنده همین ساعات از شبکه مستند در روزهای آینده پخش شود.

روزشنبه ساعت 17 هم عملیات بارباروسا پخش شد که تکرارش 1شنبه ساعت 11 است.


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۵/۱۰ صبح ۰۷:۳۲
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : دکــس, سروان رنو, اسپونز, پیرمرد, زینال بندری, Memento, BATMAN, پیر چنگی, اشپیلمن, جناب سرگرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #58
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

سلام حدمت همه دوستان عزیزم

یکی از سلاح های تاثیر گذار در جنگ دوم و همچنین  مورد استفاده گروه های مافیایی (به ویژه آل کاپون )مسلسل دستی آقای تامسون(تامپسون) ،معروف به تامی است.

این مسلسل را آقای جان تالیافرو تامسون (1940-1860) در سال 1919 معرفی و تولید کرده است.ایشان اولین کسی هستند که کلمه مسلسل دستی(Submachine gun) یا SMG را برای محصول خود به کار برد و دوست داشت  با این نام تبلیغ شود اما نهایتا" با اصرار مطبوعات اسم رسمی تامی گان برای آن انتخاب شد.

این سلاح در جنگهای ویتنام و کره هم مورد استفاده قرار گرفته است،و به عقیده بعضی کهنه سربازان تامسون بهترین سلاح جنگ جهانی  دوم بوده است.

توضیح:معادل انگلیسی مسلسل دستی توسط دوست عزیزمون سرهنگ دکس تصحیح شده است.

مخترع اسلحه

آل کاپون و تامی

 ادگار هوور اولین رییس اف بی آی آمریکا(به مدت 48 سال)

و چرچیل در دوره جنگ جهانی دوم

توضیحات بیشتر:http://moka74.blogfa.com/post-143.aspx


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۶/۷ صبح ۰۶:۴۴
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : دکــس, زینال بندری, هایدی, Memento, هانا اشمیت, حمید هامون, سی.سی. باکستر, اسکورپان شیردل, خانم لمپرت, برو بیکر, برت گوردون, BATMAN, Kurt Steiner, سرهنگ آلن فاکنر, سروان رنو, پیر چنگی, اشپیلمن, Papillon, جناب سرگرد
واتسون آفلاین
مشتری کافه
*

ارسال ها: 87
تاریخ ثبت نام: ۱۳۹۴/۳/۳۰
اعتبار: 21


تشکرها : 8076
( 1229 تشکر در 56 ارسال )
شماره ارسال: #59
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

زیردریایی آلمانی در جنگ جهانی اول

سلام خدمت همه دوستان عزیزم

یکی از مهمترین تسلیحات در دو جنگ جهانی، زیر دریایی ها بودند و در این زمینه آلمان موفق ترین کاربر زیر دریایی در تاریخ است.در طول این مدت،حدود 5000 کشتی دشمنان آلمان به قعر آبها فرستاده شده است.

زیردریایی ها از اوایل قرن بیستم وارد عرصه های نظامی شدند و بیشتر مورد توجه کشورهایی بودند که توان ساخت یا تهیه نبردناوهای سنگین را نداشتند. در دومین دهه قرن بیستم، آلمان توجه ویژه ای به کاربرد و تاکتیک های استفاده این سلاح نمود.در طول جنگ اول متفقین از این وسیله به عنوان واحدی اضافه در ناوگانهای خود استفاده می کردند ورقابت تسلیحاتی بر سر ساخت نبردناوهای بزرگتر و بیشتر بود اما آلمان ها از این سلاح به صورت منفرد برای شکار شناورهای دشمن در دریای آتلانتیک استفاده می کردند که بسیار موفق بود.

اوج موفقیت زیردریایی های آلمانی در 27 سپتامبر 1914 بود.در این روز سروان اتو ویدینگن فرمانده زیردریایی U-29 ، در کمتر از 8 دقیقه سه رزمناو  (در مجموع 12200 تن)انگلیسی را غرق نمود.حرکت جسورانه او باعث توجه بیشتر طرفین جنگ، به این سلاح جدید شد.

 در سال 1918 یکی از آنها (U-110)مورد اصابت آتش توپخانه قرار گرفت و غرق شد ،در این حادثه 32 نفر از 41 خدمه زیر دریایی کشته شدند.این زیر دریایی قبل از غرق شدن ،10 کشتی را غرق کرده بود.

این اتفاق در شمال شرق انگلستان و بندر هارتل پول روی داد.انگلیسی ها بعد از این حمله به فکر کشف راز و رمز زیر دریایی افتاده و سعی کردند بعد از بیرون کشیدن آن از آب ،مورد بازسازی وتعمیر قرار داده و در صورت امکان برای حمله متقابل استفاده کنند.

بعد از مدتی کار ،مهندسین به نتیجه ای نرسیدند و پروژه رها شد.عکس های زیر که به تازگی از طرف موزه جنگ بریتانیا منتشر شده ،پیشرفت و پیچیدگی صنعتی آلمان در 100 سال پیش را به تصویر می کشد.

بندر هارتل پول در شمال شرقی انگلستان:محل غرق شدن U-110

گروهی از زیردریایی های آلمانی جنگ جهانی اول

زیردریایی آلمانی در حال حرکت بر سطح آب

کارگاه باز سازی زیردریایی آلمانی در بندر هارتل پول انگلستان1918

موتور خانه زیر دریایی

اتاق کنترل زیردریایی

محل پرتاب اژدرها

و سایر قسمتهای زیر دریایی

کلاه فرمانده زیر دریایی غرق شده

و در پایان ،زیر دریایی آلمانی U532 که در سال 1945 به دست انگلیس ها افتاده بوده است.

بعضی از منابع:

http://www.nazicenter.com/5833/%D8%B3%DB...http://www.nazicenter.com/5833/%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%

http://www.smartage.pl/niemiecki-u-boot-...http://www.smartage.pl/niemiecki-u-boot-u-110-z-i-wojny-swiatowe

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240463/Inside-killing-machine-ghostly-century-old-images-German-WWI-U-Boat-raised-depths-Nort

http://www.ghatreh.com/news/nn27711835/%...http://www.ghatreh.com/news/nn27711835/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%D8%B2%DB%8C%D8%B1%D8%AF%D8%B1%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%A8%D8%AD-%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D

https://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-532


آدمیان به لبخندی که بر لب هامی نشانند و به احساس خوبی که برجا می نهند و به دردی که از یکدیگر می کاهند ،می ارزند!
۱۳۹۴/۹/۱۰ عصر ۰۲:۴۰
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : خانم لمپرت, Memento, سروان رنو, پیر چنگی, آلبرت کمپیون, حمید هامون, جروشا, BATMAN, اشپیلمن, جناب سرگرد
سروان رنو آفلاین
پلیس انجمن
******

ارسال ها: 2,255
تاریخ ثبت نام: ۱۳۸۸/۱/۲۶
اعتبار: 84


تشکرها : 11430
( 18964 تشکر در 1592 ارسال )
شماره ارسال: #60
RE: تاریخ جنگ های جهانی ...

(۱۳۹۴/۹/۱۰ عصر ۰۲:۴۰)واتسون نوشته شده:  

 آلمان موفق ترین کاربر زیر دریایی در تاریخ است.

زیردریایی مخوف ترین اسلحه تهاجمی دریایی تاریخ است.

به گزارش کافه کلاسیک , همچنین مین دریایی ترسناک ترین اسلحه دفاعی در دریاست. آلمان در جنگ جهانی اول همه نیروی دریایی خود را از دست داد و به موجب پیمان ورسای اجازه ساخت هیچ کشتی جنگی بزرگی را نداشت. چون ساخت مخفیانه ناوها , مانند هواپیما و دیگر تسلیحات کوچک قابل پنهان کاری نبود پس آلمانی ها تمرکز خود را بر روی آنچه در آن تخصص داشتند گذاشتند: زیردریایی یا به قول آلمانی ها U-Boat .

آلمان تجربه موفقی در جنگ جهانی اول داشت و در سال 1916 چیزی نمانده بود که کل تحرکات دریایی متفقین را مختل نماید اما ورود آمریکا به جنگ وضعیت را به نفع فرانسه و انگلیس تغییر داد و با افزایش ناوگان اسکورتِ مجهز و هواپیماهای شناسایی , کار برای U-boat های آلمانی سخت شد.   آلمان با داشتن این سابقه , تا قبل از جنگ دوم  توانست با بهره گیری از مهندسان و متخصصان توانمند خود نسل های جدید و پیشرفته ای از زیردریایی های کارا بسازد.

فرمانده ناوگان زیرسطحی آلمان , کارل دونیتز , اعتقاد عجیبی به این اسلحه داشت و به دستور او بیشتر توان کشتی سازی آلمان به ساخت زیردریایی های هجومی اختصاص یافت. هیتلر که همیشه از جنگ های غافلگیرانه خوشش می آمد حمایت زیادی از این ایده کرد و حتی چند سال بعد دونیتز را به جای دریاسالار رایدر , فرمانده کل نیروی دریایی نمود. آلمانی ها در طی سال 1942-1943 ماهانه حدود 20 زیردریایی می ساختند و تعداد کل U-Boat هایی که آماده عملیات بودند به 400 فروند می رسید.

ماه عسل زیردریایی های آلمانی  طی سال های 1942 - 1943 بود که توانستند با اجرایی کردن طرح هایی مانند گله گرگ و ... کابوس خطرناکی را برای متفقین رقم بزنند و چیزی نمانده بود که انگلیستان را دچار قحطی فراگیر نمایند. چرچیل در کتاب خاطرات خود نوشته است : در طول جنگ هیچ چیز مانند U-Boat های آلمانی من را واقعا به وحشت نینداخت. اما این بار نیز به مانند جنگ جهانی اول , ورود آمریکا به جنگ و اختراعاتی مانند سونار و هواپیماهای دور پرواز , و به خصوص لو رفتن رمز ارتباطی نیروی دریایی آلمان ( انیگما ) , ایام خوش زیردریایی ها را به هم زد و تلفات سنگینی را نصیب آنها کرد.

آلمانی ها چند ماه مانده به پایان جنگ موفق شدند زیردریایی های برقی بسازند که می توانست ساعت ها زیر آب مخفی بماند و در زیر آب هم سرعت بالایی مانند روی آب داشته باشد اما با بمباران سنگین کارخانه های تولید این مدل ها , رویای هیتلر برای تغییر نتیجه جنگ به حقیقت نپیوست و تمام زیردریایی های باقیمانده به غنیمت  متفقین در آمد. یکی از زیباترین آثاری که جنگ زیردریایی و استرس سنگین کارکنان داخل آن را به خوبی نشان می دهد , فیلم Das Boot محصول 1981 آلمان می باشد که نسخه دوبله آن هم از تلویزیون پخش شده است.

(منبع: کافه کلاسیک )

فیلم زیردریایی...


رویاهای ما زندگی واقعی ما هستند .
۱۳۹۴/۹/۱۰ عصر ۰۴:۲۱
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
تشکر شده توسط : پیر چنگی, آلبرت کمپیون, کنتس پابرهنه, اسکورپان شیردل, Memento, حمید هامون, Classic, جروشا, oceanic, BATMAN, اشپیلمن, واتسون, ایـده آلـیـسـت, جناب سرگرد, ژنرال, EDWIN
ارسال پاسخ